Monday Night Football előzetes - 3. hét

Írta: empty taxi — 2015. szeptember 28., 15:22

A harmadik fordulóra a KC wisconsini vendégjátéka teszi fel a koronát.

Monday Night Football előzetes - 3. hét

Green Bay Packers - Kansas City Chiefs
2015. szeptember 29., 2:30 (Lambeau Field, Green Bay) - tv: sport2

Green Bay Packers
- Mi történt a múlt héten: meggyőző 4. negyedes játékuknak köszönhetően győzték le 27-17-re a Seattle Seahawks-t.
- Hiányzók: Bryan Bulaga (OT, térd) és Demetri Goodson (CB, combhajlító) biztosan hiányozni fog, mellettük 6 játékos szereplése kérdéses: Davante Adams (WR, boka), Morgan Burnett (S, vádli), Eddie Lacy (RB, boka), Mike Neal (OLB, ágyék), Sean Richardson (boka, S) és Aaron Ripkowski (FB, váll). Strong safety poszton lehetnek bajban a sajtfejek, hiszen Burnett és Richardson lenne az első két alternatíva ezen a poszton, a többiek esetleges helyettesítése megoldhatónak látszik.
- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Aaron Rodgers a liga legjobb irányítója, Randall Cobb és James Jones régi játszótársai, ha Adams nem tudná vállalni a játékot, akkor Ty Montgomery léphet előre. James Starks a múlt héten jól helyettesítette Eddie Lacyt, így nyugodtan megvárhatja Mike McCarthy, hogy az egykori Alabama-futó 100%-os állapotba kerüljön.

Kansas City Chiefs
- Mi történt a múlt héten: Drámai körülmények között bukták el 31-24-re a Denver Broncos elleni csoportrangadót.
- Hiányzók: mindenki egészséges, csupán Sean Smith CB hiányzik eltiltás miatt.
- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Jamaal Charles. A klasszis futó a Denver elleni 2 fumble után valószínűleg kettőzött erővel fogja belevetni magát a küzdelembe, ráadásul a Green Bay a ligában a legrosszabb 5.3 yardos futásonkénti átlagot engedte az első két fordulóban. Alex Smith passzal elsősorban Jeremy Maclint és az összekötő Travis Kelce-t szokta keresni.

Érdekességek:
- Számos Packers-vezető dolgozott a Chiefsnél. A csapat pénzügyi alelnöke Russ Ball 1989-98 között dolgozott KC-ben kezdetben mint erőnléti segédedző, majd mint adminisztratív munkatárs a vezetőedző Marty Schottenheimer mellett. A College Scouting igazgató Brian Gutekunst 1998-ban dolgozott a Chiefs-nél mint scouting asszisztens. A Pro Personnel igazgató-helyettes Tim Terry pedig 1999-ben egy rövid ideig a vendégek linebackere volt. A vezetőedző Mike McCarthy 1994-98 között volt a Kansas City alkalmazottja, leginkább mint QB-edző. A támadó associate head coach Tom Clements 1980-ban a Chiefs csereirányítója, 2000-ben pedig a QB-edzője volt. A ST koordinátor Ron Zook 1999-ben a főnökök DB-it edzette. A QB-edző Alex Van Pelt 1993-ban volt egy rövid ideig a Chiefs csereirányítója. Mike Solari, a támadófal segédedzője 1997-től 2007-ig dolgozott a Chiefsnél kezdetben mint OL-edző később mint támadókoordinátor
- A túloldalt is sok vezető kötődik a másik csapathoz. A GM John Dorsey 1984-89 között a csapat linebackere volt, majd 1991-től 2012-ig a sajtfejűek front office-ában dolgozott különböző munkakörökben. A Pro Scouting igazgató Will Lewis 1997-98 között szintén Green Bayben dolgozott mint megfigyelő ill. pro personnel assistant. A vezetőedző Andy Reid is innen ismeri Dorseyt, 1992-98 között dolgozott Wisconsinban leginkább OL- ill. QB-edzőként. Az offensive coordinator Doug Pederson 1996-98 között Brett Favre mögött volt csereirányító a sajfejűeknél. A DB-edző Emmitt Thomas 1999-ben a Green Bay védőkoordinátora volt, segédje Al Harris pedig a Packers legendás cornerbackje, 2003-10 között szolgálta a csapatot. Az erönléti edző Barry Rubin pedig 1996-2005 között dolgozott a játékosok erőnlétén Wisconsinban.
- Az örökmérleg 7-3-1 a Chiefs javára, de a legfontosabb meccsükön, az I. Super Bowlon a Green Bay nyert.

Legutóbbi találkozásuk:
2011-ben a 15. játékhéten játszottak utoljára, Ryan Succop 4-ből 4 mezőnygólt értékesített, így nyert 19-14-re a Chiefs, érdekesség, hogy ez volt a sajtfejűek egyetlen veresége abban az alapszakaszban.

Mi történhet most?
A Packers futás elleni védelmének muszáj lenne javulnia az első két héthez képest, különben csak abban bízhatnak, hogy Aaron Rodgers vezetésével ők is tudnak haladni az egyébként nem gyenge Chiefs védelem ellen. Justin Houstonék 2 meccsen 8 sacket szereztek eddig, úgyhogy a nyomás szinte garantált és a front7 futás ellen is stabil. Mindazonáltal az irányítók közötti különbség a hazaiak felé billentheti a mérleget, de ne felejtsük, hogy a vendégek utoljára csütörtök esti rangadót játszottak, így extra napjaik voltak felkészülni a mai találkozóra.


Hozzászólások

több mint 6 éve
Nelson87 Green Bay Packers 5 — Mr. Bigtime-Hotshot
Burnett hivatalosan is "out" státuszban van.