NFL visszaszámlálás - 21-22. helyezett

Írta: empty taxi — 2014. augusztus 21., 13:49

Az egyik csapatnál a támadósor, a másiknál a védelem lehet ligaszinten is erős.

NFL visszaszámlálás - 21-22. helyezett

22. New York Jets

3 ok a bizakodásra:
- A liga legjobb háromemberes védőfala van a Jetsnél. Muhammad Wilkerson posztja egyik legnagyobb klasszisa, Sheldon Richardson az egyik legjobb újonc védő volt tavaly, közöttük Damon Harrison is átlag feletti megoldás.

- Rex Ryan személyében az egyik legzseniálisabb védőszakember dolgozik a csapatnál. A kissé faragatlan modoráról híres vezetőedző többször is bizonyította, hogy képes az előzetesen vártnál többet kihozni egy-egy egységből.

- Mély rotáció van a futóknál: Chris Ivory, Chris Johnson, Bilal Powell, Alex Green, Michael Smith és Daryl Richardson is közelítőleg egyenlő eséllyel pályázik a rostertagságra. Szükség is lesz a hatékony futójátékra Geno Smith tehermentesítésének érdekében.

3 ok a búslakodásra:
- Geno Smith újoncidénye nem volt túl meggyőző és le is igazolták mögé Michael Vicket. Jelenleg még a másodéves játékos a kezdőirányító, de ha nem fejlődik az előző szezonjához képest, akkor lehet, hogy Vick Smith sérülése nélkül is a kezdőbe kerül.

- Tavaly már Rex Ryan zsenialitása is kevés volt ahhoz, hogy ne látszon a secondary gyengesége. Calvin Pryor egyelőre kifejezetten biztató, de a cornerbackek közül távozott Antonio Cromartie és a helyére hozott Dimitri Patterson inkább a pálya közepén érzi jól magát, a draftról Dexter McDougle személyében látták a megoldást, ő már a sérültlistát gyarapítja. Az első számú cornerbacknek szánt Dee Milliner egyébként szintén sérüléssel bajlódik, de ő állítólag az 1. játékhétre rendbe lesz.

- Ha már szóba jöttek a sérülések idén az egyik legbalszerencsésebb csapat a Jets: McDougle mellett egy másik tehetséges újonc az elkapó Shaquelle Evans is a sérültlistát gyarapítja, akárcsak a két OLB Jermaine Cunningham és Tim Fugger, plusz még Antwan Barnes is PUP-listás OLB-k közül. A Jets külső linebacker-állománya egyébként mély: Quinton Coples, Calvin Pace, Jason Babin és Garrett McIntyre biztosíthat egy egészséges rotációt.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
18. 17. 28. 22. 27. 21.

 

21. Detroit Lions

3 ok a bizakodásra:
- Ligaelit passzjáték lehet Detroitban. Matthew Stafford személyében van egy ágyúkezű irányítójuk, aki kiváló vezér. A Calvin Johnson - Golden Tate - Kris Durham - Kevin Ogletree - Ryan Broyles alkotta elkapóbrigád is egészen jó és emellé a liga legjobb TE-állománya is Detroitban van, elég csak Brandon Pettigrewra, Joseph Fauriára és az idei 1. körös Eric Ebronra gondolni. Nem mellesleg Stafford célpontjai a többsége eléggé magas, így a red zone-ban is hatékony lehet a Lions.

- A védőfal továbbra is félelmetes. Ndamukong Suh és Nick Fairley középről terrorizál, a fal széléről pedig Ziggy Ansah biztosíthatja a nyomást. Emellé kiváló szituációs játékosaik is vannak Jason Jones, Devin Taylor, CJ Mosley vagy Darryl Tapp személyében. Ha még valaki mindig elégedetlen lenne, azoknak megemlítenénk, hogy Caraun Reid és Larry Webster személyében idén is draftoltak két nagy potenciálú projektjátékost.

- Tavaly meglepően jól teljesített a támadófal és a kezdők maradtak ugyanazok, ráadásul Travis Swanson személyében az öregedő félben lévő Dominic Raiola pótlásáról is gondoskodtak. Kiváló alap ez a fentebb említett igen erősnek tűnő passzjátékhoz és a Reggie Bush - Joique Bell tandem vezette futójátékhoz is.

3 ok a búslakodásra:
- Eléggé siralmasan fest a secondary. Glover Quin mellett James Ihedigbo lehet a másik kezdő safety, a kezdő corner páros a jövő héten a 34. életévébe lépő Rashean Mathis valamint az újoncidényében nem sok lehetőséget kapó Darius Slay lesz, nickelbacknek pedig érkezett Indianapolisból a hullámzó teljesítményre hajlamos Cassius Vaughn.

- Több problémás játékos is van a Detroit öltözőjében. Nagy kérdés, hogy a nem éppen bőbeszédűségéről híres új vezetőedző Jim Caldwell mennyiben lesz képes fenntartani a csapategységet.

- A punter Sam Martin második, a rúgó Nate Freese első NFL-idényére készül, láttunk már jól sikerült bemutatkozásokat az utóbbi időben ezeken a posztokon (Martin is jó volt újoncként), de az ilyen rutintalanság a special teamben éles szituációkban visszaüthet.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
21. 21. 18. 18. 15. 22.

Hozzászólások

több mint 9 éve
Lucifer New York Jets 11
Én Habival értek egyet. Szerintem odaérünk a középmezőny első felébe. A sérültek visszajönnek, Geno jobbat fog nyújtani mint tavaly, és vannak kulcsjátékosok akik vihetik a hátukon a csapatot. Szerintem egy 9-7 benne lehet.

GO JETS!!!
több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Világosan látszik, hogy nagy gondok vannak nálunk a CB sorban és OLB depth sem annyira fényes azért: Pace egyértelműen a legjobb ott, de kérdéses h tudja-e hozni a tavalyi formáját. Coples igazából minden téren hiányoságokkal szenved, Babin pass ellen hatékonyabb.
Offense terén, ha mindenki egészséges marad egy szép teljesítmény hozható azért.

Sorsolást tekintve csupa pass happy offensek ellen tolja a secondary-nk, így 8-8-nál jobb szezonra nem számítok és ez csak rosszabb irányba mehet el szvsz.
Jövőre cap space had és 7 pick áll Idzik rendelkezésére, hogy továbbfejlessze a csapatot, tehát nem idénre kell a megváltást a Jetsnél várni. Tehát jósolni sem merek, hogy húl huzunk majd 1. körben, de 5-20. pick között bárhol megtörténhet ez.