NFL mérkőzés beharangozók – 2013/7. hét – TNF

Írta: Fucu — 2013. október 17., 00:15

Az idei szezonban már másodszor indul NFC West csoportrangadóval a játékhét.

NFL mérkőzés beharangozók – 2013/7. hét – TNF

Arizona Cardinals – Seattle Seahawks, magyar idő szerint péntek 02:25, University of Phoenix Stadium (tv: Sport1)

Rövid pihenőt követően feszül egymásnak a Cardinals és a Seahawks. A hazaiak számára kiemelten fontos csoportmeccs lesz, mivel idén már kétszer játszottak NFC West riválissal és mind a kétszer vereséget szenvedtek. Legutóbb vasárnap a 49ers otthonában, pedig nyerhető meccs volt az is. A Seattle a hatodik játékhéten hazai pályán tudott nyerni a Titans ellen, de az sem volt könnyű győzelem.

A hazaiak támadóinál kérdés, hogy Carson Palmer mennyiszer és főleg a találkozó mely részében adja el a labdát. Kétség sem fér hozzá, hogy minimum egyszer megtörténik ez (az eddigi 11 interceptionjéből kilencet a legutóbbi négy meccsen dobta), de ha a mérkőzés elején történik ez, ahogy azt vasárnap láthattuk, akkor van esély a javulásra. Vele szemben az NFL egyik, ha nem a legjobb secondary-je található, Richard Shermannal az élükön, aki jelenleg az NFL legjobb cornerbackje. Mivel a Seattle cornerei általában egy adott oldalon védekeznek nem várható, hogy Sherman végig Larry Fitzgeraldot fogja majd. Ez adhat lehetőséget, hogy (a sérülten pályára lépő) elkapó Brandon Browner oldalán lesz majd hatékonyabb, aki az utóbbi hetekben nem hozza azt a teljesítményt ami elvárnak tőle. A Titans ellen le is ültették a kispadra a mérkőzés egy részében. Kulcs párharc a Cardinals támadófal és a Seahawks védekező fala között zajlik majd. Chris Clemons valószínűleg kihagyja a mérkőzést, mivel a Titans ellen megsérült a könyöke, de még így is van elég fegyvere Pete Carrollnak Carson Palmer megzavarására. Főleg középen voltak gondok az irányító megvédésénél, tehát Brandon Mebane és a passz szituációknál többször is a fal közepéről induló Michael Bennett is reális veszélyt jelenthet a Cardinals irányítójára. A szélről, Clemons hiányában az Arizonából elküldött O'Brien Schofield kaphat több játéklehetőséget és a szezon elején ezt meg is hálálta. Valószínűleg kiemelt figyelmet fog kapni a Seattle védelme részéről Andre Ellington is, aki szépen lassan bejátszotta magát a futó rotációba. A 49ers ellen már több alkalommal volt fönt a pályán, mint a kezdő Rashad Mendenhall. Ellington ellen a gyenge oldali linebacker Malcolm Smith lehet a megoldás, aki nem kiemelkedő játékos, de sebességben fel tudja venni az újonc futóval a versenyt.

A másik oldalon is a két fal közötti csata lesz a fontos tényező a mérkőzésen. A Seahawks támadófala a sérüléseknek köszönhetően tartalékos. Ezért fut többet az utóbbi hetekben Russell Wilson, mert a fal nem tudja megtartani az ellenfél védőit, így menekülnie kell. Igaz ezekből az esetek nagy részében jól jön ki a csapat. A Cards védekező falának ki kell használnia az O-Line gyengélkedését és Wilsont a zsebben tartva nyomást gyakorolni rá - valószínűleg Daryl Washington is jobban fog figyelni a másodéves irányítóra. Calais Campbell csúnyának tűnő sérülést szenvedett vasárnap, de mint kiderült nincs komoly baj és nagy valószínűséggel pályára is lép, ami javít majd mind a pass rushon, mint a futás elleni védekezése. Természetesen nem szabad elfeledkezni Marshawn Lynchről sem, aki idén halványabban teljesít, de igaz ez az egész támadó alakulatra. A futójáték megállításában amúgy is erősebb a Cards védelme, így Lynchnek ezúttal sem jósolunk 100 futott yardot. Érdekes lesz megfigyelni, hogy Todd Bowles (Cards védekező koordinátor) kire állítja rá Patrick Petersont. Arra a Sidney Ricera, aki nagy fizetése ellenére csupán 12 elkapásnál jár hat találkozó után és aki a nagyobb célpont? Vagy inkább Golden Tatere, aki kisebb termettel, de nagyobb robbanékonysággal rendelkezik, valamint az elkapások után is sok yardot szerez? Egy biztos, hogy a Cardinals ellen a legjobb támadó fegyver, ha az irányító a tight endje felé passzol (lásd múlt héten Vernon Davis). Hiába nincs kiemelkedő (de még átlagos sem) TE játék Seattleben arra lehet számítani, hogy az újonc Luke Willsonnak nagy estéje lesz ez. Azért nem Zach Millert említettük, mert sérüléssel bajlódik.

Összegezve a Cardinalsnak akkor van esélye a győzelemre, ha Palmer nem adja el a labdát egynél többször és tudnak haladni az erős Seahawks védelem ellen, valamint a védelem limitálni tudja Wilson futásait és a nagy playeket. A Seahawks sikere a kiegyensúlyozott támadójátékon műlik. El kell kerülniük (vagy sikeresen teljesíteniük) a harmadik kísérleteket, mivel ebben nagyon gyengék idén, valamint nem Wilson problémamegoldó képességére kellene támaszkodni. Csoportmérkőzés lévén kiélezett találkozóra lehet számítani. A hazai pálya miatt a Cardinals az esélyesebb igaz csak nagyon picivel.

Kiss Ferenc (Fucu)


Hozzászólások

több mint 9 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 23 — ellenIktriad / hivatásos gif-es ember
már nem azért Fucu, de a fogadóirodáknál is 7 pontos favorit a Hawks, nem hinném, hogy mi lennénk az esélyesebbek 😛
több mint 9 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 13 — #BeRedSeeRed
kérdezd csak meg a Seahawks szurkolókat 😀
több mint 9 éve
"a Cardinals ellen a legjobb támadó fegyver, ha az irányító a tight endje felé passzol (lásd múlt héten Vernon Davis)"
najah, és J. Cook az első héten (141yds)... nomeg J. Graham a harmadik héten (134yds)...
kétségtelenül ez a védelmünk Achilles-ína...
jó látni Warner papát egy képernyőn a Cards logóval 😊 viszont CP INT-jeit kevésbé... 😕
 www.nfl.com/videos/nfl-network-around-the-league/0ap2000000264576/Warner-breaks-down-TNF-QBs-Wilson-and-Palmer

THIS IS THE WAY
több mint 9 éve
3 megválaszolatlan pont lesz? 😊