NFL mérkőzés beharangozók - 10. hét - TNF

Írta: Höri — 2012. november 8., 12:03

AFC South csoportmeccsel nyitunk, ahol az egyik fél a playoffba, a másik az 1/1 felé igyekszik

NFL mérkőzés beharangozók - 10. hét - TNF

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars, magyar idő szerint 2012. november 9., 2:20 óra, Everbank Field (Tv: Sport2)

 Egyetlen győzelme van a jaguároknak eddig idén, azt viszont a mai ellenfelükkel szembeni odavágón szerezték, így némi okuk azért van a bizakodásra. Statisztikailag a Colts minden fő kategóriában előrébb jár, még futásban és futás elleni védekezésben is, amit a szezon előtt nem gondoltunk volna. A Jaguars különösen hazai pályán szerepel botrányosan, zsinórban ötödik vereségükbe futhatnak bele az Everbank mezején, ami franchise rekord. A Colts eközben harcol a rájátszásért, a Jax elleni vereség 1-2-re alakította a mérleget, azóta viszont beindult a szekér, és egymás után 4. győzelmüket szerezhetik meg Luckék, ami sokat érhet a wild card harcban. Egy másik playoff-aspiránst, a Dolphins-t úgy sikerült 23-20-ra megverni 4 nappal ezelőtt, hogy Andrew Luck megdöntötte Cam Newton újonc rekordját a passzolt yardokat illetően, így már 433 az új csúcs. A jó forma mellé komoly emocionális töltetet is kaptak a játékosok, hiszen Chuck Pagano első alkalommal lehetett ott a stadionban övéivel a szeptember 26-i diagnózis óta. A leukémiával harcoló mester tiszteletére a keret nagy része le is borotválta a haját, így a mai meccsen érdemes lesz figyelni, hogy az oldalvonal mellett kit sikerül felismerni.
Maradva még Lucknál, már több fórumon elhangzott, hogy pont ugyanannyi yardja van, mint elődjének, Peyton Manningnek (2404) idén, viszont 300+ yardos meccsekben már négynél tart, ennyit rakott össze Manning az újonc szezonjában. Az első 5 meccsen 7 interceptiont dobó rookie az elmúlt 3 derbin csak egy labdát ajándékozott el a levegőben, a fejlődése tehát minden kategóriában tettenérhető.
A Reggie Wayne-re épülő támadójáték a 4. legsikeresebb a ligában ha a yardokat nézzük, a veterán elkapó pedig 61 elkapással és 835 yarddal vezeti az NFL-t. Nem is volt gond a játékkal a Jaguars elleni első félidőben se, amit 14-3-as előnnyel zártak, mégsem tudták megnyerni. Annyiban most jobba helyzetük, hogy Maurice Jones-Drew biztosan nem fog 177 yardot futni, mert be se öltözik, már 3 meccse bajlódik lábsérüléssel. Rajta kívül Greg Jones (FB) és Dwight Lowery (FS) biztosan nem szerepel, de Rashean Mathis állapota is kérdéses, pedig ő már hozzászokott Wayne örzéséhez.shorts
A Colts-ból mindkét kezdő corner maródi, Vontae Davis és Powers hiányában így Cassius Vaughn és Darius Butler kezdhet, ami a semleges drukkereknek izgalmas látvány, az indianaiaknak meg aggasztó. Coby Fleener szintén pihen, de a tight end-játék Dwayne Allennel szólóban is jól szuperál. A támadófalból Satele (C) és Justice (RT) sem 100%-os, és Donald Brownról sem dőlt el, hogy tud-e futni este. Ezek Donnie Avery (WR) csípőbajaival kiegészülve eléggé rossz hírek, amik megbéníthatják a Colts olajozottnak tetsző támadósorát. Ha nem lenne elég, Robert Mathis térde is csak egy félidőt bírt a Miami ellen, lassan hozzászoknak a Colts-drukkerek, hogy a pass rusher osztagból sose sikerül mindenkinek egészségesnek maradni.
A Jacksonville közel 10 éve nem kapott ki hatszor zsinórban, lassan már csak az a kérdés a csapat háza táján, hogy sikerül-e a Chiefs-t "beelőzni" az 1/1-ért vívott ádáz küzdelemben. Ők szerzik a legkevesebb pontot (14.6) és a legkevesebb yardot (254.4) a ligában, így komoly javulás kell ha ma versenyképesek akarnak maradni, és Blaine Gabbertnek sem csak az utolsó negyedben, lefutott állásnál kell dobni a TD passzait, mint legutóbb, a Lions ellen. A másodéves quarterback eddig minden meccsét megnyerte a Colts ellen, igaz a yardjai éppen hogy 120 fölött vannak, és legutóbb is csak Cecil Shorts III hosszú touchdown-ja húzta fel a számait. A Jaguars-nak egyértelműen CSIII lett az elsőszámú fegyvere, ezzel rálépve a neki szánt garconi útra, és Justin Blackmon is szerzett végre touchdownt, szóval legalább egyéni sikerek érik a jaguárokat, ha csapatként nem is megy a játék.

 

Herczeg Ádám (Höri)