NFL Mérkőzés beharangozók 2013/12. hét – MNF

Írta: Fucu — 2013. november 25., 19:42

A 12. játékhét Colin Kaepernick és Robert Griffin III. párbajával ér véget.

NFL Mérkőzés beharangozók 2013/12. hét – MNF

Washington Redskins – San Francisco 49ers, november 26. 02:40, FedEx Field (tv: Sport2)

Két olyan csapat méri össze erejét magyar idő kedd hajnalban, akik tavaly a read option használatával remek támadójátékkal kápráztatták el a nézőket. Az idei szezonra ez megváltozott és kevesebb futást vállalnak, mint tették azt 2012-ben.
Mind a két csapat sorozatban harmadik vereségét próbálja elkerülni. A Redskins a legutóbbi játékhéten az Eagles otthonában szenvedtek vereséget, míg a 49ers New Orleans-i látogatásuk alkalmával távoztak vereséggel.
A hazaiak támadójátéka leginkább a futásokra alapozik. Alfred Morrisnak 82 yard kell, hogy sorozatban második évében is 1000 yard felett fusson és ha ehhez hozzávesszük RGIII 345 yardját (amivel a harmadik legtöbb yardot futott az irányítók között) meg is kapjuk az NFL legjobb futóegységét. A 49ers védelmének idén akadtak már gondjai az ellenfelek futójátékának megállításával, hiába tudhatják a soraikban Patrick Willist és NaVorro Bowmant. Most is elsősorban a futásokra koncentrálhatnak, ugyanis Griffin nem mutat légi parádét az idei szezonban. Vannak persze kivételt képező meccsek, de a 60% alatti pontosság nem éppen kiemelkedő statisztika. Ráadásul második számú kedvence, az újonc TE, Jordan Reed agyrázkódás miatt nem játszik. Ezzel nagyobb teher hárul Pierre Garconra és persze elvárás, hogy a többi elkapó is jobb teljesítménnyel rukkoljon elő. Ezzel a 49ers védelméből hiányozni fog Tarell Brown, aki bordasérülése miatt kénytelen csak nézőként részt venni a találkozón. Helyét az a Tramaine Brock veszi át a kezdőben, aki idén már négy INT-nél jár és a héten írta alá négy éves szerződés hosszabbítását.
A vendégeknél is a futójáték az ami sikerre viheti a csapatot ugyanis a Frank Gore vezette futóalakulat a negyedik legjobb a ligában. Azonban a Saints ellen is bebizonyosodott, hogy ez nem elég, ha 100 yard alatt futnak a mérkőzés során. Ezen kell javítaniuk az NFL középmezőnyébe tartozó Washington futás elleni védelme ellen. A 49ers passzjátéka 168 yarddal az NFL utolsó a meccsenkénti passzolt yardok átlagát tekintve. Colin Kaepernick 56%-os pontossággal találja meg célpontjait a szezon eddigi részében. A Saints ellen is csak 127 yardot sikerült elérnie. A Redskins védelme ellen lehet ez megduplázódik majd, ugyanis a hazaiak a 26. legtöbb yardot engedik átlagban a levegőben.
Valószínűleg mind a két csapat a futójátékát igyekszik majd megszilárdítani, így levenni irányítóik válláról a terhet. A kérdés az melyik védelemnek sikerül majd megállítani a futójátékot.