NFL mérkőzés beharangozók - 2013/7. hét - MNF

Alsóházi rangadóval zárul a 7. játékhét

NFL mérkőzés beharangozók - 2013/7. hét - MNF

New York Giants - Minnesota Vikings magyar idő szerint kedd 02:40, MetLife Stadion

Josh Freeman első mérkőzésére készül a Minnesota Vikings kezdő irányítójaként, erre pedig nem nagyon találhatna kellemesebb ellenfelet, mint a még nyeretlen, 0-6-os mérleggel rendelkező New York Giants. Persze könnyen lehet, hogy ennek ellenére nem sikerül győzelemmel bemutatkoznia, mert a Minnesota sem fut parádés szezont, 1-4-es mutatójuk túl sok reménnyel nem kecsegtet az idény hátralevő részére.

A hazaiak borzasztó rajtjában komoly szerepet játszik az a rengeteg turnover, aminek a legtöbbjét Eli Manning követte el. 15 interceptiont dobott a kétszeres Superbowl-győztes irányító az első hat mérkőzésen, azonban a Vikings secondary nem tartozik a liga élvonalába, így joggal bizakodhatnak Coughlinék, hogy ezúttal végre megszakad Manning rossz sorozata. Papíron a Cruz, Nicks, Randle hármasra nincs megfelelő válasza a vendégcsapatnak, azonban ha a gyengélkedő támadófal nem fogja tudni megvédeni az irányítót, hiába a jó elkapók, ismét bajba kerülhetnek az Óriások. Jared Allen és Brian Robison semlegesítése lehet tehát a fő feladat, ha ezt sikerül megoldaniuk a hazaiaknak, nagy lépést tehetnek a győzelem felé. A passzsiettetők lelassítására remek megoldása volna masszív futójátékkal előrukkolni, azonban mivel a Giants RB szekcióját igencsak megtizedelték a sérülések, nehéz elképzelni hogy a futókra épülő gameplant dolgozott volna ki Tom Coughlin szakmai stábja.

Az viszont már jóval valószínűbb, hogy Leslie Frazier Adrian Peterson kezébe fogja adni marshallbotot, némi terhet levéve ezzel a még csak két hete a Vikings kötelékébe tartozó Josh Freemanről. Justin Tuckéknak tehát mindenképp meg kell állítaniuk a kiváló futójátékost, hogy lelassítsák a vendégek támadóit és esetlegesen hibára kényszerítsék az új környezetbe került Freemant.

A futás megállításában kulcsszerep várhat a Freemanhez hasonlóan nemrég megszerzett linebackerre, Jon Beasonra, aki a Chicago Bears ellen már pályára lépett és jó néhány szereléssel bizonyította, hogy ha az egészsége engedi, még hasznára lehet új csapatának. Ha passzjátékra lesznek kényszerítve a vendégek, akkor sem biztos hogy bajba kerülnek, hiszen Freemannek megvannak a megfelelő célpontjai Jennings, Simpson és Rudolph személyében, kérdés, hogy mennyire tudja majd kihasználni őket, mert Pondernek és Casselnek azért akadt ezzel némi problémája.

Két rossz formában levő, mélyen tudása alatt teljesítő csapat mérkőzésével kapcsolatban nehéz jóslatokba bocsátkozni, elképzelhető hogy az egyik gárdánál átszakad a gát és végre képességeikhez méltóan teljesítenek, de az is előfordulhat, hogy hibát hibára fog halmozni a két alakulat. Talán az a csapat nyerhet, amelyik tudja függetleníteni magát attól a körülménytől, hogy ez a szezon bizony már elúszott és így játékosai képesek lesznek lerázni a béklyókat és felszabadult, könnyed játékot produkálni a görcsös akarás helyett.

 

Kocsis Gábor (gabokocka)


Hozzászólások

több mint 8 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 26 — E/1
Go Vikes!!!