NFL mérkőzés beharangozók - 2013/10. hét - TNF

Alsóházi derbivel indul az NFL hét, ahol a Washington akár a középmezőnybe is felkapaszkodhat ha legyőzi a Minnesotát.

NFL mérkőzés beharangozók - 2013/10. hét - TNF

Minnesota Vikings – Washington Redskins, Mall of America Field, november 8. 2:25

Hasonlóan rosszul kezdődött az idény a két gárdának. Azóta az 1-7-es mérleggel álló Vikings egyre inkább a jövő évre készül, a 3-5-ös Redskins viszont – nagy mértékben köszönhetően a gyenge NFC Eastnek – még harcban van divíziója elsőségéért.

Sok közös pont van a két csapatban, véleményem szerint a leglényegesebbek a gyenge secondary-k. Mindkét védelem a liga alján található a passz elleni védekezés szinte minden lényeges statisztikájában. Ezt inkább a Redskins használhatja ki jobban, a fővárosiaknál ugyanis legalább az irányítókérdés tisztázott. Robert Griffin III eddig ugyan adós a tavalyihoz hasonló jó játékkal, de messze a legjobb opció, ráadásul futásai is veszélyesek lehetnek, ugyanis RG3 térdsérülése a múlté. A Redskins futójának, Alfred Morrisnak lehetnek majd kisebb gondjai, a Vikings védelmét inkább a passzoknál is jól használható running backek szokták szétzilálni, cipelésenként pedig csak 3.8 yardot engednek az északiak. A Pierre Garcon vezette elkapósor – kiegészülve az összekötő Jordan Reeddel – könnyedén zavart okozhat a vikingek védelmében. Mint a legtöbb mérkőzésen idén, most is a pass-rush lesz a Minnesota védelmének fő fegyvere, ráadásul a rézbőrűek támadófala passzblokkolásban sebezhető.

Ugyanez a sebezhetőség elmondható a fővárosiak komplett védelméről is. A már említett secondary kiemelkedően rossz, de futások ellen is a liga utolsó harmadában található a Redskins defense. A Vikings ezt könnyedén kihasználhatja, hiszen a liga legjobb futóját, Adrian Petersont kéne megállítania a fővárosiaknak. Peterson az előző mérkőzésen, Dallasban is bizonyította – egy szintén igen gyenge védelem ellen – hogy jó formában van. A vikingek irányítója Christian Ponder lesz, aki magához képest szintén jól játszott múlt héten, így van reménye a Vikings szurkolóknak, hogy a Washington védelmében is tud kárt okozni passzokkal a Minnesota. Greg Jennings és Jerome Simpson is veszélyes elkapók, nem lesz tehát könnyű dolga a rézbőrűek védelmének. Összekötő poszton gyengült a Vikings az eddigiekhez képest, Kyle Rudolph ugyanis az előző találkozón lábfejsérülést szenvedett. Helyén a messze tudása alatt teljesítő John Carlson szerepel majd a kezdőben. Szintén elmondható a Redskins védelméről, hogy a nem túl erős pass-rush a védelmük legjobban működő része, a vikingek támadófala pedig igen gyatra idén a QB megvédése terén. Összességében elmondható, hogy két igen hasonló csapat találkozik a csütörtök esti rangadón. A Vikings védelme kicsit erősebb, mint a rézbőrűeké, de a washingtoni offense jobban működik, mint a minnesotai. Érdekes, végig szoros mérkőzésre számíthatunk, amelyen véleményem szerint nem sokkal, de a Redskins az esélyesebb.

Molnár Dániel (Gyalu)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Sickra Washington Commanders 1
No offense, de van 1-2 része a szövegnek, amire ráférne a csiszoló ._. ._.
több mint 10 éve
adja vmelyik magyar adó?
több mint 10 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
adja vmelyik magyar adó?mhatrix
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
TV-műsor | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala


nem, ellenben háromtól NCAA-s szuperrangadó a digisporton, Oregon @ Stanford


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 26 — E/1
OL-ünkből is csak 3 ember hiányzik ma....