NFL Kickoff 2015: New England Patriots vs Pittsburgh Steelers

2015. szeptember 10., 20:49

Indul az NFL alapszakasza, pályán a címvédővel!

NFL Kickoff 2015: New England Patriots vs Pittsburgh Steelers

New England Patriots – Pittsburgh Steelers
Gillette Stadium, Foxborough; 2015. szeptember 11. péntek, 02:30 (tv: NBC, sport2)

New England Patriots:
- Mi történt tavaly: Ki ne emlékezne, hogy közel nyolc hónappal ezelőtt a Patriots megnyerte a Seahawks elleni Super Bowlt, így a szokásjog alapján az ő hazai mérkőzésükkel kezdődik a szezon.
- Hiányzók: Brady felmentését követően Brandon LaFell nevezhető a legjelentősebb hiányzónak, ugyanis az elkapó lábsérülése miatt PUP listán kezdi a szezont és nem állhat Bill Belichick rendelkezésére. A kezdő center, Bryan Stork sem szerepelhet, ugyanis a tegnapi nap folyamán sérültlistára került, ahonnan csak a szezon követlen finisében térhet vissza.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Rob Gronkowski megállítása lehet a Steelers védelmének a legfőbb feladata. A vendégek hátvédsora kifejezetten gyengének mondható, így könnyen lehet, hogy a belső LB-k feladata lesz limitálni a Patriots TE-jét

Pittsburgh Steelers:
- Mi történt tavaly: Az AFC North megnyerését követően nem alakult jól a rájátszás, hiszen a rivális Ravens viszonylag könnyedén lépett túl a Steelersen.
- Hiányzók: Le’Veon Bell és Martavis Bryant sem léphet pályára eltiltás miatt, mindkettejük hiánya igen érzékenyen érinti a vendégcsapatot, különösen Bell pótlása lesz nehéz feladat. Center poszton is van probléma, hiszen lábtörés miatt Maurkice Pouncey a szezon jelentős részét kénytelen lesz az oldalvonalon kívül tölteni.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Antonio Brown a liga egyik, ha nem a legjobb elkapójává nőtte ki magát így a féken tartása komoly problémát jelenthet a holtszezon során komoly vérveszteséget szenvedő Patriots védelem számára. Bell és Bryant hiányában szüksége is lesz a vendégeknek Brown tündöklésére.

Érdekességek:
- A Super Bowl-érában Tom Bradynek a legjobb a győzelmi mutatója (11-2) a szezonnyitókon azon irányítók közül, akik legalább 10 ilyen mérkőzésen szerepeltek.
- Ha az elmúlt 10 év alapszakaszmérlegét vesszük figyelembe, a három legjobb csapat közül kettőt láthatunk most hajnalban, hiszen a Patriots (122-38) vezeti ezt a rangsort és a Steelers is felfér (101-59) a képzeletbeli dobogóra.
- A két csapat eddig 23 alkalommal találkozott egymással az alapszakaszban, ezeken a mérkőzéseken 14 pittsburghi és 9 New England-i siker született.

Legutóbbi találkozásuk:
2013. novemberében egy alapszakasz meccsen találkozott legutóbb a két csapat egymással ugyancsak Foxboroughban, akkor a vendégek egy irdatlan nagy zakóba szaladtak bele, 55-31 arányú hazai győzelem született.

Mi történhet most?
A majd két évvel ezelőtti összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is sok pont várható, azonban azzal a mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem hiszem, hogy annyira egyoldalú küzdelmet láthatnak majd a nézők. A Steelers támadóiban meg van a potenciál, hogy a legjobbak legyenek idén a ligában, azonban a komoly sikerekhez a védelemből is szükség lesz néhány kiemelkedő teljesítményre. A Patriots támadói nem muzsikáltak túl jól az előszezon során, azonban nem hiszem, hogy a drukkereknek komoly okuk van az aggódásra, az első éles meccsen bizonyíthatnak majd Gronkowskiék.