NCAA beharangozók - Big East

Írta: Höri — 2012. augusztus 20., 17:34

A kiemelt konferenciák bemutatását a legkisebb létszámúval kezdjük

NCAA beharangozók - Big East

Átmeneti évben van a Big East, a címvédő West Virginia immár a Big XII tagja, így megnyílik a kapu a csoportgyőzelemre a többi csapatnak, amely automatikus BCS Bowlt ér. Mivel 2012-ben csak a Temple Owls érkezett betömni a WVU helyét, továbbra is 8 csapatos küzdelem vívódik majd a bajnoki címért, jövőre aztán jön a nagy átalakuás. A Syracuse és a Pittsburgh az ACC-be vándorol, érkezik viszont a Central Florida, Houston, SMU, Memphis, Boise State, San Diego State csoport, ami ha erősebbé nem is, érdekesebbé teszi majd a konferenciát biztosan. Ezelőtt viszont koncentráljunk arra, hogy a mai állapotok szerint melyik egyetem milyen előjelekkel vág neki ennek a történelmi idénynek.


Rutgers Scarlet Knights

rutgers

- Neves távozók: Justin Francis (DE), Joe Martinek (RB), Mohamed Sanu (WR), Desmond Wynn (OG)

- Főedző: Kyle Flood. Az NFL-be távozó Greg Schiano helyét a new yorki kötődésű támadófal-edző veszi át, aki 7 éve van már a csapatnál és futáskoordinátori, segédedzői és co-offenzív koordinátori címet is kapott ezen időszak alatt mutatott remek munkája nyomán. 2012-ben már övé a teljes felelősség.

- Fő erősségek: A secondary egészen kiváló és rutinos tagokból áll, Logan Ryan (CB) vezetésével, aki a konferencia álomcsapatába is bekerült tavaly. Egyedül David Rowe (FS) távozásával kell megbirkózni, mindenki más maradt. Akárcsak egy sorral feljebb, ahol Khaseem Greene megosztva elnyerte a Big East év védője díját 2011-ben, és hasonló számokat készül összerakni, mint tavaly (141 szerelés, 14 TFL, 3.5 sack). A védelem közepén Steve Beauharnais villogását is várhatjuk (16 TFL, 5 sack, 3 INT tavaly), és a depth is adott a linebacker sorban. A védőfal nem túl nagy, de fürge játékosokból áll, itt elsősorban Scott Vallone érdemel említést középen. Nem sok 5 csillagos toborzott szerepel a Big Eastben, így Darius Hamilton (DE) mellett se lehet szó nélkül elmenni, főleg ha rászolgál a hírnevére.

- Gyenge pontok: Nincs elsőszámú quarterback a keretben. Chas Dodd junior évére készül, és 2010 óta pályán van kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a tavalyi újonc Gary Nova már majdnem kiszorította. A holtszezonban se tudta egyikőjük sem megszilárdítani a helyét a kezdőben, így az első pár hét kritikus lesz, hogy eldől-e a párharc. Az se segít, hogy Mohamed Sanu személyében egy olyan játékos távozott, aki az elkapások csaknem felét, 115-öt jegyezte az elmúlt idényben, és még nem tudni ki fogja ezeket pótolni. Ilyenkor kéne, hogy a futójáték előtérbe kerüljön, de az elmúlt években nem ez volt a Rutgers erőssége (rendszeresen utolsók voltak futott yardokban a Big Eastben Ray Rice távozása óta), amit a támadófal gyengélkedése is magyaráz, igaz az OT posztok most megoldottnak látszanak, inkább a fal belseje lehet problémás.

- A menetrendről: A Big East csapatok közül tán a legnehezebb ellenfelet a Rutgers találta magának: szeptember 22-én az Arkansas ellen idegenben mérettetik meg magukat a lovagok. Ezt leszámítva csupa olyan meccs van a kalendárium non-konf részlegében, amit illene behúzni. Ha a papírforma szerint alakul minden meccs, akár 8-1-es mérleggel is állhat majd a Rutgers mielőtt a konfot eldöntő három derbit (@Cincy,@Pitt,vs Lousiville) lejátszaná.

