NFL visszaszámlálás - 11-12.

Írta: Höri — 2014. augusztus 28., 07:48

Ez itt már wildcard-helyet érhet

NFL visszaszámlálás - 11-12.

12. Baltimore Ravens

3 ok a bizakodásra:
- Nagyon sokat érhet Steve Smith jelenléte. A Carolinából elhozott, 35 éves, 5-szörös probowler elkapó mellett Torrey Smith levédekezése is bajosabb feladat, illetve a szezont most egészségesen kezdő Dennis Pitta is sokat tehet érte, hogy ne a tavalyi Joe Flaccot lássuk.

- Flacco maga is jól nyitotta az idényt, az előszezonban 2 TD mellett nem adta el a labdát, pontos volt (29/45) és számos pontokkal véget érő támadást vezetett, csapata pedig rendre jobb eredménnyel vonult pihenőre.

- Az elmúlt évek draftjai nyomán elég mély linebacker-rotáció alakulhat ki csapaton belül. A veterán Daryl Smith mellett Josh Bynes, Arthur Brown és CJ Mosley is sok helyen kezdő lehetne a védelem közepén, és a szélen is jól megtámogatták őket.

3 ok a búslakodásra:
- Komoly sérüléshullám tizedeli a secondary-t, Jimmy Smith és Lardarius Webb is maródi, így a napokban is keresték az esetleges beugrókat Harbaughék. A San Diegóban nagyot égő Derek Cox leigazolása is mutatja, hogy egyelőre kevesen vannak ezen a poszton.

- Alighanem mindenki értesült Ray Rice eltiltásáról, de a futójátékkal akkor is lehetne gondok, ha ő visszatér a 2 meccses pihenőjéről. A tavaly 3.1 yardos átlaggal közlekedő Rice mellett az agyrázkódáson túllévő Bernard Pierce és a rookie Lorenzo Taliaferro igyekszik fellendíteni ezt a számot, de nem lesz könnyű dolguk.

- A támadófal nem erős. Tavalyhoz képest Jeremy Zuttah és Ricky Wagner épülhet be a csapatba Oher és Gradkowski helyére, de ez nem tűnik minőségi váltásnak. Abban bízhatnak esetleg, hogy Eugene Monroe első héttől kezdve velük edz és Osemele is rajtra kész, de ebből inkább lesz stagnálás mint előrelépés.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
13. 14. 13. 11. 10. 12.

 

11. Chicago Bears

3 ok a bizakodásra:
- Megerősítették a védőfalat Jared Allennel és Lamarr Houstonnal, ennek mindenképpen kell, hogy legyen látszatja. Középen is igyekeztek frissíteni, Jay Ratliff úgy tűnik játékra alkalmas, és két újoncot is hoztak hosszú távra.

- Még várjuk azt az évet, amikor Jay Cutler egyben kihúzza a Bears kezdő irányítójaként, hiszen a korábbi években rendre rá lehetett fogni az eliminálódást a quarterback hiányára. Cutlerrel rendre versenyképesek voltak a medvék, ő számít a franchise örökranglistáján a legeredményesebb yardgyárosnak a QB-k között és ha 2014-et végig vele tudják le, akkor 3 év után meglehet a rájátszás.

- Marc Trestman az NFL egyik leghatákonyabb támadósorát építette ki rövid idő alatt, és további hasznos kiegészítőembereket csábított a városba, mint De La Puente, Josh Morgan, a rookie Ola vagy a sokat látott Santonio Holmes. A már bizonyított szupersztárok mellett idén mélyebb is lehet a keret - legalábbis a labda ezen oldalán - és a QB-whisperer mindenkire jó hatással szokott lenni. 

3 ok a búslakodásra:
- Ritkaságnak számít, hogy a menetrend úgy jöjjön ki, hogy a 2-10. hét között csak kétszer játszanak otthon. A Soldier Fielden lesz többek között rögbi-meccs, marathon-futás, Chicagóban pedig golf és NASCAR versenyek, így a hazai pálya előnyét eleinte ritkán fogják élvezni Cutlerék, ami akár lépéshátrányban taszíthatja őket csoporton belül.

- A hátsó hetes továbbra is borzasztóan muzsikál, még az olyan húzónevek is alulteljesítenek mint Charles Tillman vagy Lance Briggs. A többségnek korábban sem sikerült még bizonyítani a ligában, a safety poszton továbbra is keresik az embereket, az 1. körös Kyle Fuller sérülten kezdi újonc évét, a linebacker-sor pedig változatlan összeállításban készül, ami nem jó jel.

- Nem is olyan régen a speciális csapatrész is az erősségek közé számított, most viszont több oldalról is vannak gondok. Nem találják a visszahordójukat, Hester után Weems-től is elköszöntek, és tavaly a punt csapat sem vitézkedett, igaz a Podlesh/O´Donnell-váltás még sokat érhet.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
11. 8. 17. 16. 12. 9.

Hozzászólások

több mint 9 éve
gtgobears Chicago Bears 13 — Bear
Nem szeretném, ha megint a védelmen menne el az idei szezon, annak meg végképp nem örülök, hogy kevés meccs lesz az elején a Soldier Fielden... Idén jó lenne dark horse-nak lenni... 😛