NFL mérkőzés beharangozók 2013/8. hét – MNF

Írta: Fucu — 2013. október 28., 17:09

NFC West rangadóval zárul a nyolcadik játékhét, ahol a 6-1-es mérlegű Seahawks látogat a 3-4-es Rams otthonába.

NFL mérkőzés beharangozók 2013/8. hét – MNF

St. Louis Rams – Seattle Seahawks, magyar idő szerint kedd 01:30, Edward Jones Dome (tv: Sport2)

Az ESPN stábja a tavalyi szezon alapján jogosan választotta ki ezt a találkozót az idei szezon egyik kiemelt mérkőzésének, azonban a 2013-as Rams nem hasonlítható a 2012-es alakulathoz, akik egy vereséget szenvedtek el csoportellenfeleiktől.
Idén teljesen más a helyzet ezen a mérkőzésen - az a tét a Kosok számára, hogy újra 50% mérlegre kerüljenek. Nehéz lesz a liga egyik legjobb csapata ellen, ráadásul vezérüket is elvesztették a Panthers elleni találkozón. Sam Bradford keresztszalag-szakadást szenvedett a Párducok elleni találkozón, így idén már nem léphet pályára. Helyette az a Kellen Clemens lesz a kezdő, aki két éve a cseréje Bradfordnak, így a támadó rendszert teljesen ismeri. A kérdés az, hogy milyen teljesítményre lesz képes a liga jelenlegi legjobb védelme ellen. A futójáték talán életre kelt Zac Stacy kezdetésével és szükségük is lesz rá, ha le akarják venni Clemens válláról a terhet, hogy ne kelljen Richard Shermanék ellen sokat passzolnia. Előtte a támadófal hullámzó teljesítményt nyújt. Vannak meccsek amikor kifejezetten jól megvédték Bradfordot, de olyan is akadt hol kritikán alul teljesítettek. Ezúttal jobbik arcukat kell megmutatniuk. Clemens elkapóira a Legion Of Boom figyel, de a TE passzoknál lehet keresnivalója a Rams támadó alakulatának. Ezért érdemes lesz figyelni mennyi passz megy majd Jared Cook és Lance Kendricks irányába. Jó hír a Seahawks szurkolóknak, hogy a Bobby Wagner újra bevethető állapotban van bokasérülése után, így ismét a K.J. Wright – Wagner – Bruce Irvin hármas fog kezdeni a linebacker sorban. A védekező falból kiemelendő Michael Bennett, aki különböző pozíciókból szokta támadni az ellenfelek irányítóit ezzel zavart keltve a támadófalban.


A vendégek támadó alakulata szépen teljesít annak ellenére, hogy nagyon tartalékos és átlagon aluli a támadófal teljesítménye. Ennek következtében Russell Wilson sokszor mozog ki a zsebből, de mozgékonyságának és problémamegoldó készségének köszönhetően az esetek többségében pozitív yardokat szerez ezekből a menekülésekből. A liga egyik legjobb futó alakulata találkozik az egyik legrosszabb futás elleni védelemmel. Ez lehet a kulcs a mérkőzés során, tehát a James Laurinaitis vezette védelem számára az egyik legfontosabb feladat Marshawn Lynch megállítása lesz. A másik pedig Wilson zsebben tartása, hogy ne tudjon a futásaival „könnyű” yardokat szerezni. Ez a feladat Chris Long és Robert Quinn feladata lesz a két szélről, ahol a leggyengébb a Seahawks támadófala. A hetek óta sérült Cortland Finnagen játéka még mindig kérdéses, így marad a Janoris Jenkins - Trumaine Johnson kezdő cornerback páros. Alec Ogletree a Texans ellen 99 yardos INT visszahordás TD szerzett és ezúttal is fontos szerep hárul rá a passz-, illetve futásvédekezésben is.
Az előjelek nem túl jók a Kosok számára, mivel Bradford pont akkor sérült le amikor kiegyensúlyozottabban kezdett el játszani. A Rams a hazai pályában bízhatnak bár az is igaz, hogy a Seahawks idén már elérte a tavalyi idegenbeli győzelmeinek a számát, így már nem csak hazai pályán tudnak nyerni.


Hozzászólások

több mint 10 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 23 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Ogletree a Texans ellen szerzett picksixet, nem a Panthers ellen 😛