- Summa-summárum: A Rutgers jó eséllyel indul a bajnoki címért a csoportban, mert bár nem túl impresszív amit a támadósorban fel tudnak mutatni, annyira jó a védelmük, hogy az ellenfelek sem fognak brillírozni ellenük, így a kevés pontos meccsek is győzelmet érhetnek. Ahhoz, hogy 50%-nál jobb legyen a mérleg, a nyitó hetekben (a Tulane és a Howard ellen) mindenképp össze kell, hogy álljon a támadójáték.
Louisville Cardinals

luvill

- Neves távozók: Josh Bellamy (WR), Josh Chichester (TE), Greg Scruggs (DE), Dexter Heyman (LB)

- Főedző: Charlie Strong. Mindkét eddigi éve 7 győzelemmel ért véget főedzőként, azok után, hogy a Florida Gators védőkoordinátoraként 2 bajnoki címet is nyert, és statisztikailag is a szűk elitbe terelte csapatát. A tavalyi nagyon fiatal kerettel siker volt a 7-6, de idén már merészebbek a célok.

- Fő erősségek: A secondary rengeteget fejlődött a tavalyi évben és a szezon végére már egész jól nézett ki. Adrian Bushell (CB) és Hakeem Smith (SS) vezetésével a WVU-t leszámítva egész jól megakadályozták a passzjátékot, az utolsó 5 meccsen 274 yardot nyeltek be átlagosan. A másodéves QB, Teddy Bridgewater is nehezen indult be, de a fejlődés szemmel látható volt a játékán, és nem kérdés, hogy marad is kezdő QB 2012-ben, reményeik szerint kevésbé rapszodikus játékot nyújtva. Potenciál alapján ő a Big East legjobb irányítója, a kérdés, hogy mikorra érik be a játéka. Mario Benavides-nél se nagyon van jobb center a konferenciában, aki mellett 3 újonc játszott tavaly, így Dave Borbély faledző joggal reméli, hogy a jó kezdés után még jobb folytatás jön a fiataloktól. A RB és WR gárda is szinte teljesen változatlan maradt.

- Gyenge pontok: Rengeteg a rutintalan játékos, számos true freshman fog játszani, így elég vékony a depth, főleg a DT poszton. Ez azért is probléma, mert az erőfutó csapatok átgázolhatnak a gárdán, ahogy korábban is megtették, a riválisok közül pedig számos olyan van, ahol nem kedvez nekik a matchup.

- A menetrendről: Csak az utolsó 7 hétben indul a Big East-menetelés, a szezont a Kentucky elleni állami rivalizálás nyitja, rendhagyó módon vasárnap. Érdekes lesz, hogy az utószezonból eltiltott North Carolina mennyire lesz motivált Louisville-ben, illetve a saját csoportjában erősnek számító FIU/Southern Miss duót se lehet lebecsülni, de ezeket is nyerni kell, ha nem akarja rombolni renoméját a program.

- Summa-summárum: Mivel az elmúlt évben a Cardinals kezdőcsapatának majdnem fele újonc volt, és így is harcban voltak a Big East-elsőségért, optimistán állnak az új idényhez Louisville-ben. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy egy év rutin elég lesz hozzá, hogy máris az élre törjenek, akármekkora potenciál lakozik ebben a rosterben. Lehet 2012 a Louisville éve, de lehet 2013 is, vagy akár 2014. A keret még mindig elég fiatal, de ha gyorsan beérik ez a generáció, már most odaérhetnek a tabella élére.
Cincinnati Bearcats

cinci

- Neves távozók: Zach Collaros (QB), John Hughes (DT), Isaiah Pead (RB), Adrien Robinson (TE), JK Schaffer (LB), Derek Wolfe (DT), DJ Woods (WR)

- Főedző: Butch Jones. Harmadik évére készül a CMU-nál sikeredzőként számon tartott szakember, és azok után, hogy első évében csak 4 győzelemre futotta, 2011-ben visszatért a Bearcats a Brian Kelly-éra eredményességéhez, és 10-3-mal zárták a szezont. Egyre gördülékenyebben működik a 4-3-as védelem, amit Jones hozott, így joggal reménykedik, hogy elődjéhez hasonló tisztelet övezi majd rövid időn belül.

