Sean Payton a Broncos, DeMeco Ryans a Texans élén!

MNF beharangozó - 9.hét

Írta: Höri — 2014. november 3., 17:40

A 2. heti előszezon-meccs visszavágója

MNF beharangozó - 9.hét

New York Giants - Indianapolis Colts

2014.11.04. 02:30 MetLife stadium, East Rutherford, New Jersey

 

A liga legeredményesebb támadósorát magáénak tudó Indianapolis idegenbe látogat hétfő este, ahol a szabadnapról érkező NY Giants lesz az ellenfele. Kellett is Tom Coughlinéknak a szünet, elvégre két fájó zakóba futottak bele két nagy rivális ellen, aminek köszönhetően eléggé eltávolodott tőlük a playoff. Miközben a hazaiak negatív mérleggel állnak, a Colts 5-3-as mutatója mellett azt is elkönyvelhette, hogy tegnap bukott a Houston, így egy darabig megint nincs veszélyben az AFC South első helye. Más kérdés, hogy a Steelers elleni csúnya bukta után biztosan nem olyan derülátó a hangulat Indianában, de abba lehet kapaszkodni, hogy a támadók egy szintet mindig hoznak, a védők pedig nullázásra is képesek, nem csak szétesésre.

Ben Roethlisberger karriercsúcsai megadták a követendő normát a Colts ellenfeleinek. A labdabirtoklásban rendre domináló csikók ezt nem tudták megtenni a Steelers ellen, korai hátrányuk pedig azt hozta magával, hogy csak 10 futásra volt idejük a koábbi hetek 33-as átlagához képest. Papíron Eli Manningék is összehozhatnak hasonló kezdést, hiszen több veszélyes játékosuk is van, de nyilván Chuck Paganóék is kielemezték a múlt vasárnapi történetet. Látszólag Andrew Luckkal se történt semmi különös, a szokásos 3 TD-je mellett 400+ yardot ért el, viszont pontosságban a szezon leggyengébb teljesítménye volt az előző részéről, ráadásul egy seggreülős safety-t is összehozott, ami tőle ritkán látható amatőr megoldás volt. Ismerve a korábbi 1/1-est, ma minden bizonnyal maximális koncentráltsággal készül visszatérni a sikeres útra. A Giants most először kerül Luck útjába, és a liga 6. legtöbb yardját engedik, ami kellemes előjela vendégek számára. Egy mai győzelem azért is lenne értékes a Colts-nak mert jövő héten szabadnaposak, majd a New Englandet fogadják, az extra felkészülés után pedig a minél jobb AFC playoff kiemelés is tét lehet. Ehhez viszont ma mindenképp nyerni kell.

Labdát szerezni nem lesz könnyű mert Manning rég nem látott megbízható arcát hozza. 2008 óta először hozott le 3 meccset turnover nélkül. Ha a Colts-nál szóba került a további menetrend, mint motiváció, itt már nehezebb a téma, hiszen a Seahawks, 49ers, Cowboys meccsek se lesznek egyszerűek, ezért is nehéz komolyan számolni az óriáskkal mint potenciális továbbjutó. Nyilván egy mai siker sokat dobna a hangulaton. A támadófal a Cowboys-t kikapcsolta pass rush terén, azok után, hogy az Eagles 8 sacket tudott beírni. A Colts játékerőben inkább a Dallashoz van közelebb ilyen téren, bár Paganóék remekül fedik el a védelem hiányosságait a meccsek nagyobbik felében. Nem újdonság, hogy Elinak nyugodt környezetben sokkal nagyobb esélye van győzelemre vinni övéit. Nagyban rá lesz utalva a támadósor, mivel Rashad Jennings térde még nem jött rendbe, Andre Williams pedig szólóban nem sokat tudott hozzátenni eddig. Jon Beasont meg kellett műteni újra, Dominque Rodgers-Cromartienek pedig a háta fáj, így csak muszájból öltözik be, ha egyáltalán. Mivel Reggie Wayne játékra kész, és TY Hilton élete formáját futja, minden defensive backre szüksége lesz Coughlinnak. Érdekes lesz a két ex-Giant támadó, Ahmad Bradshaw és Hakeem Nicks szereplése is. A futót remekül használja Pep Hamilton és Trent Richardson rövidebb pihenője miatt a szokásosnál nagyobb teret is kaphat, míg az elkapó általában nem faktor a meccseket, de a volt csapata ellen az előszezon találkozón kimondottan lelkes volt, amit érdemes lehet kiaknázni.

Játszani fog az Indianapolis színeiben Vontae Davis és DQwell Jackson is, viszont Arthur Jones és Erik Walden egyelőre csak néző lesz. LaRon Landry eltiltása lejárt, aktivizálása egyelőre a levegőben lóg.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a Colts, de buktatókban gazdag párosítás ez, ráadásul a vendégek ritkán tudnak egész meccsen keresztül kiegyensúlyozottan teljesíteni, szóval érdemes lesz benevezni a kezdésre, hogy kiderüljün, melyik arcát mutatja a két gárda.


Hozzászólások

több mint 8 éve
Stiv83 Indianapolis Colts Michigan State Spartans 37 — arsenalfc18861201
Colts Defensen múlik minden! Az Offense még rosszabb napjain is összehoz 25 pontot! Eli-tól nem tudom mit várjak. Ha a Colts játszhatja a komfort-játékát: Szokásos passzok + (Futások) nem lesz gond!