MNF beharangozó - 4. hét

2016. október 3., 21:05

2013-ban az elmúlt évek egyik legrosszabb Hétfő Esti Rangadóját játszották, ezúttal viszont az NFC egyik top párosítása az éjszakai mérkőzés.

MNF beharangozó - 4. hét

Minnesota Vikings - New York Giants
2016. október 4., 02:30, U.S. Bank Stadium, Minneapolis (TV: Sport2)

Mi történt múlt héten?
A Minnesota idegenben verte a Carolinát, ezzel a Packers legyőzését követően az NFC egy másik élcsapatának skalpját begyűjtve. A Giants két szoros győzelmet követően hazai környezetben kapott ki 27-29-re a Redskinstől.
A sérülések nem kímélik a Vikingsot, hiszen Bridgewater (mindenki döntse el mennyire hiányzik), Peterson és Kalil már IR listán csücsül, mellettük nincs a térdműtéten átesett Sharrif Floyd, s Alex Boone guard játéka is kérdéses volt, de úgy néz ki vállalni tudja a játékot. A Giants sérültlistára tette a héten sokoldalú futóját, Shane Vereent, aki tricepsz sérülést szenvedett a múlt héten, Rashad Jennings pedig hüvelykujj problémája miatt kérdéses besorolást kapott. A Vikings elleni mérkőzést is kihagyja vádli sérülés miatt a kezdő jobb oldali tackle Marshall Newhouse, helyén vélhetően Bobby Hart játszik majd. A secondaryben vannak azonban a legkomolyabb problémák, ugyanis két safety Nat Berhe (agyrázkódás) és Darian Thompson (lábfej) sem tud beöltözni, Dominique Rodgers-Cromartie játéka ágyéksérülés miatt kérdéses, Eli Apple pedig a combizomhajlítójával küszködik. Ráadásként a védőfal rotációból Robert Thomas sem bevethető.

Mi várható a mérkőzéstől?
A liga legjobb védelme ezúttal Eli Manning megállítására készül, s látva a Vikings defense eddigi teljesítményét minden esély meg van egy újabb kiváló irányító kipipálására. Nagy összecsapás lesz a Odell Beckham Jr. vs Xavier Rhodes párbaj, de a Giantsnek akkor van igazán esélye, ha Victor Cruz és Sterling Shepard elkapó duó nagy meccset hoz. A Vikings védelme ipari mennyiségű labdát szerez, amihez nagyban hozzájárul a kiváló passrush, s futás ellen hasonlóan masszívak a vikingek elsősorban Linval Joseph DT pazar játékának köszönhetően. A másik oldalon a Giants védőegysége sem mondható rossznak, futás ellen kimondottan jól dolgoznak. A Vikings futás blokkolása ráadásul messze elmarad az elmúlt években látottaktól, s nem valószínű, hogy Peterson hiányában a remek Giants védőfal ellen komoly eredményt érnének el a földön. A mérkőzés kulcsa az lehet, hogy mennyire sikerül Sam Bradfordot nyomás alá helyeznie az óriásoknak, ha JPP-ék dominálni tudják a line of scrimmaget, akkor lehet esélye a Giantsnek - amennyiben képesek vigyázni a labdára. Összességében a Vikings a favoritja a mérkőzésnek, Mike Zimmer vezetőedző és stábja egészen brilliáns munkát végez, a játékosok pedig ihletett formában futballoznak. Előbb-utóbb azonban majd jön egy olyan mérkőzés a Vikingsnak is, mikor a labda nem pattan feléjük, és a támadósornak jóval többet kellene az eddigieknél produkálnia. Kérdés, ha ma ez megtörténik, akkor a Giants ki tudja-e ezt használni.


Hozzászólások

több mint 5 éve
Mazzu New York Giants 6
hát én egy sima Vikes győzelmet várok, ezért sem kelek fel hajnalban, megpróbálom spoilerek nélkül lehozni a holnapot és este megnézem a meccset, aki pedig élőben élvezi, annak szoros csatát kívánok, GoGiants!