- Fő erősségek: Walter Stewart személyében a UC-nek is van egy "Bruce Irvinje", a kiváló szituációs pass rusher 11 TFL-t és 6 sacket jegyzett tavaly DE posztról indulva. A secondary-ben Drew Frey (SS) és a térdsérülések miatt 2 évet kihagyó Dominique Battle (CB) is profi potenciállal bír, utóbbi hiányában ráadásul rutnios depth nevelődött ki az évek alatt.
Jones kedveli a dual-threat irányítókat, elég csak Dan LeFevourre gondolni, aki beírta magát az NCAA történelmébe, és Zach Collaros is az atletikus quarterbackek közé tartozott. Tavalyi sérülése után Munchie Legaux ugrott be, aki nem váltotta meg a világot, de újoncként mutatott életjeleket, és ha valaki, akkor Butch Jones fel tudja majd készíteni a rá váró vezérszerepre. Az elkapói közül a tavalyi év legjobbja, Anthony McClung továbbra is rendelkezésre áll. Nagy név Travis Kelce is, igaz a tight end főleg az Eagles center bátyjáról ismert, mert Legaux nem nagyon szeret a TE-nek passzolni.
Amiben a többi csapat előtt jár a Cincy, az a special team. Pat O'Donnell hasonlóan megbízható punter, mint Kevin Huber néhány évvel ezelőtt; Ralph David Abernathy IV rettegett visszahordó, és Tony Miliano is ígéretes rúgónak számít.

- Gyenge pontok: Isaiah Pead alapjaiban meghatározta a 'Cats játékát, két 1000 yardos évet tudhat a háta mögött, nem valószínű, hogy a jelenlegi keretben van hozzá mérhető tehetséggel bíró futó. A támadófal kezdőötöséből hárman lediplomáztak. A védőfal közepéről a Nose, Hughes és a playmakerré avanzsáló Wolfe is kiválasztásra került a draft 2. napján, itt is borítékolható a visszaesés, ha csak Brandon Mills (DE) nem húzódik középre.
Végül a kapitány, JK Schaffer távozását is ki kell emelni, nem azért mert akkora tehetség volt, sokkal inkább, mert hangadóként vitte harcba csapatát, ez a fajta mentalitása pedig nagyon fog hiányozni a linebacker sorból.

- A menetrendről: Két másodosztályú csapattal is találkozik a Bearcats, szóval ha közepesre sikerül az év, akár a 6-6 se lehet elég a bowl meccsezéshez. A Pittsburgh ellen nyitják a szezont, ami azonnal sorsdöntő találkozó lehet mindkét fél számára. A 3. héten a Redskins pályán játszanak a Virginia Tech ellen, a legnagyobb országos figyelmet ekkor kaphatják.

- Summa-summárum: Jó játékosok maradtak a keretben, de még jobbak távoztak, így bár a liga első felébe várható a Cincinnati, nem ők a legesélyesebbek a győzelemre. Legaux-tól komoly javulás kell a pontosságát illetően, az NFL-be távozó sztárok helyét pedig be kell tölteni, mert a gyengécske DT-LB egységen könnyen átrohanhatnak az ellenfelek.
South Florida Bulls

usf

- Neves távozók: AJ Love (WR), Jerrell Young (S), Darell Scott (RB)

- Főedző: Skip Holtz. Ő is két évet húzott le mostani állomáshelyén, 13-12-es mérleget tud felmutatni. A legendás "Dr.Lou" Holtz fia azzal váltotta ki a legnagyobb médiaérdeklődést, hogy az East Carolina élén 2 C-USA bajnoki címet is nyert, kissé meglepő is volt, hogy egy mindössze 15 éves program hívására mondott igent, de a Florida állam biztosította kiváló toborzási lehetőségek jó alapot adnak hozzá, hogy a USF sikeres legyen és Holtz ezt belátva itt kötött ki.

