NFL visszaszámlálás 15-16.

Aktuálisabbak nem is lehetnénk.

NFL visszaszámlálás 15-16.

16. Pittsburgh Steelers


3 ok a bizakodásra:
- A tavalyi szezonban látott forma idén elég lehet a rájátszáshoz, ha a bye week utáni arcát mutatja a csapat. Az akkori 0-4-es kezdés után veszett fejsze nyele volt a feljavulás, ugyanakkor a játékuk összeállt, és a 8-4-es mutató is bizakodásra adhat okot. A stáb nem változott, Tomlinék tudják, hogy mit rontottak el, ha most nem ragadnak be a rajtnál, akkor ismét harcban lehetnek a rájátszásért.

- Jól sikerültek az erősítések. LeGarrette Blount, Cam Thomas, Mike Mitchell vagy az újonc Ryan Shazier is hamar alapemberré nőheti ki magát, többen olyan poszton, ahol korábban akadtak gondok.

- A Bell/Blount-páros elég masszívan zúzhat előre, és most az ehhez szükséges testek is ott lesznek előttük a falban. Blount ugyan nem minden állomáshelyén váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de ha new englandi önmagát idézi itt is, akkor egy tovább fejlődő LeVeon Bellel ligaelit futójáték állhat össze, csak a helyi dílerektől kell őket távoltartani.

3 ok a búslakodásra:
- Lehetnek hiányosságok a pass rush-t illetően. Jarvis Jones nem kezdte erősen az NFL karrierjét, és Jason Worilds sem az a tipikus állandó terror-fenyegetettség, szóval könnyen lehet, hogy megint LeBeau rendszerében kell bízni, nem az egyéni képességekben.


- Talán a cornerback poszt volt, ami miatt a leginkább fogták a fejüket Pittsburgh-ben, ehhez képest az Allen-Gay-Taylor tengely változatlan maradt, és hiába Ike Taylor a legstabilabb, a maga 34 éve is meg fog látszódni előbb-utóbb.

- Papíron megoldott E.Sanders és Cotchery lelépése után is, hogy kiket fog Roethlisberger megjátszani, de Antonio Brownon kívül nincs bizonyított emberük. Wheaton lassan veszi fel a ritmust, Lance Moore ki tudja mennyit ér Brees nélkül, Bryant rookie, Archer pedig nem igazi elkapó. Heath Millert biztosan többet látjuk majd, mint tavaly.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
17. 10. 25. 10. 16. 18.

15. St. Louis Rams

3 ok a bizakodásra
- A védekező fal a liga egyik, ha nem a legjobb egysége. Az ellenfél irányítói joggal félhetnek tőlük pláne, hogy Greg Williams lett a védekező koordinátor. Aaron Donald nem lesz egyből kezdő, de sok játékidőt fog kapni. A Robert Quinn – Chris Long defensive end páros kiemelkedő és belülről is várható nem kevés pass rush.

- Futás orientált csapatnál nem árt, ha több kezdő potenciálú játékos is van azon a poszton. Zac Stacy mellé érkezett Tre Mason, valamint Benny Cunningham is remekül teljesít eddig az előszezon mérkőzéseken.

- A támadófal papíron erősödött tavalyhoz képest, Greg Robinson draftolásával, Rodger Saffold újraigazolásával és Jake Long felépülésével. A futójátékhoz és Shaun Hill nyugalmához is szükség van egy kiegyensúlyozott falra. A fő kérdés, hogy egészségesek tudnak-e maradni egész szezonban.

3 ok a búslakodásra
- Idén sincs szerencséje a Ramsnek a sérülésekkel. A védelemtől és a támadóktól is maródi pár kezdőjátékos, ami az utóbbi két évet nézve nem jelent sok jót a csapatnak. A legnagyobb érvágás Sam Bradford kiválása, aki a Browns ellen újra ACL szakadást szenvedett és ezzel lehet a Ramses pályafutása is befejeződött, nem csak a 2014-es szezon.

- Az elit védekező fal mögött igen kiegyensúlyozatlan back7 van. A linebacker sor még csak-csak elmegy, de egy sérülés ott is komoly visszaesést okozhat. A secondary-ben a harmadéves Janoris Jenkins a legtapasztaltabb. Kezdő társa Trumaine Johnson tehetséges, de sérülékeny. Kellett volna egy veterán mentor a leghátsó részlegbe.

- Az elkapósorból továbbra sem került ki egy igazi első számú vezér. Kenny Britt lehetne ez, de még bele kell rázódnia a rendszerbe, bár a Browns ellen mutatott remek dolgokat. Stedman Bailey jó teljesítményt nyújtott az egész holtszezonban, de az első négy mérkőzésről biztosan hiányozni fog eltiltás miatt. Még mielőtt elfelejtenénk ott van még Tavon Austin, aki eddig nem hozza azt a teljesítményt amit az 1/8-tól elvárna az ember, az kevés, hogy jó visszahordó.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
19. 12. 15. 19. 13. 15.

 

Herczeg Ádám (Höri) & Kiss Ferenc (Fucu)