NFL hírcsokor - őrült péntek

2017. április 15., 00:45

Mintha nem is egy átlagos nap lett volna a holtszezonban a mai, hanem minimum egy alapszakaszbeli vasárnap, annyi nagy horderejű dolog történt április 14-én a profi ligában.

Visszatért az utóbbi évek egyik legismertebb játékosa, visszavonult egy neves elkapó, felmentés gyilkossági perben, a játékvezetők főnöke elmegy inkább tévézni, és mindezt még két - mondhatni szokásos - eltiltással is sikerült megspékelni; nem semmi nagyüzemmel kellett az NFL-es kinti hírszerkesztőknek megbírkózni pénteken, amit még mi sem tudunk csak úgy "szó nélkül" elengedni (bár twitter-csatornánkra gyakrabban kerülnek fel rövid hírek, ahogy az az oldalunk jobb oldali menüsávjában is látható).


A 2015 végén a sisakját szögre akasztó futó, Marshawn Lynch szeretett városa, Oakland kedvéért újra aktívnak áll, hogy a Raiders-t még a csapat Las Vegas-ba való költözése előtt erősíthesse. "Beast mode" játékjogai ugyan egyelőre még a Seattle-nél vannak, ám a csereüzlet csak formalitás kérdése. Az biztos, hogy Lynch-t 2017-ben megint láthatjuk játszani. Nem úgy az atlantai elkapó Roddy White-ot, aki 2016-ot ugyancsak kihagyva elmondása szerint végleg befejezi, és már kizárólag a profi karrier utáni életére fókuszál.

Az NFL játékvezetői bizottságának vezetője, Dean Blandino váratlanul lemondott posztjáról, és elődjéhez, Mike Pereira-hoz hasonlóan a FOX közvetítői stábjához csatlakozik. A liga azonnal megkezdte az utódkeresést megköszönve Blandino munkáját, de azt semmiképp se lehet írni, hogy a szakember népszerűsége az egeket verdeste volna. A Patriots egykori TE-je, Aaron Hernandez pedig végképp ezen spektrum legalján áll, viszont az egy 2013-as gyilkossági ügy okán már miatt életfogytiglanját töltő játékost egy 2012-es kettős gyilkossággal kapcsolatban tisztázták.

Ezekhez képest tényleg eltörpül a Jets CB Nick Marshall és a Redskins LB Trent Murphy négy mérkőzésre szóló felfüggesztése tiltott teljesítménynövelő használatáért.