- Fő erősségek: BJ Daniels negyedik évére készül, mint kezdő quarterback, nála rutinosabb játékhívó nem sok van nem csak a Big Eastben, de az élvonalban sem. Más kérdés, hogy kiegyensúlyozottság merőben elkerüli a scrambler játékát, úgy pedig nem sokat ér a tapasztalat, ha még mindig fejfogós hibákkal tarkítja játékát az irányító. Szóval Daniels akár a következő rovatba is beférne, de egyelőre maradjunk optimisták. Elkapókból nem lesz hiánya, hiszen 8 olyan WR is van, akit bátran pályára lehet küldeni, közülük Sterling Griffin és Andre Davis produktuma váltotta ki a legnagyobb felhajtást a csapat háza táján. A profnak álló futó, Darell Scott utódját se kell sokáig keresni, Demetris Murray megbízhatóan tudja ugyanazt hozni, mint elődje.
A védelem többé-kevésbé változatlan, és gyors, atletikus, mozgékony játékosok alkotják, akik között van 1-2 nagyobb tehetség (Ryne Giddins, DeDe Lattimore), a kérdés, hogy az átalakuló secondary mikor veszi fel a ritmust.
Unikumnak számít a brazil rúgó, Maikon Bonani, aki egy újabb jó év után akár NFL edzőtáborig is eljuthat.

- Gyenge pontok: A támadófal közepe még kétséges hogyan fog kinézni, de erős semmiképp sem lesz. A hátsérülésből lábadozó Danous Estenor visszatérése sokat lendítene a csapaton, de még vele is maradna elég megoldandó probléma, amiben a gyenge 3rd down offense alapszik. Hiába bír az egyik legatletikusabb fallal a Bulls, ez eredményességben egyáltalán nem látszódik.

- A menetrendről: Két floridai ellenfél nehezíti a USF útját (FSU, Miami), és Nevadába is mennek, így aránylag kemény feladatsort állítottak fel maguknak, nem adják majd könnyen a bowl helyet, az biztos.

- Summa-summárum: Sokra hivatott kerete van a South Floridának, de ez évek óta így van, mégis elkerüli őket a nagy siker. Őszintén szólva nem látni mivel lenne jobb a helyzetük a 2012-es szezon elején. Tavaly 4-0-s mérleggel kezdtek, de 5 meccset is 3 ponttal elbuktak később, és még bowl meccsre se jutottak be. Ha stabilabb formát hoznak, és/vagy a szerencse melléjük áll, ezeket a döntetlen-szagú meccseket akár be is húzhatják, de eddig nem ez volt rájuk jellemző.
Pittsburgh Panthers

pitt

- Neves távozók: Chas Alexcih (DT), Max Gruder (LB), Lucas Nix (OG), Brandon Lindsey (LB)

- Főedző: Paul Chryst. Kezdjük onnan, hogy 2010 decemberében kirúgták Dave Wannstedt főedzőt, akinek helyére ideiglenesen Phil Bennett (a DC) ült le, de hamar meglett a végleges utód is, a Miami (OH) mestere, Mike Haywood. Két héttel később Haywood rendőrségi ügybe keveredett, így inkább meggondolták Pittsburgh-ben a közös munkát, és a Tulsa főedzőjét, Todd Grahamet ültették a padra. Egy 6-6-os szezon után Graham továbbállt az Arizona State csapatához, mivel bennük több lehetőséget lát, így a bowl meccsre már Keith Patterson készítette fel a párducokat, szerencsére azonban megtalálták a megfelelő embert a posztra Paul Chryst személyében, aki a Wisconsin offenzív koordinátoraként elég sikeres éveket tud a háta mögött.

