NFL mérkőzés beharangozók - 2013/15. hét - TNF

Írta: empty taxi — 2013. december 12., 09:25

AFC West csoportderbivel indul az NFL 15. játékhete

NFL mérkőzés beharangozók - 2013/15. hét - TNF

Denver Broncos - San Diego Chargers, Sports Authority Field @ Mile High, 2:25

 

Győzelemmel hangolt mindkét gárda erre az összecsapásra, a Chargers a Giants, a Broncos pedig a Titans ellen nyert a múlt héten.

Nem sok esélye van a Peyton Manning vezette támadógépezet ellen a Chargers védőinek még úgy sem, hogy Wes Welker agyrázkódás miatt hiányozni fog, Eric Decker és a 2 Thomas (Demaryius és Julius), valamint az elkapásokban is jeleskedő Knowshon Moreno kellő opciót jelent Manningnek és túl sok a Chargers secondarynek, amelyből Johnny Patrick játéka kérdéses egy bokasérülés miatt. Fontos lenne, hogy a Corey Liuget és Thomas Keiser vezette Chargers pass rush odaérjen Manninghez, különben csak abban bízhatnak, hogy Philip Rivers tartja a lépést Manninggel a légi parádéban. A nyomásgyakorlás szempontjából jól jöhet a San Diegonak, hogy Melvin Ingram idén először léphet pályára, továbbá Jarret Johnson is felépült, a két külső linebackernek gyaníthatóan már ma kulcsszerepet szán John Pagano védőkoordinátor. Meg kell jegyezni, hogy a Chargers edzői stábjából Mike McCoy vezetőedző és Frank Reich QB-edző is dolgozott Manninggel, ismerhetik a gyenge pontjait. Futójáték tekintetében kiegyensúlyozottabb a párharc, Moreno korrekten dolgozik a passzjáték árnyékában, a túloldalt pedig egy hasonlóan közepes futás elleni védelem található.

A labda túloldalán abban reménykedhetnek a vendégek szurkolói, hogy Philip Rivers képes lesz a lépést tartani Maninnggel és talán jobban jöhetnek ki a turnover-csatából. Ha már itt tartunk meg kell jegyezni, hogy a denveri védelem (amiből Derek Wolfe hiányozni fog és Champ Bailey játéka is kérdéses) vezeti az NFL-t 14 db 4. negyedes labdaszerzéssel. A passzjáték alapvetően a legerősebb felállásában állhat fel, a támadófal teljesen egészséges és az elkapók közül is csupán Eddie Royal játéka kérdéses egy lábujjsérülés miatt, de az Antonio Gates - Danny Woodhead - Keenan Allen - Vincent Brown négyesfogat is kellő fejfájást képes okozni a liga legtöbb védelmének. A Chargers idén jellemzően akkor sem adja fel a futást, mikor az kevésbé megy, most ez kiváltképp igaz lesz, Peyton Manning ellen a legjobb védekezés az, hogy ha keveset engedik a pályára.

Számos játékos (Louis Vasquez, Shaun Phillips, Quentin Jammer, ill. Eddie Royal) számára különleges lesz ez a meccs, hiszen volt csapatuk ellen játszanak, ráadásul ugye csoporton belül váltottak klubot, ezt a szurkolók kevésbé szeretik. A párharc állása 58-48-1 a hazaiak javára, az utolsó négy egymás elleni találkozót ők nyerték, beleértve az idei 28-20-as győzelmet San Diegoban és ma is a Denver Broncos csapata számít az esélyesebbnek, viszont ha a Bolts életben akarja tartani a rájátszásálmait, akkor ma nyernie kell 1 mérföld magasan.


Hozzászólások

több mint 8 éve
peti_12 Atlanta Falcons 11
A Chargers idegenben esélytelen mind arra, hogy megverjék a Broncost, mind pedig arra, hogy idén playoffba jussanak..
több mint 8 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
"a szegény embert még az ág is húzza" szerepe jutott nekünk idén, pedig ez egy nagyon sokra hivatott csapat (volt) idén...a sorsolásunk "könnyű" ebben az évben, mégis 3 röhejes vereségünk is van az utolsó pillanatokban, a szerencse egyiknél sem mellettünk állt, aztán a most 1/1-es helyen garázdálkodó Houstontól is kikaptunk nyert helyzetből és sorolhatnám.....a védelem sem annyira rossz, mint látszik, egyrészt eddig folyamatosan sérültek voltak a pass rusherek, másrészt ligaszinten elég jó helyen van a csapat a kapott pontok tekintetében ahhoz képest, hogy egyes pozitív csapatok mennyit nyeltek be.....szóval bőven wild card helyen kellene állnunk kb. 8-5-el, és akkor csak a fele peches meccset nyertük volna

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 8 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 51 — LIGHTS OUT!
Melvin Ingram játszott előző héten ,nem most lépne először pályára 😊

több mint 8 éve
rizanjn Cincinnati Bengals Ohio State Buckeyes 14
A Chargers idegenben esélytelen mind arra, hogy megverjék a Broncost, mind pedig arra, hogy idén playoffba jussanak..peti_12
Az első megvan nekik, a másodikra én sem látok sok esélyt, de ki tudja. Denverben győzni nagy fegyvertény meglátjuk a maradék három meccsre mennyire tudja magát összekapni a Bolts.
több mint 8 éve
márcsak két mecs. van nekik.,

Sztem Miami visszi el Utolso wild card helyett. 9-7el vagy 10-6al. Patriots verhető. San diego-t ugytudom verték.