NFL visszaszámlálás - 17-18.

Írta: Höri — 2014. augusztus 24., 19:45

Ezzel letudtuk a mezőny második felét.

NFL visszaszámlálás - 17-18.

18. New York Giants

3 ok a bizakodásra:
- Úgy néz ki, hogy Eli Manningnek lesz módja válogatni a célpontok között. Odell Beckham ugyan még nem tudott bemutatkozni új csapatában, de első körös tehetségként sokkal nagyobb elvárásokkal érkezik a ligába, mint Rueben Randle vagy Victor Cruz anno. Szintén bíztatóan kezdett az udfa Corey Washington és Mario Manningham is visszatért, akivel Eli anno remek összhangot ápolt.

- Új offenzív koordinátorral folytatják az óriások. Sokan Kevin Gilbride-ban látták a bajok forrását, innentől kezdve viszont a korábbi Packers TE- és QB-edző, Ben McAdoo felel a posztért. A tavalyinál csak jobb jöhet ezen a szintéren is.

- Sorra igazolta a játékosokat a Giants tavasszal, és minden poszton bőséges versenyhelyzetet teremtettek, számos kezdő rutinnal bíró játékos részvételével. Néhányan közülük akár húzónevek is lehetnek, elég Rodgers-Cromartie, Walter Thurmond vagy Geoff Schwartz nevét megemlíteni.

3 ok a búslakodásra:
- A tight end-sor megerősítése teljesen el lett hanyagolva, így most csak abban lehet bízni, hogy valaki kiemelkedik a névtelenségből. Érdemes lenne kipróbálni, hogy hány NFL drukker ismer rá a csapatra ha csak annyit mondunk nekik, hogy itt játszik Larry Donnell, Dan Fells, Kellen Davis, Xavier Grimble és Adrien Robinson...

- Messze nem olyan félelmetes a védőfal (és így a front7), mint az elmúlt 7-8 évben megszoktuk, Jason Pierre-Paul és az éppen sérült Jon Beason mellett kérdéses, hogy kitől lehetne elvárni a konstans jó formát, ami stabilitást adhatna a csapatrésznek.

- Neveket illetően a támadófal készen van, már csak odáig kell eljutni, hogy ténylegesen funkcionáljon is, hiszen nem kockáztatunk nagyot, ha azt mondjuk, hogy Rashad Jennings vagy Andre Williams önerőből nem fog tudni meccseket nyerni. Beatty és Pugh között a teljes középső fal kicserélődik, tehát Coughlinék is érezték a problémát, csak az a kérdés, hogy megszüntették-e.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
20. 13. 26. 8. 20. 20.

 

17. Carolina Panthers

3 ok a bizakodásra:
- Cam Newton eddig évről-évre jobb ratinggel dolgozik, és lassan már a bevált veteránok közé sorolhatjuk. Ugyan statisztikailag a 35 touchdownos újonc éve volt a leghangzatosabb, könnyen előfordulhat, hogy 2014-ben újabb szintet lép és bérelt helye lesz a Pro Bowlon.

- Kelvin Benjamin ellentmondásos játékosként érkezett meg az edzőközpontba, de eddig csak pozitív hírek érkeznek róla, és domináns előszezonbeli játéka és egyetemi háttere alapján igen gyorsan megtalálhatja benne a franchise Steve Smith utódját, mint #1 receiver. Benjamin ráadásul a vörös zónás hatékonyságon is egyszemélyben képes javítani.

- A védelem váratlanul jól muzsikált tavaly, csak a Seahawks tudott náluk jobb adatokat felmutatni. Különösebb változás nélkül folytatja a munkát a front7, így a Kuechly-Hardy-Lotulelei-Johnson tengely mentén egy újabb áthatolhatatlan 11 jöhet össze.

3 ok a búslakodásra:
- Régóta nem találja a csúcsformáját sem DeAngelo Williams, sem Jonathan Stewart. Utóbbi sérülékenysége különösen aggasztó, és a hátsó körös projekt futóik közül már kettőről is lemondtak. DeWill már 31 éves, ki tudja, hogy meg tud-e újulni még egyszer.

- Magasan tudásuk felett teljesítettek a secondary-ben a játékosok, de most sem lehet megnyugodni, mivel több új arcot is be kell építeni. Antoine Cason, Thomas DeCoud és Roman Harper is túl van már jó és rosszabb éveken, valamennyire hazárdírozásnak tűnik, hogy megint csak a maradékból szemezgetve erősített erre a posztra a vezetőség.

- A támadófalban Ryan Kalil az egyetlen rutinos vezér, rajta kívül négy poszton is bedőlhetnek a tervek. Jordan Gross és Travelle Wharton nélkül nagyon nehéz lesz tartani a szintet, főleg abban bízhatnak, hogy a fiatalság mellett fizikálisan erősebb ötöst tudnak majd kiállítani az új idényben.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
15. 19. 19. 17. 19. 16.

Hozzászólások

több mint 7 éve
balu10 New York Giants 20 — Giants fan
Giants:
2 ok a bizakodásra:
Vassadi 8. helyre vár minket.
Höri szerint éppen csak lecsúszunk a PO-ról 😊