- Fő erősségek: A csapat legnagyobb sztárja Ray Graham, aki a tavaly októberben térdsérülés miatt hamar kidőlt, pedig 133.6 yardos átlaggal futott meccsenként, és a 200 yardot is többször átlépte. Ha visszatér régi formájához, 1800 yard körüli idényt zárhat.
Tino Sunseri már rutinos QB-nak számít 2 kezdő évvel a háta mögött, igaz a tavalyi spread offense nagyon nem ment neki, de Chryst ismét pro-style-ra vált, amiben másodévesként jobban mozgott. Két magas elkapó segíthet majd neki a boldogulásban, Devin Street és Mike Shanahan is már évek óta az aktív rotáció tagja, Hubie Graham TE-del kiegészülve a Big East egyik legjobb elkapó személyzete lehetnek 2012-ben.
A védelemben Aaron Donald remek számokat produkált legutóbb (16 TFL, 11 sack), és azzal is megbirkózik, ha a védőfal közepéről indulva több emberrel kell küzdenie egész meccsen.
A secondary elég mély, főleg safety poszton bő a választék, és K'Waun Williams is a jobb cornerek közé tartozik.

- Gyenge pontok: Rekordot jelentő 63 sacket nyeltek be az elmúlt évben, és bár Chris Jacobson (OG) megkapta az engedélyt, hogy 6. évében is játsszon, drasztikus javulás kell a támadófal egészétől. Mindhárom linebacker új lesz, és a védőfalban is Donaldon áll vagy bukik a sikeresség. Sémaváltás volt tavaly, most pedig visszaállás van, ez sem segíti a felkészülést.

- A menetrendről: Nagyon hasonlít a Cincinnatihez a helyzet, két FCS csapat és a Virginia Tech is szerepel az 5 választott ellenfél között, plusz egy Notre Dame elleni, idegenbeli derbi is súlyosbítja a helyzetet. Jól kell tehát szerepelni a Big East-meccseken is, ha nem akarnak az utolsó héten a bowl-szereplés miatt izgulni.

- Summa-summárum: A PITT gyorsan visszatért a tavaly elhagyott útra, és Chryst vezetésével sokkal konzervatívabb játékot hozhatnak, mint Todd Graham idejében. Masszívak voltak már tavaly is, szinte minden meccsük szoros volt, és ez idén is így lehet, de Sunseri játéka továbbra is kérdőjel, Ray Graham pedig hiába képes egyedül meccseket nyerni a Big Eastben, sérülésből visszatérve a felé támasztott elvárásokat is vissza kell fogni.
Connecticut Huskies

uconn

- Neves távozók: Kashif Moore (WR), Moe Petrus (OG), Kendall Reyes (DT), Dave Teggart (K)

- Főedző: Paul Pasqualoni. A 63 éves mestert tavaly nevezték ki és 5-7-es idénnyel nyitott. Az NFL-ből érkezett, ahol a Miami és a Dallas védelmét koordinálta, a Big Eastet pedig a Syracusenál töltött 14 éve miatt ismeri, ezen időszak alatt négyszer volt bajnok a narancsokkal.

- Fő erősségek: Lyle McCombs 1151 yarddal zárt újoncként, és tudta azt hozni, amit Jordan Todman korábban. Rá még évekig lehet alapozni, mert nem kész termék. Pass rush is lesz, hála Trevardo Williams-nek, aki tavaly a Rutgers ellen például 4 sackkel zárt, összesen pedig 15 TFL és 12.5 sack volt a statisztikája. A linebacker-sor változatlan, ahol Sio Moore olykor DE-nek is beáll, nem is hiába (16.5 TFL, 6.5 sack). A secondary sok labdát szerez, de sok yardot is nyelt be - vélhetően ez változni fog Reyesék távozása után és többet próbálnak futni az ellenfelek a Huskies-zal szemben.

