NFL mérkőzés beharangozó - 4. hét - TNF

Csütörtök éjjel az AFC North eddig legjobban és leggyengébben teljesítő csapata mérkőzik meg egymással.

NFL mérkőzés beharangozó - 4. hét - TNF

Baltimore Ravens - Cleveland Browns, magyar idő szerint péntek 02:20, M&T Bank Stadium (TV: ESPN America)

Az előzetes várakozások alapján egyoldalú csatának is tűnhet a Browns marylandi kirándulása, hiszen a Cleveland eddig nyeretlen, míg a Ravens az egyik legjobb csapatnak tűnik az AFC-ben, legutóbb épp a Super Bowl résztvevő Patriots-t verték. Mégis óva intenénk mindenkit attól, hogy előre lefutottnak tekintse a meccset, hiszen mégiscsak egy AFC North rangadóról van szó, illetve a múltbéli események miatt külön pikantériája is van a találkozónak.

Két, papíron igen kemény védelemmel találkozhatunk mind a két oldalon, fizikális egységek, amelyek legjobbjukat nélkülözve nem igazán az elvárt szintet teljesítették eddig. A Browns oldalán továbbra is eltiltását tölti Joe Haden, míg a hazaiaknál Terrell Suggs hiánya jelent látható problémát a védekezésben. A támadóalakzatok közötti különbség az, amely egyértelműen a Ravens felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen egyrészt kipróbált veteránok dolgoznak azokon a posztokon, ahol a Browns újoncokra épít, a WR állomány közötti különbséget pedig zongorázni lehetne. Különösen úgy, hogy Weeden eddigi legfontosabb fegyvere, a több nagy játékot is bemutató Massaquoi sem léphet pályára combsérülés miatt. A Ravensnél komoly hiányzó nem lesz, mindenki – legalább limitáltan – edzett a rövid hét során. Érzékenyen érintheti a hazaiak eredményességét ugyanakkor, hogy a hírek szerint immáron a hivatásos bírók lesznek, így azért nehezebb lesz egy-két hosszabb drive-ot életben tartani Flaccónak.

A két csapat hasonló szisztémában játszik (eltekintve természetesen a védelmi alapformációtól), és lényegében ugyanarra épít. Richardson, illetve Rice a legfontosabb ember a támadójátékban, az ő játékba vonásuk (mind passz-, mind futójátékban) a siker alapja. Az általuk megnyitott területet használja ki a két, nagy karral megáldott irányító. Hibázásra mindkettő hajlamos, ami akár a meccsbe is kerülhet.

A védelmek más alapformációban állnak fel, de nagyban nem különböznek egymástól. Két kiváló linebacker (Jackson és Lewis) vezette egységek elképesztő fizikálisak és bármire képesek. A frontvonal mindkét csapat nagy erőssége, Haloti Ngatat talán senkinek sem kell bemutatni, míg a másik oldalon Athyba Rubin számít a fő veszélyforrásnak. Mindkét oldal hajlamos hibára kényszeríteni az ellent, amelyre ráadásul fogadókészség is bőven van úgy Flacco, mint Weeden személyében is.

A Browns fiatal, míg a Ravens rutinos csapat, hiába tűnik egyértelműnek, nem lehet előre beírni a győzelmet, azért a pályán kell megküzdeni. Mert ingyen nem fogja adni a Browns az egész biztos, főleg nem a baltimore-i bitorlóknak.

Zandler Gábor (gabtsi)