NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

MNF beharangozó 2014/2.hét

Írta: Höri — 2014. szeptember 15., 22:22

Kicsit sokáig húzódott, de itt van

MNF beharangozó 2014/2.hét

Indianapolis Colts - Philadelphia Eagles

2014. 09.16. 02:30, Lucas Oil stadion, Indianapolis, IN (tv: Sport2)

 

Hétfő este nem csak nevében játszanak rangadót Indianapolis-ban, két rájátszásba igyekvő klub találkozik, akik jó eséllyel még évekig az élcsapatok közé tartozhatnak, egymás ellen viszont ritkán van esélyük bizonyítani. Mindkét csapat felemás nyitányon van túl, borzalmas kezdés után a 2. félidőben az Eagles bedarálta a Jaguars-t, a Colts pedig legalább felkapaszkodott a Broncos-ra. A két ellenfél közti tudáskülönbség miatt nehéz kikövetkeztetni, hogy a sasok vagy a csikók játéka volt inkább reménykeltő.

Komoly áldozatokat hozott már az első hét a mai szereplők között is. Az Eagles 2 emberét vesztette el a támadófalból,, így Andrew Gardner és Dennis Kelly (aki nem az edző fia) készülhet izgatottabban a bevetésre, mint szoktak. Szerencséjük, hogy a Colts pont nem a pass rush-ról híres újabban, Robert Mathis az eltiltása mellé egy achilles-szakadást is begyűjtött, így mától kezdve úgy készülhet Björn Werner, hogy teljes munkaidős OLB lesz egész évben. Talán a beugró emberek ellen ő is magára talál majd. Az ugyanis elengedhetetlen, hogy Nick Foles zavarba jöjjön, ha nyerni akar a Colts. Előző vasárnap 2 fumble és egy INT került a neve mellé az első félidőben, de amint kifulladt a Jaguars pass rush, Foles-ék megfordították a meccset. Jobb ha gyorsan összeszoknak az OL ötösében, elvégre Evan Mathis 8 hetet pihen, Lane Johnson pedig még 3 hétig eltiltott. Tavaly végig ugyanabban az összeállításban tudtak felállni, és ez is segítette LeSean McCoy 1607 yardos szezonját. Egy vagy két gyengepont befolyással lehet a teljes eagles offenzív filozófia hatékonyságára.

Andrew Luck 370 yarddal, 2 touchdownnal és 2 interceptionnel nyitotta a szezont, aránylag jól kihasználva, hogy bőséges fegyvertár áll rendelkezésére. Dwayne Allen nem tűnt rozsdásnak, Reggie Wayne kicsit igen, de még így is jó eséllyel indulnak neki a mai csörtének, ha pontesőre van kilátás. A támadófal belsejét a meccs végére megtanulta Luck tolerálni annyira, hogy ne legyen folyamatos nyomás alatt, a következő lépés az lenne, hogy futásblokkolásban is mutassanak valamit Mewhorték. Hazai pályán rendre jobban szerepel az Indianapolis, így összejöhet pár váratlanul feljavuló teljesítmény.

További hiányzó lesz Jerrell Freeman a hazai védelem közepéről, de nem teljesen egészséges Arthur Jones, Josh Chapman és Khaled Holmes sem. A két védőfalember játéka kritikus kérdés, egy Eagles-jellegű csapat ellen, Freeman pedig a TE-védekezésért is felelős lehetett volna, ami a Denver ellen látványosan nem ment. Zach Ertz nagy napra számíthat. Érdekes párharc lesz még, hogy az Eagles elkapóira melyik Colts CB áll. Vontae Davis bírkózós stílusa nem sok ellenfélnek ízlik, de őt és Greg Tolert is meg tudja etetni egy Riley Cooper-dörzsöltségű WR. Jeremy Maclin a pálya közepén leginkább Darius Butlerrel találkozhat, ami egyenlő erők csatájának néz ki. A túloldalon már láttuk, hogy Allen Hurns is nagy napot tudott kifogni első NFL meccsén, az Indy többfejű WR-rotációjának ez jó kapaszkodó lehet. Arra nagyobb esély van, hogy az Eagles tud nyomást gyakorolni Luckra, akinek nem mindig sikerül ezen azonnal átlendülni.

Foles és Luck egyszerre érkeztek az NFL-be, így biztosan rájuk hegyezik majd ki a közvetítést az ESPN-n, és ha előbbi jól játszik, akkor könnyen be is húzhatják 2. győzelmüket, hiszen a kiegészítőszemélyzet a vendégeknél jobb. Ha viszont a 25. életévét a héten betöltő Luck ihletett napot fog ki, akkor egy újabb nagy skalp érkezhet, amilyenre már volt példa több alkalommal is tavaly.