- Gyenge pontok: Tradicionálisan nincs passzjáték Connecticutban, az elmúlt 5 évben 177.3 yardot átlagolnak meccsenként, és jó ha 12-13 TD-t össze tud szedni az épp aktuális irányító egy év alatt. Chandler Whitmer próbál majd változtatni ezen, aki az Illinois-Butler CC útvonalon át került ide. Két transzferelő elkapó is van a keretben, de hiába a Clemson és Boston College-múlt, egyik se volt meghatározó tag csapatában. A támadófal eléggé romos volt 2011-ben, jelentős fejlődéssel ne számoljunk. Két olyan DT távozott, akik közösen 85 meccsen voltak kezdők, teljes újjáépítés kell ezen a poszton.

- A menetrendről: A UConn is az első 5 héten rendezi le a nonkonf schedule-t, 3 MAC mellett 2 ACC ellenfél a vetélytársak között. A Maryland és az NC State ellen sem favorit gárda, szóval a biztos bowl szerepléshez legalább egy olyan csapatot meg kéne verni, amely előzetesen többre tartott, mint a Huskies. A szezonnyitó UMass elleni csata nem csak azért különleges, mert a Minutemen ott debütál az élvonalban, hanem mert két new englandi gárda fog összecsapni.

- Summa-summárum: Sok a kérdés, és kevés a válasz momentán a UConn kapcsán. Ha összeáll a passzjáték Whitmerrel, és lesznek jó elkapói, akkor egy jó McCombs-szal kiegészülve akárkit megverhetnek a csoportban. Ennek azonban nem túl nagy a valószínűsége, inkább várható középszerű szezon Storrs városába, ami annyit jelenthet, hogy a Big East alsó felébe tartozik majd a gárda.
Syracuse Orange

cuse

- Neves távozók: Antwon Bailey (RB), Chandler Jones (DE), Nick Provo (TE)

- Főedző: Doug Marrone. A Big East nagy öregjének is lehetne mondani, hiszen már 3 évet lehúzott a csapatánál, ezzel pedig éllovas. Mérlege 17-20. Támadószellemű edző, aki az NFL-ben dolgozott faledzőként mielőtt idekerült
volna. New Orleans-ban elit támadósor ügyködött a keze alatt mikor OC volt, egyetemi szinten pedig van rutinja Georgiából és Tennessee-ből is. 1985-ben diplomázott a Syracuse-on, így 3 évvel ezelőtti kinevezése hazatérésnek is nevezhető.

- Fő erősségek: Ryan Nassib a Big East legmegbízhatóbb irányítója jelenleg. Folyamatosan fejlődik, és már 3. kezdő évére készül. Jó elkapókból válogathat, bár Alec Lemon sérülten kezdi az évet, de Marcus Sales eltiltása lejárt, ami nagy öröm. A linebacker trió változatlan felállásban szerepel, Dyshawn Davis nagy jövő elé néz, már újoncként kezdő volt.

- Gyenge pontok: Bailey pótlása nehezen fog menni, alig kapott szerepet más a senior futón kívül az elmúlt évben. Rengeteg a sérülés a támadófalban, főleg Justin Pugh (LT) kiesése lehet fájó. Kiábrándító volt passz ellen az Orange legutóbb. Alig szereztek labdát, és alig volt pass rush. Összesen 11 sacket jegyeztek Chandler Jones-ék, ráadásul nem csak ő, hanem társa Mikhail Marinovich is távozott a DE posztról. Ebben a 2 kategóriában mindenképp javulni kell ha nem akarnak kiütéses vereségekbe beleszaladni a USC vagy a Mizzou ellen.

- A menetrendről: Hírverés szempontjából a Metlife stadionban rendezendő, szeptember 8-i USC találkozó feltétlen kiemelkedik, de ezen kívül még 3 BCS konferenciás csapattal is kiáll az Orange. A Missouri ellen van a legkevesebb esélyük, a Big Ten aljához tartozó Minnesota-Northwestern duó ellen viszont lehet reménykedni. Nem állítja magát könnyű feladat elé a 'Cuse, így nehéz lesz még a 6 győzelmet is összehozni.

