MNF beharangozó - 5. hét

Írta: empty taxi — 2016. október 10., 18:45

Ezúttal egy csoportmeccsel zárul a hét az NFC Déli csoportjából.

MNF beharangozó - 5. hét

Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers
2016. október 11. 2:30, Bank of America Stadium, Charlotte (TV: Sport2)

Mi Történt a múlt héten?
A Panthers Atlantából távozott 48 kapott ponttal és vereséggel a zsákban, a Buccaneers pedig a Denver Broncos front7-jével nem tudott mit kezdeni, így egész simán kaptak ki hazai pályán.
Vezéráldozatokkal járt a Falcons elleni vereség, ma nem játszhat Cam Newton (QB, agyrázkódás), Michael Oher (OT, agyrázkódás), James Bradberry (CB, lábujj), Vernon Butler (DT, boka) és Jonathan Stewart (RB, térdhajlító). Kérdéses továbbá Thomas Davis (LB, térdhajlító), Mike Tolbert (FB, térdhajlító) és Charles Johnson (DE, kvadricepsz) játéka, Bene Benwikeret (CB) pedig pénteken kitették a keretből. A Bucs biztosan nem számíthat ma Cecil Shortsra (WR, térdhajlító), mellette sok fontos játékos szereplésére csekély az esély: Doug Martin (RB, térdhajlító), Gerald McCoy (DT, vádli), Clinton McDonald (DT, térdhajlító), Robert Ayers (DE, boka), Charles Sims (RB, térd), Luke Stocker (TE, váll). Ha ez nem lenne elég kérdéses besorolás kapott még Noah Spence (DE, váll), Keith Tandy (S, vádli), Brent Grimes (CB, térdhajlító), Evan Smith (C, hát) és Brandon Myers (TE, csípő). Hozzá kell tenni, hogy a kérdéses státuszú Tampa-játékosok be fognak öltözni, elvégre heten kaptak out/doubtful besorolást.

Mi várható a mérkőzéstől?
A sok sérülés miatt nehéz elővételezni a mérkőzés alakulását. Derek Anderson a liga jobb tartalékirányítói közé tartozik, ráadásul nagyon nem is fogják zavarni, elvégre a passz ellen egyébként is harmatos Tampa védőfalból három kezdőjátékos is hiányozni fog. Ráadásul Andersonnak több opciója is van Kelvin Benjamin, Ted Ginn, Corey Brown és az összekötő Greg Olsen személyében, nem mellesleg a futó Fozzy Whittaker kitűnő checkdown célpont. Ha már futójáték, itt sokkal stabilabbnak tűnik a kalózok védelme, ráadásul eddig a szezonban Cameron Artis-Payne-nek nem igazán megy a játék, Whittakert pedig nem lehet minden snapben a pályán tartani. A labda túloldalán is egy a futás ellen erős, passz ellen gyenge védelem található. Nem mellesleg a Buccaneers kezdőfutója Martin és Sims hiányában a mélynövésű Jacquizz Rodgers lesz, a helyettese pedig a draftolatlan újonc Peyton Barber, akinek nem volt még futókísérlete az NFL-ben. Minden bizonnyal Jameis Winstontól várja a támadójáték előrelendítését Dirk Koetter főedző, erre meg is van az esély, hiszen a koránt sem világverő Daryl Worley - Zack Sanchez - Robert McClain hármasnak kellene megállítani a Mike Evans, Adam Humphries és Vincent Jackson által alkotott WR-triót, ráadásul Cameron Brate személyében megbízható tight endje is van Winstonnak. A mérkőzés kulcsa leginkább az lehet, hogy melyik védelem lesz képes labdá(ka)t szerezni, sok 3 & outra nem számítson az, aki leül megnézni ez a csoportrangadót. A két csapat örökmérlege 20-11 a Carolina javára és a legutóbbi 6 összecsapásunkat egyaránt a párducok nyerték.