MNF beharangozó - 3. hét

2016. szeptember 26., 16:35

NFC South rangadóval zárul a 3. forduló, Steve Gleason blokkolt puntjának tizedik évfordulóján.

MNF beharangozó - 3. hét

New Orleans Saints - Atlanta Falcons
2016. szeptember 27., 02:30, Mercedes Benz Superdome, New Orleans

Roppant érdekesen alakul az NFC déli csoportja, hiszen a Panthers és a Bucs is 1-2-es mérleggel áll, s amennyiben a Saints hazai környezetben legyőzné az Atlantát, akkor ez a két együttes is csatlakozna riválisaihoz. Vendég siker esetén a Falcons azonban némi lépéselőnybe kerülne, míg a Saints már a szezon elején lemondhatna a komolyabb célokról.

Múlt héten az Atlanta bravúros győzelmet aratott az előzetesen esélyesebbnek titulált Raiders otthonában, míg a Saints utolsó másodperces field goallal kapott ki a Giants vendégeként, pedig a védelem nem engedett TD-t a mérkőzésen. A Siants időközben sérültlistára tette P.J. Williams cornerbacket, aki komoly agyrázkódást szenvedett a múlt héten, emellett Sean Payton nélkülözni kényszerül Terron Armstead vakoldali tacklet, valamint Delvin Breaux kezdő cornerbacket, s rajtuk kívül is több játékos pályára lépése kérdéses, pl. az elkapó Willie Sneadé is. A Falconsnál két linebacker, De'Vondre Campbell és a tacklegyár Paul Worrilow nem szerepelhet a mérkőzésen.


Mit várhatunk a mérkőzéstől?
A két csapat előszeretettel vív egymással pontháborút, s könnyen lehet, hogy ez ezúttal sem lesz másképp. Matt Ryan komfortosan játszik idén Kyle Shannahan támadókoordinátor sémájában, és Julio Joneson kívül úgy néz ki a Cincytől megszerzett Mohamed Sanu is kezdi elkapni a fonalat. Ha rápillantunk a Saints cornerbackjeinek névsorára van miért bizakodnia a Falcons drukkereknek. A másik oldalon viszont a Falcons pass rush nem tartozik finoman szólva sem az elitbe, ami viszont Drew Brees malmára hajthatja a vizet, azaz tényleg minden adott ahhoz, hogy egy légiparádét láthassunk a két együttestől, ahol döntő lehet, hogy a két védelem közül melyik tud több labdát szerezni. Ebben tán a Saints védősora tűnik jobbnak, ezért és a hazai pálya miatt, ha egy hajszálnyival is ugyan, de a Siants a mérkőzés esélyese.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 50 — The Mathematician
azért reméljük több pont lesz mint a másik előzetes "pontháború"nak szánt oak - ten meccsen

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 7 éve
Kájzerszóze New Orleans Saints 16 — playoffs???
a "visszatérés" 10 éves jubileuma is komoly motiváció lesz a Szenteknek, ez is sokat fog számítani. Nyögvenylős, sok hibás meccs is lehet, de nyerünk 😀