NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

MNF beharangozó - 6. hét

Írta: Löfli — 2016. október 17., 17:50

Todd Bowles korábbi munkáltatója, Palmer pedig a volt cseréje ellen játszik.

MNF beharangozó - 6. hét

Arizona Cardinals - New York Jets
2016. október 18. 02:30, University of Phoenix Stadium, Glendale (TV: Sport2, ÉLŐ)

Mi történt a múlt héten?
A Cardinals mindenkinél többet pihenhetett, ugyanis legutóbb a 49ers ellen játszott a csütörtök esti rangadón, amit 33-21-re megnyertek Larry Fitzgerald és David Johnson vezérletével, akik a szerzett yardok 90%-át szerezték. Drew Stanton backup QB teljesítményt hozott, de ma már visszatérhet az agyrázkódásából Carson Palmer. A Jets idegenben 13-31-re kapott ki a Steelerstől, és a játék minden elemében nagyon gyengének látszottak, Fitzpatrick most nem dobott interceptiont, cserébe háromszor sackelték, a védelem pedig 436 yardot engedett. A hazaiaknál Ed Stinson (DL) és Mike Iupati (LG) mindenképp hiányozni fog, de rajtuk kívül mindenki egészséges. A másik oldalon Eric Decker (WR) vállsérülése miatt IR-re került, David Harris (LB) egész héten nem edzett, így minimális az esélye, hogy játszik, de Nick Mangold (C), Darrelle Revis (CB), és Austin Seferian-Jenkins (TE) játéka is kérdéses.

Mi várható a mérkőzésen?
A két csapat négy éve az NFL történelmének egyik legszínvonaltalanabb találkozóját játszotta, akkor 7-6-ra nyert a Jets, a két kezdő irányító Ryan Lindley és Mark Sanchez volt, de az egyetlen TD-t Greg McElroy passzolta, akit becseréltek, mert annyira gyenge teljesítményt mutatott Sanchez.

Most két veterán QB lesz a kezdő, Palmernek a 13., Fitzpatricknak pedig a 12. szezonja ez, 2007-08-ban csapattársak is voltak a Bengalsnál. Palmer egyelőre nem hozza azokat a számokat, amikkel tavaly 13-3-as mérleget ért el a Cardinals, és még mindig keresik az okokat, hogy mi miatt lehet ez. A tavalyi volt egy kiemelkedő szezon, amit nem tud megismételni, vagy a támadófal romlott le annyira, hogy nem érzi magabiztosnak magát a zsebben? Mindenesetre a hazaiaknak szükségük van egy jobb Palmerre, mert a védelem nem tudja megnyerni nekik a meccset, főleg úgy, ha folyamatosan eladja a labdát az offense. A másik oldalon is visszaestek a kezdő QB statisztikái, Fitzpatrick már tavaly sem volt a legpontosabb passzoló, de még annál is gyengébb mutatókkal rendelkezik, és ami a nagyobb baj, hogy öt meccs alatt 10 interceptiont dobott, csak a Chiefs ellen hatot, ami közel volt az NFL rekordhoz. Nála is vissza lehet vezetni a helyzetet arra, hogy kifutott szezon volt a tavalyi, kiismerték Chan Gailey rendszerét, ráadásul a holtszezonban nagyon sokáig nem is volt a csapattal, csak az edzőtábor elején igazolta le a Jets. Az sem segített neki, hogy a támadófal az egyik leggyengébb jelenleg a ligában, és az elkapók is rengeteg labdát ejtenek el, plusz még Decker is lesérült. Mivel a gyengélkedő támadófalak jó védőfalak ellen fognak játszani, érdekes lesz látni, melyik lesz a dominánsabb, hiszen hiába van a vendégeknél a Williams - McLendon - Wilkerson - Richardson négyes, ha az utóbbi mostanában OLB poszton játszik, és az első forduló óta alig van nyomás az ellenfél irányítóján. Most lesz lehetőségük odaérni Palmerhez, mivel a Cardinals két kezdő guardja nem játszik, Earl Watford és John Wetzel ellen pedig illene nyomást generálni, valamint az újonc DJ Humphires is nagyon gyenge volt eddig a speed rush ellen.

A matchup, ami kedvező lehet a hazaiaknak, az egyértelműen az ő elkapósoruk a New York-i secondary ellen, ami eddig nemlétező volt, átlagban 300 yardot engednek meccsenként, ami az utolsó előtti a ligában. Darrelle Revis amikor játszik, akkor is gyenge, pedig neki kéne a másodvonal vezérének lennie, a többiek viszont egyáltalán nem kezdő szintű játékosok. Múlt héten Sammie Coates és Antonio Brown 220 yardot kapott el ellenük, most Larry Fitzgeraldnak és John Brownnak borítékolható a 100 yard körüli teljesítmény. Persze csak akkor, ha nem David Johnsonnak lesz 100 scrimmage yardja, a másodéves futó egyelőre megállíthatatlan, elkapásokban is jeleskedik, és amikor inkább a futásra épített Arians, jobban működött a támadójáték, hiába a sok jó elkapó, ha Palmernek nem megy, nem kell erőltetni, főleg a mélységi passzjáték, ami látványosan visszaesett a tavalyihoz képest. A másik oldalon pedig egy veterán futó a kezdő, Matt Forte, akit szintén remekül lehet bevonni a passzjátékba, ha a földön egyelőre nem is megy annyira, de az Arizona védelme inkább a futás ellen gyenge, a secondary-jük pont a Jets ellentéte, a 2. legkevesebb yardot engedték eddig.

Mindkét csapat az elvárásokhoz képest gyengén kezdte a szezont, de a hazaiak egy újabb győzelemmel 50%-os mérleggel állnának, a Jets pedig egy vereséggel lemondhatna a szezonjáról, már ha a játékosok eddig nem tették meg. Fordított esetben az Arizona lemondhatna a Super Bowl álmairól, a Jets pedig még egy korrekt szezont is összehozhat, de erre kisebb az esély. A fogadóirodáknál 8 pontos favorit a Cardinals, de ha a vendégek dominálni tudnák a line of scrimmage-et, bőven lenne esélyük a győzelemre, viszont ha egyből megégetik a secondary-t, nem biztos, hogy vissza tudnak jönni belőle, mert amikor hátrányba kerültek, sosem sikerült minőségi játékot mutatni.