- Summa-summárum: Nem egy sikercsapat a Syracuse, 22 év alatt 3 Big East bajnokságot nyertek, és az ACC-ben sem lesznek jobb kilátásaik: az elmúlt 10 ACC csapat elleni meccsükből nyolcat elbuktak. Ezzel együtt az Orange akár meg is nyerheti a Big Eastet. A csoport kiegyenlítettségében az is benne van, hogy a new yorkiak lesznek a meglepetéscsapat, de ehhez fel kell épülni az összes sérültnek. A non-konf meccseken nem várható nagy brillírozás, de a csoporton belül akármi megtörténhet.
Temple Owls

temple

- Neves távozók: Derek Dennis (OG), Bernard Pierce (RB), Adrian Robinson (DE), Evan Rodriguez (TE), Rob Streater (WR), Tahir Whitehead (LB)

- Főedző: Steve Addazio. Nem Charlie Strong az egyetlen Gators-múlttal bíró főedző, Addazio is akítv részese volt mindkét bajnoki címnek az előző évtizedben, mint támadófal-edző. Tebow távozása után aztán a visszaesésből is kivette a részét, és a szurkolók haragja egészen a MAC-ig repítette. Első szezonja 9-4-es mérleggel ért véget, most viszont alighanem nagyobb feladat áll előtte, mint azt a kinevezésekor gondolta.

- Fő erősségek: A MAC legjobban futó alakulata volt a Temple, és Bernard Pierce távozása után sem kell kétségbeesni, hiszen Matt Brown 2275 yardot futott csereként az elmúlt 3 évben, alighanem a komolyabb szerepkört is kezelni tudja majd. Főleg ha Montel Harris is játékra jelentkezik. A Boston College-ból kirúgott futónál senki sem tett meg több yardot a földön a jelenlegi FBS játékosok közül (3735), iskolarekorderként érkezik a Temple-höz, és ha egészséges marad (és játszhat), a legrettegettebb párost alkothatják Brownnal a Big Eastben.

- Gyenge pontok: Fele annyi passzkísérletet próbált meg tavaly a Temple, mint ellenfelei, a várható kezdő QB, Chris Coyer is főleg futásaival veszélyeztet, így könnyen egydimenzióssá válhat az offense. A passzjáték alappillérei hagyták el a csapatot. Streateren és Rodriguezen kívül Joe Jones sincs már itt, így teljes újjáépítés kell. A támadófalból pedig mindenki végzős volt tavaly Martin Wallace-t kivéve, így ott is komoly felfordulásra lehet számítani. A védelmük a legjobb volt a MAC-ben, a lehető leginkább offenzív szemléletű konferenciában, így elméletileg elbírhatják a szintlépést, de 6 távozó kezdőjük közül 4 volt all-MAC válogatott, Robinsonék nélkül pedig már ez nem az a csapat lesz, mint a MAC-ben volt.

- A menetrendről: Szomorúak lehetnek a Temple drukkerek, hiszen csak 11 alkalommal láthatják kedvenceiket a gyepen. A kései konferencia váltás miatt felszabadult egy extra hétvége, ahová ellenfelet kellett volna szervezni, de ez nem sikerült. A 4 non-konf meccs így sem rossz felhozatal, a Villanova elleni városi derbin kívül a Maryland, a Penn State és az Army ellen is lehet bizonyítani - alighanem visszafogottabb menetrendet állítottak volna össze a baglyok ha előre tudják, hogy a többi meccset nem MAC, hanem Big East csapatok ellen kell vívni.

- Summa-summárum: Ha van papírforma a Big Eastben, akkor az, hogy a Temple 8. lesz. Ettől függetlenül akármelyik csapatban benne van a gyenge év, így a Temple minden konf riválisával szemben győzelmi esélyekkel állhat ki, nincs sokkal lemaradva magasabb szinten edződő ellenfeleitől, de annyival pont le van, hogy előzetesen őket tartsuk legkevésbé esélyesnek a nagy menetelésre. Pár éven belül ez már alighanem másképp lesz.