NFL mérkőzés beharangozók - 14. hét - MNF

Írta: Höri — 2012. december 10., 14:48

New England - Houston, tetszetős párosítás

NFL mérkőzés beharangozók - 14. hét - MNF

 

Houston Texans @ New England Patriots, magyar idő szerint 2012. december 11., 2:30, Gillette Stadium (Tv: sport1)


Az a ritka esemény történt meg az ESPN stábjával, hogy sikerült a forduló rangadóját hétfő estére leszervezni, így nem csak nevében lesz kiemelt párosítás a 15. hét utolsó párharca. Az Atlanta vereségével a liga legjobb mérlegét egyedül birtokló Texans az ugyancsak wildcard-pihenésre hajtó New England csapatához látogat, egy olya mérkőzésre, ami jó kiindulópont lesz majd a rájátszás előtti esélylatolgatásokban.
FosterMindkét gárda hatos győzelmi sorozattal a háta mögött érkezik a meccs helyszínére. A hazai pálya a Patriots-ot segíti, de a Texans olyan stadionokban tudott már nyerni 2012-ben mint a chicago-i Soldier Field vagy a denveri Mile High Stadium, így vélhetően sem a hideg, sem az ellenfél ereje nem fogja elbizonytalanítani Gary Kubiak legénységét.
A 4 meccsel az alapszakasz előtt franchise rekordnyi győzelmet elérő Houston sikeressége nagyban függ JJ Watt játékától. A 15 passzt levédekező játékos annyira kiemelkedő ebben a kategóriában, hogy a második legjobb védőfalembernek alig fele ennyi van. Bill Belichick a hazaiak mestere azzal viccelődött, hogy Watt hosszú karjai ellen azzal készültek, hogy edzésen seprűt adtak a védők kezébe, hadd szokja Brady. A texas-iaknál visszatér a csapatba a két meccset kihagyó all-Pro cornerback, Johnathan Joseph, és Bradie James is ott lesz a védelem közepén Brian Cushingtól megörökölt helyén. Brooks Reed ellenben továbbra is maródi, így az újonc Whitney Mercilus feladata lesz minél nagyobb pass rush-t generálni álló helyzetből indulva. A Texans 352 passzolt yardot engedett az elmúlt 3 meccsen átlagban, ez eléggé rossz jel egy foxboro-i kirándulás előtt, nem csoda, hogy mindenkit igyekeznek felépíteni erre a párharcra. A New England nem aratott hangos sikert, 23-16-ra nyert legutóbb a Miami ellen, ami 9. AFC East címűket jelentette 10 év alatt. Tom Brady hat meccs után dobott újra interceptiont, és az offense 321 yardja is a legkevesebb volt az idényben, de a gyengélkedő védelem összekapta magát és csak 277-et nyelt be a delfinektől. Rob Gronkowski hiánya azért meglátszódik a csapaton, és Julian Edelman lábsérülése is faktor lehet, a mozgékony visszahordó/elkapó helyére Donte' Stallworth-t igazolták le kedden. Nagy újdonság nincs a labdák elosztása terén. Wes Welker újra az NFL éllovasa elkapásokat tekintve 92-vel, ő és Aaron Hernandez 20 labdát kaptak a Dolphins ellen ami 200 yardot ért. Welkernek nincs szép emléke erről a párosításról, 2009 utolsó fordulójában a Houston ellen szenvedett kettős szalagszakadást.
A győzelem azért is lenne fontos a New England részére, mert egy meccsre feljönne ellenlábasára, és azonos mérlegnél feléjük mutatna a mérleg nyelve év végén. Tekintve, hogy a Texans még kétszer is megmérkőzik a meglepően jól ügyködő Indianapolis-szal, van rá esély, hogy buknak még meccset az utolsó fordulókban.
A Patriots mérlege 11-1 az elmúlt egytucatnyi hétfői meccsükön, és átlagosan 20 ponttal verik ellenfeleiket ezeken. A 2012-es Houston Texans erejű csapattal viszont nem gyakran találkozik senki, szóval nyugodtan kijelenthető, hogy 50-50% közeli esélye van mindkét gárdának a győzelemre. Ha van olyan hétfő este, amikor minden NFL drukkernek érdemes benevezni a forduló zárómérkőzésére, akkor ez az.

 

 

Herczeg Ádám (Höri) 


Hozzászólások

több mint 11 éve
sirarcheer Denver Broncos Boise State Broncos 3 — Anti Voodoo Master
Höri, Te leszel ma a kommentátor Ricsivel?

I wanna' that ring again!

több mint 11 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Nem.

több mint 11 éve
toam New York Jets 5 — Suck for ?????
"Bill Belichick a hazaiak mestere azzal viccelődött..."

oximoron szvsz 😀
több mint 11 éve
Nagyon kemény (pecces-necces)meccs lesz!De én bízom a srácokban és behúzzuk! GO PATS!!!!!!!!!!!