Monday Night Football előzetes - 1. hét

2015. szeptember 14., 17:54

Az első forduló szokásosan hétfő esti duplázással zárul az NFL-ben!

Monday Night Football előzetes - 1. hét

Atlanta Falcons – Philadelphia Eagles
2015. szeptember 15., 01:10 (Georgia Dome, Atlanta) - tv: sport 2

Atlanta Falcons
- Mi történt tavaly: Egészen az utolsó fordulóig volt esélye a Falcons-nak a rájátszásra 2014-ben, végül a Panthers elleni vereség jelentette a szezon, és Mike Smith vezetőedző végét is. A 6-10-es mérleg után megköszönték a szurkolók kedvencének közel sem nevezhető Smith munkáját, és Dan Quinnel kezdtek új fejezetet a csapat életében.
- Hiányzók: Biztosan nem látjuk a pályán Devin Hestert, és Brooks Reedet, felépült azonban Roddy White, aki műtét miatt kihagyta az előszezont. IR-en a guard, Jon Asamoah van a kezdők közül.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Julio Jones-ra. A Falcons legnagyobb szupersztárja most már nemcsak képességekben van a top 5 WR-ek között a ligában, hanem fizetésben is, új, 5 éves kontraktusa 71,25 millió dollárt ér a tavaly 1593 yardot termelő elkapónak. Egyértelműen ő jelenti a Falcons legnagyobb esélyét a győzelemre, ha a philadelphiai secondary nem tudja megállítani, akkor könnyen bajban lehet az Eagles. A másik figyelemre méltó pont a csapatban a defense lesz, Dan Quinn nagy javulást hozhat a gyenge védelembe.

Philadelphia Eagles
- Mi történt tavaly: Remek kezdés után rémálomszerű befejezés jutott Chip Kelly gárdájának a 2014-es szezonban, hiába állt 9-3-mal a csapat, végül a wild card helyet sem sikerült megszerezni a gyenge QB-játéknak és a secondary ”parádézásának” köszönhetően.
- Hiányzók: Viszonylag tökéletes holtszezont zárt a csapat a sérülések tekintetében, csak Zach Ertz és Marcus Smith játéka kérdéses, IR-en pedig csupán az 5. körös rookie, JaCorey Shepherd található azok közül, akik hozzátehetnének valamit a csapat játékához.
- Kire kell figyelni: Sam Bradfordra, aki bármi is történjék, a szezon egyik főszereplője lesz Philadelphiában, és potenciálisan az egész ligában. Több szakértő szerint Bradford akár az év visszatérője is lehet, ha viszont megsérül, akkor lőttek a sasok szezonjának.

Érdekességek:
- A 2014-es szezon két legrosszabb passzvédelme fog találkozni, így reményeink szerint pontgazdag, izgalmas meccsre van kilátás. Ha a tavalyi átlagokat nézzük, akkor összesen 540 passzolt yardra van kilátás a meccsen.
- Az egyetlen olyan párharcot láthatjuk majd hétfőn éjszaka, melyben az előszezonban látott játék alapján egy olyan csapat találkozik, akinek TOP5-ös volt a front7-je, és az O-line-ja is (Eagles) egy olyan csapattal, aki mindkét említett egységben az utolsó 5 között volt (Falcons).
- Sam Bradford legutóbbi Falcons elleni meccsén 352 yardot és 3 TD-t passzolt, még a Rams színeiben

Legutóbbi találkozásuk:
2012-ben találkoztak a legutóbb a csapatok, mégpedig Philadelphiában, ahol 30-17-re tudott győzni a Falcons Matt Ryan és Julio Jones vezetésével az akkor még Michael Vick által irányított Eagles ellen.

Mi történhet most?
A fogadóirodák és a szakértők szerint az Eagles az esélyesebb, de kevesebb, mint 1 TD-vel. Az valószínű, hogy a Falcons nem fog simán nyerni, ellenben ha úgy játszik majd a vendég csapat, ahogy az előszezonban, akkor könnyen lehet nagyobb különbség is a két gárda között. A Falcons fő reménye a megerősített védelem és a passzjáték, az Eagles pedig az Atlanta O-line-ban bízhat a liga legerősebb futótriója mellett.

 


 

San Francisco 49ers – Minnesota Vikings
2015. szeptember 15., 04:20 (Levi’s Stadium, Santa Clara) - tv: sport 2

San Francisco 49ers:
- Mi történt tavaly: A belső viszályok nem nagyon tettek jót a csapatnak, csalódást keltő 8-8-cal végeztek. A szezon végén Jim Harbaugh távozott Michiganbe, a fél csapat visszavonult, a másik fele eligazolt.
- Hiányzók: Kendall Huntert egész évben nem láthatjuk, Daniel Kilgore-t pedig minimum a 7. hétig. Tramaine Brock CB viszont valószínűleg játszhat.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Colin Kaepernickre, és hogy mennyire fogja megvédeni a támadófal. Erik Pears már cserének is rossz volt Buffaloban, Marcus Martinéknak pedig a Shariff Floyd vezette DT-ket kellene kordában tartani.

Minnesota Vikings:
- Mi történt tavaly: Behúzták az első kör végén Teddy Bridgewatert, aki folyamatosan fejlődött a szezon során, Adrian Peterson eltiltásával 7-9-cel végzett a csapat, idén ezt mindenképpen túl szeretnék teljesíteni.
- Hiányzók: John Sullivan centert visszatérős IR-re tették, Shamar Stephen DT játéka kérdéses, a két összekötő MyCole Pruitt és Chase Ford viszont valószínűleg hadra fogható lesz.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Adrian Peterson. Teddy Bridgewater a tavalyi évben nélküle is elkaristolt, de azért sosem árt, ha van egy MVP futó a csapatodban. A kipihent futó idén ismét Pro Bowl formában játszhat, és részben a másodévesről is leveszi majd a terhet.

Érdekességek:
- Jim Tomsula második mérkőzése lesz ez HC-ként, az első még 2010-ben volt Mike Singletary menesztése után.
- A két csapat örökmérlege döntetlenre áll, 22-22 győzelmet könyvelhettek el a csapatok, és még egy döntetlenjük is volt 1960-ban.
- Az utolsó hat mérkőzésből ötöt a Minnesota nyert meg.

Legutóbbi találkozásuk:
Majd’ három éve, a 2012-es szezon 3. hetében találkoztak utoljára, akkor Christian Ponder vezérletével (198 passzolt yard, 2 passzolt és 1 futott TD) és a remek védelemnek köszönhetően a Vikings 24-13-ra verte Alex Smith-éket.

Mi történhet most?
Annyi a kérdőjel a hazaiak háza táján, hogy szinte lehetetlen megtippelni, mire lesznek képesek, de inkább a negatív irányba tolódik a közvélemény. Kicserélődött a védelem, kicserélődött a támadósor, és egy feltörekvő Vikings ellen játszanak, akiknél visszatér Adrian Peterson. A hazai pálya miatt van esélyük a győzelemre, de a tavalyi otthoni prime-time szezonnyitójukon is csúnyán megégtek egy NFC North csapat ellen.


Hozzászólások

több mint 8 éve
colin Detroit Lions 2
Mi a helyzet DeMarco-val?
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Louisville Cardinals 241 — No es importante
ha Murray-re gondolsz, köszöni jól van, alig várja, hogy ma bemutatkozhasson a Philly-ben


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
colin Detroit Lions 2
Csak mert nem volt megemlítve, azt hittem nem jatszik