NFL mérkőzésbeharangozó 2014 3. játékhét - TNF

Írta: shawnka — 2014. szeptember 18., 13:29

Messzi déli futball

NFL mérkőzésbeharangozó 2014 3. játékhét - TNF

Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneersmagyar idő szerint péntek 02:15, Georgia Dome (TV: Sport 2, élő)

A Tampáról minden évben elmondjuk szezon előtt, hogy most végre eljött az idejük. Rendre a legjobb draftolók között vannak, általában a szabadügynök piacról is elhoznak legalább 2 nagyobb nevet. Plusz néha még edzői stábból is sikerült jót választani. Meg ugye a Nike is megszánta a csapatot. De akkor mi az, ami nem klikkel? Doug Martin egész jól néz ki, amikor egészséges, de nem franchise játékos. Lavonte David elképesztő linebacker, de nem franchise játékos. Josh Freeman az idők kezdete előtt hasonlított egy franchise játékoshoz, de tudjuk mi lett a vége. Mike Glennonnal meg egész pofásan kezdett működni a támadóegység tavaly, de Lovie Smith mégis úgy érezte, hogy a McCown név inkább garancia a sikerre, mint egy másodéves lelkes amatőr. A mérleg szerint eddig nincs igaza. A mutatott játék alapján meg pont egy középszerű QB-ra lehetnének a 0-2-től.

Az Atlanta egy fokkal jobb helyzetben tudhatja magát. A Saints elleni bravúros nyitány után úgy mentek el Cincinnatibe, hogy már inkább a mai találkozóra figyeltek. Hiába, három nap alatt nem lehet normálisan felkészülni, és ha választanod kell random másik konferenciában játszó csapat, illetve divízióellenfél között, akkor nem kell sokáig vacilálni a döntésen. Persze, a lehetőség így is ott volt vasárnap, de falak nélkül továbbra sem könnyű játszani ezt a sportágat, a Bengalsnak ilyenekből meg ligaelit van. Az Atlantához egyébként visszatér a bokasérüléssel bajlódó Jake Matthews a vakoldalra, így a meglepően okésan teljesítő Gabe Carimi mehet vissza a fal jobb szélére. A martalócok legénységéből hiányozni fog Mason Foster, Gerald McCoy és talán Michael Johnson is, így Ryannek picivel több időt jósolunk a zsebben, ami elég lehet egy újabb 400 yard körüli játékhoz, főleg azok után, hogy a Bucs védelme Marc Bulgert csinált Austin Davisből múlt héten. Ezt viszont minden bizonnyal Roddy White nélkül kell lehozni, akivel kapcsolatban a hét elején még bizalomgerjesztőek voltak a hírek, de mostanra már valószínűbb, hogy nem játszik a klasszis elkapó. A Buccaneers oldalán az biztos, hogy Austin Seferian-Jenkinsnek ki kell ülnie a találkozót, míg Doug Martin szereplése továbbra is kérdéses.

 A Falcons védelme messze földön a legtöbb yardot engedte 2 meccs alatt a ligában, két meccs alatt átlagban 470-et, borzasztó szám. Ha Martin játszik, akkor Bobby Raineyvel kiegészülve – Rainey egymaga volt a St. Louis ellen az alfa és az omega – csúnya pusztítást végezhetnek a Georgia Dome-ban, a Mike Evans-Vincent Jackson páros pedig már most mismatch ennek a secondarynek. Szóval nevek alapján még mindig rendben van ez a brigád, az Atlanta legnagyobb fegyvere a Bucs ellen viszont tippre pont Josh McCown lesz. A Falcons az egyetlen olyan csapat a ligában, akik eddig egy sacket sem szereztek, de hát klasszikus passzsiettető, normális játékok és egészséges rotáció létezése nélkül nem egyszerű. Mike Nolan egyébként azt mondta, hogy várhatóan Prince Shembo és Ra’Shede Hageman is több snapet fog kapni ma este, aminek személy szerint örülök, mert legalább némi sebesség és lendület érkezhet a front 7-be velük.

A két csapat örökmérlege 21-20 a Bucs javára, 2001-től számolva pedig 12-12. Vegas 6 ponttal a Falconst favorizálja. NFC South meccs gyanánt én sem várok nagyobb különbséget a két csapattól, az atlantai védelem mindent meg fog tenni, hogy meccsben tartsák a floridaiakat. Matt Ryan eddig 4-0-lal áll a csütörtök estéken, de őszintén meglepődnék, ha ma szakadna meg ez a széria.


Hozzászólások

több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 99 — Deion Sanders for president!
A Nike kapcsán az új dizájnra gondolsz?

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
Azért remélem a Falcons védelme összekapja magát...🏈