NFL visszaszámlálás - 13-14.

Komoly verseny lehet a mai két csapat közt az NFC-s wild card helyekért.

NFL visszaszámlálás - 13-14.

14. Atlanta Falcons

3 ok a bizakodásra:
- Thomas Dimitroff general manager belátta, hogy nem a skill posztokat kell turbózni ahhoz, hogy visszakerüljön a Falcons a rájátszásba. Gyakorlatilag az idei offszezon a két fal megerősítéséről szólt: érkezett a szabadügynök-piacról Jon Asamoah, Tyson Jackson és Paul Soliai, a draft első két körében pedig Jake Matthews és Ra'Shede Hageman került kiválasztásra.

- Julio Jones visszatérésével és a támadófal megerősítésével újra gördülékeny passzjáték lehet Atlantában, mondom ezt annak ellenére, hogy Tony Gonzalez visszavonult, továbbá a támadófalból már IR-en van Sam Baker és Mike Johnson. Gonzalez hiányát a Julio Jones - Roddy White - Harry Douglas elkapótrió képes feledtetni és a kezdő összekötő Levine Toilolo is bíztató volt az előszezonban, a támadófalban pedig egyedül a jobb oldali tackle Lamar Holmes tűnik gyengének.

- Minden adott ahhoz, hogy a liga egyik legjobb speciális csapatrésze legyen a Falconsé. Matt Bryant évek óta megbízható rúgó, a punter Matt Bosher eddig rohamosan fejlődött, Devin Hester, Eric Weems és Courtney Roby személyében pedig hasznos visszahordók, gunnerek csatlakoztak idén nyáron a csapathoz, Keith Armstrong pedig a liga egyik legjobb special teams coordinatora.

3 ok a búslakodásra:
- A támadófalemberek mellett a linebacker-sort is számos sérülés sújtja, a védelem vezére Sean Weatherspoon és az újonc Marquis Spruill már sérültlistán van, a friss igazolás Pat Angerer szintén kisebb sérülésekkel bajlódik, Öröm az ürömben, hogy mély ezen a poszton a Falcons, hiszen Paul Worrilow, Joplo Bartu, Tim Dobbins és a két újonc Prince Shembo és Yawin Smallwood személyében sok korrekt iparosjátékos áll réndelkezésre.

- Komoly kérdőjel van a free safety poszt kapcsán, Dwight Lowery körülbelül egy agyrázkódásra van pályafutása végétől, Zeke Motta PUP-listán kezdi a szezont, így maradt az újonc szezonjában nem sok lehetőséget kapó Kemal Ishmael, valamint a 3. körös rookie Dezmen Southward.

- Súlyos probléma volt tavaly a pass rush-sal Atlantában, erre azt találták ki, hogy többet fogják a 3-4-es alapfelállást használni idén, a defensive coordinator Mike Nolan korábbi 3-4-es állomáshelyein agresszívebb játékhívást mutatott, mint az első két atlantai évében. Kérdés, hogy a meglévő pass rusher állomány elég-e ahhoz, hogy ez a váltás sikeres legyen.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
16. 18. 12. 15. 17. 11.

 

13. Arizona Cardinals

3 ok a bizakodásra:
- A támadójáték a tavalyi szezon második felében már kezdett úgy kinézni, ahogy Bruce Arians elképzelte. Az előző évi tapasztalat és az idei offseason során csak tovább fejlődtek Palmerék, így joggal bizakodhatnak a szurkolók, hogy a Kurt Warner visszavonulása óta eltelt időszak legjobb támadósorát láthatják idén.

- A védekező fal Darnell Dockett kiesése után is domináns lesz. A kezdő szerepet Frostee Rucker veszi át. Alameda Ta'amu ACL szakadásból történő felépülése és a két újonc, Kareem Martin és Ed Stinson beépítése a rotációba megfelelő mélységet biztosít az egységnek.

- A secondary Antonio Cromartie érkezésével és Deone Bucannon draftolásával erősödött. Sőt még Tyrann Mathieu felépülése is olyan szinten van, hogy akár még a szezonnyitón is szerepelhet. A mai NFL-ben szükség is van a minőségi hátsó alakulatra, ha sikeresen szeretnének védekezni a passzjáték ellen.

3 ok a búslakodásra
- Karlos Dansby Clevelandet és a zsíros szerződést választotta, míg Daryl Washington minimum egy évig csak otthonról figyelheti csapatársait eltiltás miatt. A csapat legnagyobb kérdőjele, hogy Larry Foote – Kevin Minter kezdő belső linebacker páros, hogyan tudja pótolni a tavalyi kezdőket. A mélységet Kenny Demens és Lorenzo Alexander jelenti. Egyikük sem bizonyított még ezeken a posztokon.

- Tavaly a 35 éves John Abraham szerezte a legtöbb sacket a csapaton belül, a második legtöbbet pedig Calais Campbell a 3-4-es defensive end. Ez minden elmond a csapat szélső linebacker posztjáról, de igaz, hogy sérülések hátráltatták az egységet. Idén mindenki egészséges, de az eddigi előszezon meccsek során nem sok nyomást gyakoroltak az ellenfél irányítójára (Abraham nem játszott az első két meccsen).

- Nem szabad elmenni afelett, hogy az NFL jelenlegi legerősebb csoportjában van a Cardinals. Ahhoz hogy rájátszásba jussanak minimum a második helyet kell megszerezniük a divízióban. Ehhez az kell, hogy kevés sérülttel és kiegyensúlyozott játékkal rukkoljanak elő a szezon egésze alatt.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
9. 15. 9. 21. 21. 14.

 

Papp Gábor (empty taxi) & Kiss Ferenc (Fucu)