NFL mérkőzés beharangozók - 2013 - 6. hét - MNF

Számos nagy csatát láttunk az elmúlt években ebben a párosításban, most új főszereplők gazdagíthatják a klasszikusok sorát.

NFL mérkőzés beharangozók - 2013 - 6. hét - MNF

San Diego Chargers - Indianapolis Colts, magyar idő szerint kedd hajnali 2:40, Qualcomm Stadium

Pagano-párbaj, talán ez lehetne a heti Monday Night Football szalagcíme. A tavaly a leukémiát legyőző Chuck Pagano az Indianapolis Colts vezetőedzője, az öccse John pedig a San Diego Chargers védekező koordinátora.
A mérkőzés egy másik érdekessége, hogy ez lesz Andrew Luck első hétfő esti rangadója. Luckról az ellenfél edzője Mike McCoy csupán annyit mondott, hogy az egyik legjobb alapokkal rendelkező QB a ligában, ritka az ekkora tehetség, már most nagyszerű irányító. Luck idén elsősorban a Reggie Wayne - T.Y. Hilton - Darrius Heyward-Bey elkapóhármast és az összekötő Coby Fleenert keresi a labdáival. Könnyítheti a Colts dolgát, hogy három a passz ellen fontos játékos szereplése kérdéses a Chargers védelmében: Jarrett Johnson OLB térdín-, Donald Butler ILB és Richard Marshall CB pedig ágyéksérüléssel küzd. Johnson esetleges hiánya lehet különösen fájó hiszen Melvin Ingram (PUP) és az ex-Colt Dwight Freeney (IR) személyében két fontos pass rusher is sérültlistán szerepel, a Larry English - Tourek Williams kettős meg nem éppen a támadófalak rémálma. Az emberek hajlamosak megfeledkezni a Colts futójátékáról, pedig a szezon közben igazolt Trent Richardson vezetésével a földön is képes haladni a Pagano-gárda.
A labda túloldalán Philip Riversnek ezen a mérkőzésen összejöhet egy NFL-rekord: ha 400 yard fölött passzol, akkor ő lehet az első olyan irányító, aki zsinórban három meccsen átlépi ezt az álomhatárt. A yardmennyiségnél ugyanakkor fontosabb lenne, hogy a San Diego ne veszítse el a turnover-csatát, a múltheti Raiders elleni vereségnek is ez volt a fő oka. A Chargers támadófalából továbbra is maródi Chad Rinehart (lábujjsérülés) és DJ Fluker (vádli) játéka is kérdéses. Robert Mathis 9.5 sackkel vezeti idén a ligát, azonban az OLB-állomány rajta kívül elég vékony, hiszen az újonc Björn Werner (lábfej) biztosan kihagyja a találkozót és Erik Walden (könyök) játéka is kérdéses, plusz a csapat legjobb safetyje LaRon Landry sem játszik a bokája miatt. Ha a támadófal elegendő időt biztosít, akkor Rivers idén minden védelem ellen képes volt haladni, persze meg kell jegyezni, hogy a Colts idén 68.4-es ratinget engedélyez mindössze az ellenfél QB-jának. Futással ellenben verhető az Indy, Ryan Mathewséknak kinézhet egy jó meccs, ehhez az kell, hogy a Bolts ne kerüljön korán hátrányba.
A mérkőzés esélyese alapvetően a Colts, azonban két sok közös ponttal rendelkező csapat összecsapásánál mindig nagy szerepe van a pszichés körülményeknek, pláne egy főműsoridőben lejátszott találkozó esetében.

 

Papp Gábor (Empty Taxi)


Hozzászólások

több mint 9 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Nyerünk! 😊 Nem is írok mást...Go Chargers!

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