NFL mérkőzés beharangozók - 9. hét - TNF

AFC West rangadóval indul az NFL aktuális fordulója.

NFL mérkőzés beharangozók - 9. hét - TNF
San Diego Chargers - Kansas City Chiefs, magyar idő szerint péntek 01:20, Qualcomm Stadium (TV: ESPN America)

Két borzasztó formában lévő csapat feszül egymásnak ezen a héten a TNF keretében. A Chiefs még nem vezetett a rendes játékidőben eddig a mérkőzésig (ilyen még nem volt a Super Bowl-érában), a Chargers pedig a legutóbbi három mérkőzését elvesztette.

A Chiefsnél újra Matt Cassel lesz az irányító hiszen Brady Quinn fejsérülés miatt kihagyja a találkozót. Főbb célpontjai rendelkezésre állnak: Dwayne Bowe, Dexter McCluster, Jonathan Baldwin, a TE Tony Moeaki valamint a jó kezű futók Jamaal Charles és Shaun Draughn. Nem rossz névsor és Cassel mellettük hozott össze idén 69.0-es ratinget… Brian Daboll offensive coordinatornak újra elő kellene venni Jamaal Charles-t, akinek a múlt héten mindössze 5 darab labdacipelést biztosított. A Chargers védelme futás ellen a legutóbbi Browns-meccset leszámítva stabil volt, a futásonkénti idényátlag ellenük mindössze 3.6. Muszáj lenne haladni a KC-nek a földön ugyanis az idén többször bebizonyosodott, hogy Casselre nem lehet sok mindent rábízni és a Chargers is inkább passzal verhető.

A labda túloldalán a Chiefs védelméből kérdéses Glenn Dorsey és Stanford Routt játéka. Dorseyt eddig jól pótolta Ropati Pitoitua, azonban az idén már kiderült, hogy a Chiefs tartalék cornerbackjei nem valami jók. A sérülések azonban a Chargers támadóit sem kimélik: az elkapók közül valószínűsíthetően kihagyja a meccset Eddie Royal és emellett Robert Meachem szereplése is kérdéses. Ha mindketten kihagyják a találkozót, akkor beszűkülnek Philip Rivers lehetőségei, hiszen akkor Malcom Floyd az egyetlen olyan egészséges WR a csapatban, aki már kapott el labdát. Valószínűleg megint előtérben lesznek a futók (Ronnie Brown, Ryan Mathews) és a TE Antonio Gates felé irányuló passzok. Fontos lenne, hogy Norv Turner megtalálja az egyensúlyt a passz- és a futójáték között, hiszen idén Riversnél is jönnek az eladott labdák ha sokat passzolnak, ha Mathews kezébe kerül sokszor a labda, akkor előjöhetnek az egyébként kiváló RB fumble-problémái.

Szoros mérkőzés lehet ez, ahol sokat számíthat a special team. A két punter, Dustin Colquitt és Mike Scifres egyaránt a liga legjobbjai közé tartozik és a két rúgó Ryan Succop és Nick Novak is megbízhatóan teljesít idén. Ellenben gond lehet a Chargersnél returner poszton: Richard Goodman sérültlistára került, Royal ugye valószínűleg kihagyja a mérkőzést és kérdéses Chris Carr szereplése is, így megint csak Eric Weddle lehet a punt returner és egy csapat legjobb védőjátékosát nem biztos, hogy szerepeltetni kellene a special teamben, hiszen ez plusz sérülésveszély. A kezdőrúgások visszahordása Carr esetleges hiányában pedig valószínűsíthetően Curtis Brinkley feladata lesz. A Chiefs speciális egységéből pedig a kiváló gunner Terrance Copper játéka kérdéses.

Ha San Diegoban továbbra is komolyan gondolják a rájátszást muszáj lesz megnyerniük ezt az összecsapást, azonban a Chiefs a csoportrangadókra rendre felpörög, nem adják olcsón a bőrüket. Véleményem szerint az a csapat nyeri a mérkőzést, amelyik vissza tudja szorítani az eladott labdái mennyiségét (a Chiefs ebben a mutatóban tökutolsó, a Chargers is mindössze a 27.). Izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzés lesz.

Papp Gábor (empty taxi)