MNF beharangozó - 14. hét

Írta: shawnka — 2014. december 8., 15:22

Két csoportelső MNF-et játszik. Ilyen idén még nem volt!

MNF beharangozó - 14. hét

Green Bay Packers - Atlanta Falcons
2014. december 9. 2:30, Lambeau Field, Green Bay, WI (TV: Sport2, ÉLŐ)

 

Ráfordultunk a szezon utolsó negyedére, nagyjából már körvonalazódik a rájátszás mezőnye, az ESPN meg tökjól beválasztott egy olyan párosítást, ahol mindkét csapat érdekelt a történetben. Jó, a Packers helye biztosnak tűnik, rájuk a divízióban már csak a Lions veszélyes (1 meccsre vannak a wisconsiniaktól), de ha valami nagyon furcsa nem történik, akkor Rodgerséknek lesz egy nyugodt januári hétvégéjük. Atlantában is hasonló a helyzet. Csak az első fordulós pihenés, a biztos rájátszás és a Lions nélkül. A New Orleans tegnap megtette azt a szívességet, hogy kikaptak a Carolinától, így történjék bármi is a Lambeau-n, a Falcons biztosan marad az NFC South playoffot érő első helyén. 5-8-cal, igen, ugorjunk. A két csapat tavaly egyébként összefutott, ugyanígy a green bay-i hidegben, akkor a Rodgerstelen Packers 22-21-re élte túl Matt Ryan hógolyózását. Ez az, amin jelen körülmények között meglepődnék. Mármint nem a havon, az megint van.

Igazából felesleges belemenni elemezni a két csapat közti szintkülönbséget. Az NFL egyik, ha nem a legjobban működő támadóegysége a liga 32. védelme ellen. A cikk előtt leszimuláltam a meccset Madden 15-ben, ott is parádézott Aaron. Szóval fog. Persze mondhatjuk, hogy a Falcons múlt héten milyen ügyesen megfogta a Cardinals próbálkozásait. Ugyan ehhez kellett egy teljesen vakon levő Stanton, egy sérült Fitzgerald, meg egy pályán elpusztított Andre Ellington. Aaron Rodgers abszolút nem fogja megtenni azt a szívességet, hogy hatszor dobja túl a teljesen üresen álló elkapót. A Falcons 29. passz ellen, nyomást csak elvétve sikerül helyezni az irányítóra, ráadásul a Packs eddig a második legkevesebb sacket engedélyezte. Nem segít az sem, hogy nincsenek cornerbackek a csapatban, Des Trufant egyedül nem tud fogni négy embert, Robert Alford pedig továbbra is törött csuklóval létezik, úgy meg fáj a játék, nem is javasolták neki még a szakemberek. Ha valahogy mégis sikerülne lelassítani a Packerst a levegőben, akkor viszont Eddie Lacy fogja felégetni a mezsgyét futásaival.  Az egyetlen esély, amit belelátok a meccsbe az, hogy a hatalmas Patriots elleni győzelem után nem lesznek annyira éhesek a sajtfejűek és becsúszhat akár egy, de lehet kettő buta turnover. Mondom ezt úgy, hogy a derék Aaron 20 TD-t és 0 picket dobott eddig otthon.

Nyilvánvalónak tűnik, hogy az Atlanta akkor lehet meccsben, ha ezt egy tűzijátékká alakítják. Muszáj lesz minden pontra pontokkal válaszolni. Matt Ryan a szezon második legjobb meccsén van túl, Julio meg talán karrierje legproduktívabb estéjét produkálta múlt vasárnap Patrick Peterson tetemén táncolva. Harry Douglas kinőtte magát végre és tekinthető biztos célpontnak, ráadásul Roddy White bokája is olybá tűnik rendbejött, szóval adott a paletta, amire festhet a srác. A támadófal is ugyanabban a felállásban jön már ki az öltözőből három mérkőzés óta, és úgy is néznek ki, mint egy támadófal. A Cardinals csomagjait szinte hibátlanul vették fel, meg is lehet egyből mutatni, hogy nem volt véletlen a forma. A Packersnél bemozgatták Clay Matthewst belső linebackernek, ami lehetővé tette, hogy Peppers és Nick Perry is egyszerre legyen vele a pályán. Brady ennek eredményként rengeteg dobást elsietett, és végig hatalmas nyomás alatt játszott. Pedig neki még a fala is jó. Ha ezt a tendenciát folytatják, akkor Ryannek igen hosszú napja lesz. Ez egyébként leginkább rövid passzokkal, checkdownokkal meg ugye futással védhető ki. Az első kettő Matty védjegye, a futójáték meg most hengerelte be az Arizonát (Steven Jackson első 100 yardos meccsét szállította Sólyomként), szóval akár még be is válhat a klasszikus Dirk Koetter-féle rendszer.

Aaron Rodgers ellen nagyon nehéz otthon mit kezdeni, az Atlantának pedig nem a messzi északon kell megnyernie a csoportját. Ezt tudják ők is a Panthers győzelme óta, az utolsó két forduló lesz majd igazán fontos. Nyilván a lépéselőny sosem hátrány, de akkora favorit a Packers és annyira hullámzó a Falcons, hogy nehéz nem a sajtfejűekre tippelni, de legalább minden adott egy jó 42-35-höz.

Parrag Zsombor (shawnka)


Hozzászólások

több mint 9 éve
vittore New York Giants 5 — Giants fan
de legalább minden adott egy jó 42-35-höz

tippmixszelj!