NFL Mérkőzés beharangozók 2013/14. hét - TNF

Alsóházi AFC South csoportderbivel indul a 14. játékhét.

NFL Mérkőzés beharangozók 2013/14. hét - TNF

Jacksonville Jaguars at Houston Texans, december 6., 2:25, EverBank Field (tv: NFLNetwork)

A Mikulás bácsi meghozza nekünk a szezon egyetlen főműsoridős Jaguars mérkőzését, jobb időzítést nem is találhatott volna. Egy 2-10-es és egy 3-9-es mérlegű csapat találkozik, akik ráadásul a májusi draft 1/1-es és 1/2-es helyén tanyáznak momentán, így kétségtelenül hatalmas a tét, mégha köze sincs a csapatoknak a rájátszás versengéshez. Ráadásul a Jaguars áll jobb mérleggel, így egy újabb győzelemmel a top5-ből is kiverekedhetnék magukat ha a vasárnapi eredmények is úgy alakulnak.
Rengeteg sorozat él momentán a két klub menetelésében. A Jaguars 7 meccs óta nem nyert hazai pályán, a Texans 10 meccse pedig sehol. Mivel utóbbi az AFC South kétszeres címvédője, így kétségtelenül a texasi drukkereket viseli meg jobban ez a fajta szereplés. A Jaguars két meccses győzelmi szériából jön, három diadalra egymás után pedig nem volt példa 3 éve. Az odavágót szűk két héttel ezelőtt 13-6 arányban húzták be Alualuék. Andre Johnson ki is fakadt a meccset követően, és karrierje mélypontjának nevezte a találkozót. Most itt a lehetőség javítani, főleg ha visszaemlékszünk, hogy Josh Gordon ellen mennyire hatástalan volt a Jaguars defense pár nappal ezelőtt.
A Jax a 0-8-as szezonindítás után hasonló mélységekben tengődött, de a bye week után a Titans legyőzésével valami megváltozott a csapat öltözőjében és a Texanson kívül legutóbbi a Browns is fejet hajtott nekik; Cecil Shorts III a lefújás előtt 40 másodperccel fordította a maguk javára a mérkőzést. 
Houstonban vasárnap beállították a szezoncsúcsot a pontszámot illetően, de a New England ellen a 31 is kevésnek bizonyult. A gárda legnagyobb baja, hogy a szünet után rendre leolvadnak, a 10 meccses lejtmenet során háromszor annyi pontot kapnak a második félidőkben mint amennyit ők raknak a táblára. Hogy ez másképp legyen, Ben Tate szerepe lesz kritikus. A jaguárok ellen összesen 7 futási lehetőséget kapott, a Patriots-cal szemben viszont 102 yard és 3 touchdown kerül a neve mellé, hasonló formával ma este megszilárdíthatná a csapata győzelmi esélyeit. Főleg azért, mert Case Keenum újabban nem szórja a touchdownokat, sem a a Jax, sem a Pats ellen nem volt neki a levegőben, mindössze egy futott. Pontossága 54.2% a kezdő meccsein, ami a liga második leggyengébb mutatója, így hiába vannak a yardokat illetően korrekt meccsei (legutóbb 272), így nem tudja győzelemekhez segíteni csapatát. A védelemben hasonló gondok vannak. Rengeteg pontot kapnak (meccsenként átlagosan 27), így pedig hiába van a yardokat tekintve a 3. legjobb védelmük, sokat nem érnek vele.
Sokat javult a csapattal párhuzamosan Maurice Jones-Drew formája is, Houstonban a szezon legjobbjának számító 124 totál yardot tett meg és az egyedüli TD is tőle érkezett, a Cleveland ellen pedig már egy váratlan TD passzal is bekerült az összefoglalókba. Ez a csapat úgy kezdte az évet, hogy 8 meccsen csinált 86 pontot, azóta viszont négy meccsen 88 ez a szám. A szezon első felében egy legyintéssel el lehetett intézni a Jaguarst, most viszont reális győzelmi esélyük van az alsóházi rangadókon.
A Texans sérültlistáján 17 játékos található, a mai meccsre viszont alighanem mindenki beöltözik, egyedül az ex-Jaguár, Greg Jones játéka kérdéses. A hazaiaknál leginkább Josh Evans fog hiányozni vállproblémák miatt.
Nehéz az esélyekről beszélni ezen párharc kapcsán, hiszen a forma egyértelműen a Jacksonville mellett szól, de nekik nincsenek olyan játékosaik, akik egyedül is képesek meccseket eldönteni. Ha JJ Watt vagy Andre Johnson jó napot fog ki, akkor egyszemélyben képesek lehetnek megbontani az ellenfél játékát. Jó esély van rá, hogy egy kiélezett mérkőzéssel nyitjuk majd a fordulót, mégha a szinvonal várhatóan nem is lesz az egekben.

Herczeg Ádám (Höri)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Országos X 😀