NFL mérkőzés beharangozók - 3. hét - MNF

AFC West derbivel zárul az NFL 3. fordulója.

NFL mérkőzés beharangozók - 3. hét - MNF

Denver Broncos - Oakland Raiders, magyar idő szerint kedd hajnali 2:30, Sports Authority Field @ Mile High (TV: Sport 1, élő)

Hétfő estére az AFC West legnagyobb hagyományú csoportrangadója maradt a 3. játékhét kínálatából. Egyik oldalt a biztos csoportelsőnek várt és annak megfelelően is játszó Denver Broncos, a másik oldalt pedig az előzetesen 1/1 várományosnak tartott Oakland Raiders, mely viszont a várakozások felett szerepel.
A denveri támadójáték Peyton Manning passzaira épül, a korszakos irányító idén is hozza a tőle jól megszokott színvonalat. Változás lesz viszont, hogy a (liga egyik legjobb) vak oldali tackle-je Ryan Clady sérültlistára került, így a helyén Chris Clark fog próbálkozni. Manning alapvetően kitűnően érzi a zsebet, de azért a vakoldalról érkező nyomásra érzékeny, a Raiders pedig teljesen váratlanul a liga első felébe tartozik nyomásgyakorlásban. Ezért is szeretné sok Broncos-drukker, hogy a legjobban blokkoló összekötőjük (TE) Joel Dreessen térdsérülése rendbe jöjjön a meccs kezdetére, de állapota kérdéses. A túloldalt a strong safety Tyvon Branch hiányát érezheti meg az Oakland, Brandian Ross és Usama Young a múlt héten jól pótolta Branchet, de Peyton Manning és Chad Henne között azért érezhető némi különbség. Clady hiányában előtérbe kerülhet a rövidpasszos játék, ehhez pedig Wes Welker és Julius Thomas személyében nagyon jó fegyverei vannak Manningnek. Személy szerint érdeklődve várom, hogy a tavaly még a Broncosban játszó Tracy Porter melyik volt csapattársát (Demaryius Thomas / Eric Decker) fogja őrizni és hogy Manning milyen százalékban lesz ellene sikeres. A denveri futójáték idén nem az igazi és a Raiders front7 is elég jól dolgozik idén a futás ellen, nem valószínű, hogy most táltosodnának meg Knowshon Morenoék.
A labda túloldalán izgalmas kérdés lesz, hogy a vadlovak védelme mire megy egy mobilis QB (Terrelle Pryor) ellen, ilyennel még az idén nem találkoztak. Komoly kérdés, hogy ki fog nyomást helyezni Pryorra, hiszen Von Miller továbbra is eltiltott, és Shaun Phillips játéka is kérdéses, akárcsak Champ Baileyé, bár a Broncos hátvédsora eléggé mély ahhoz, hogy Bailey nélkül is képes legyen megfogni a Raiders elkapóit. Itt illik megemlíteni, hogy a legjobb kezű oaklandi tight end, David Ausberry továbbra is maródi, így továbbra is Jeron Mastrud és az újonc Mychal Rivera lehet előtérben, de az Oakland passzjátéka elsősorban Denarius Moore-ra és Rod Streaterre épül. Ha meccsben akar maradni a Raiders, akkor a Darren McFadden-féle futójátéknak hatékonynak kell lennie, idén eddig azonban nem az és a Denver védelme ráadásul ligaelső futás ellen. Nem segíti a fosztogatók támadójátékát, hogy továbbra is vannak sérültek a támadófalban: Jared Veldheer ugye visszatérős IR-en van, mellette a másik kezdőnek szánt tackle Menelik Watson is hiányozni fog térdsérülés miatt, ráadásul a szezon elején kezdő bal oldali guardnak szánt Lucas Nix játéka is kérdéses egy bokasérülés okán, így minden valószínűséggel a Khalif Barnes - Andre Gurode - Stefen Wisniewski - Mike Briesel - Tony Pashos ötös feladata lesz a hatékony támadójáték megalapozása.
A meccs esélyese a hazai csapat, azonban az ex-Broncos DC Dennis Allen vezette stáb idén rendre jó gameplannel készül, biztos azon lesznek, hogy minél inkább megnehezítsék az AFC legjobb (?) csapatának a dolgát.

Papp Gábor (empty taxi)


Hozzászólások

több mint 8 éve
🤘gaben🤘 Las Vegas Raiders Texas Longhorns 99 — Longhorns Still Strong
A hét tele meglepetéssel, de ez lesz a legnagyobb!!!!:cool:

!GIVE ME THE CUP!