NFL mérkőzés beharangozók - 2013/12. hét - TNF

Írta: Höri — 2013. november 21., 16:24

Megkezdődik az újabb játékhét, de csak reménykedhetünk benne, hogy valódi izgalmakkal dúsított mérkőzés vár ránk ma este.

NFL mérkőzés beharangozók - 2013/12. hét - TNF

New Orleans Saints at Atlanta Falcons, november 22. 2:25, Georgia Dome (tv: Sport2)

Nem arra számított az NFL Network, hogy a liga legrosszabb formájában lévő csapatát kell majd közvetítenie a 12. játéknap nyitómeccsén, mégis így alakult. Az Atlanta Falcons momentán a Jaguars ellen sem nevezhetné magát esélyesnek, a Saints ellen pedig aztán pláne, országos kettes ez a találkozó. Hat éve nem volt ekkora gödörben a franchise, emlékezhetünk, hogy az a szezon hozta el Mike Smith-t és Matt Ryant a városba, utóbbit az 1/3-as picknek köszönhetően. Ha most érne véget az idény, ezúttal is hasonlóan impozáns helyen válaszhatnának a madarak. Egyes vélemények szerint számukra véget is ért az év, ami most történik, az már nem sok hatással van a jövőre.
A Tampa Bay elleni 28-41-es zakó is megmutatta, hogy a széteső védelem, a nemlétező futójáték és a neves hiányzók olyan mélységbe vitték a csapatot, amelyből csodával határos lenne kiláballni 4 nappal később. Főleg egy olyan New Orleans ellen, amely rangadót nyert 6 pontos negyedik negyedbeli hátrányból fordítva a 49ers ellen, és amelynek nagyon kell minden győzelem, hogy hazai pályán kezdhesse majd a playoffot, és, hogy egyáltalán a csoportot megnyerje, hiszen a Carolina elleni csörték még előttük vannak.
A szezonnyitón látott 23-17-es louisianai győzelem után még kevesen hitték, hogy ekkora szakadék keletkezik a két gárda között mire újra találkoznak. A szentek visszatértek a Payton-éra alatt megszokott helyes útra, Drew Brees-nél csak Peyton Manning tud jobb számokat felmutatni a szezonban; vezetésével közel 420 yardot és 29 pontot átlagol a gárda és 8-2-es mérleggel áll. Így sem számítanak azonban egydimenziós gárdának, hiszen a Dallas ellen például 242 yardot futottak, a San Francisco ellen pedig kilenccel többet, mint ellenfelük. Tekintve, hogy a Falcons az állandó hátrány miatt (is) csak 73 yardot átlagol a földön, valószínűleg ez a mai párharc is a szenteknek kedvez majd az idő kihasználását illetően - hacsak Antone Smith meg nem villantja tudását már az első három negyedben.
A hazaiak rutintalan cornerei nehéz este elé néznek a Saints bő arzenálja ellen, ahol Marques Colston immár a franchise legtöbb yarddal bíró játékosának mondhatja magát.
Ami újdonság lesz, az a CB-rotáció a vendégeknél, hiszen Jabari Greer szezonja véget ért térdsérülés miatt. A másik oldalon Tony Gonzalez lehet a fő hiányzó, a lábujjával bajlódó tight end nélkül a támadósor az eddiginél is erőtlenebb lehet. Mivel presztízsmeccsről van szó, valószínűleg beöltöztetik majd a legendát, akinek nehéz lesz tartani a lépést Jimmy Grahammel. Újra játszik Atlantában Sean Weatherspoon, a védelem hangadója várhatóan hétről-hétre javulni fog miután lekerült az IR-ről.
Összességében nem nagyon kell ragozni az esélyeket. A Falcons a játék egyetlen elemében sem tűnik jobbnak mint a Saints. Ha Matt Ryanék nem veszítenek labdát a meccsen, és még szerezni is tudnak egy-kettőt, akkor okozhatnak meglepetést, de ehhez olyan kiegyensúlyozott és összehangolt játékot kellene bemutatniuk, amire talán egész szezonban nem volt példa. Mivel riválisokról van szó, így az egyértelmű, hogy mindent beleadnak majd a sikerért, de az elmúlt hetek meccseit látva, nehéz komolyan venni a fogadkozást. Arthur Blank tulajdonos mindenesetre megerősítette pozíciójában a vezetőedzőt és Thomas Dimitroff GM-et is, illene cserébe valami sikerélményt nyújtania a gárdának. Nem lesz könnyű.


Hozzászólások

több mint 10 éve
Fater Green Bay Packers 1
Alap Saints győzelem.

Az Oxicort nem izzadásgátló! 😊