NFL visszaszámlálás - 22-21.

Írta: empty taxi — 2015. augusztus 19., 14:21

Észak felé vettük az irányt.

NFL visszaszámlálás - 22-21.

22. MINNESOTA VIKINGS

Várható kezdőcsapat

QB: Teddy Bridgewater – reményt keltő újoncszezonon van túl az egykori Louisville irányító, a másodéves visszaesés ellen pedig a következő pontban szereplő játékos tehet a legtöbbet.
RB: Adrian Peterson – korszakos zseni, aki már leszállóágban van, de ez nála azt jelenti, hogy kb. 4.5-es átlaggal fog 1300 yardot és 10 TD-t futni a szezonban.
WR: Mike Wallace, Charles Johnson, Cordarrelle Patterson – Mike Wallace Greg Jenningsnél fiatalabb megoldás, Norv Turner hosszú passzokra épülő sémájába nem volt buta ötlet őt megszerezni. A másik két elkapó esetében meg sokat számít, hogy már a második felkészülést kezdik Bridgewaterrel egy csapatban.
TE: Kyle Rudolph – megbízható, stabil célpont, aki blokkolásban sincs elveszve. Ha elkerülik a sérülések fontos tagja lesz a csapatnak.
LT: Matt Kalil – a múlt évben igencsak lejtőre került az ígéretesen induló karrierje. Meglátjuk, hogy ez csak átmeneti állapot volt-e – pl. egy sérülés miatt – vagy a tavalyi játéka van közelebb a valós tudásához.
LG: David Yankey – az Ausztriáliában született egykori Stanford-guardnak a funkcionális ereje nem volt meg az NFL-hez eddig, meglátjuk, hogy 1 év elteltével hova jutott. Vetélytársa lehet a posztért Mike Harris, akit eddig itt is és San Diegoban is a fal szélén használtak. Nem egy példát láttunk arra, hogy valaki tackle-ként nem volt az igazi, viszont guardként átlag feletti kezdőjátékossá fejlődött.
C: John Sullivan – tapasztalt center, ez lesz a 7. szezonja a Vikings támadófalának a közepén.
RG: Brandon Fusco – mellizom szakadásából felépült, egyébként nem kizárt, hogy átkerül a baloldalra.
RT: T.J. Clemmings – Phil Loadholt Achilles-szakadása miatt került a kezdőbe a 4. körös újonc. Kiváló alapanyagnak mondták a draft előtt, de nem biztos, hogy készen áll az azonnali bevetésre. Veteránként viszont csak az előbb említett Mike Harris áll rendelkezésre, illetve a szezon folyamán nem kizárt, hogy egy másik újoncot, Tyrus Thompsont is kipróbálnak a fal jobb szélén.

DT: Linval Joseph, Sharrif Floyd – klasszis kezdőpáros, Tom Johnson és Shamar Stephen személyében ráadásul a cseresor miatt sem kell szégyenkezni.
DE: Brian Robison, Everson Griffen – a védőfal szélén sincs nagy gond, hiszen a korrekt kezdő páros mögött Scott Crichton és az újonc Danielle Hunter vár bevetésre.
OLB: Anthony Barr, Chad Greenway – Barr egészen kitűnő újoncidényt mutatott, Greenway már nem mai gyerek, de még képes stabil játékra.
MLB: Eric Kendricks – ha az újonc beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor egy ligaelit LB-sornak lehet a vezére.
CB: Xavier Rhodes, Trae Waynes, Terrence Newman – Rhodesból egész jó játékos lett, a fiatal Waynes pedig Newmannel a Zimmer-féle rendszert kiválóan ismerő mentort kapott. Captain Munnerlyn személyében egyébként megbízható cserejátékos is van.
S: Robert Blanton, Harrison Smith – Smith a liga egyik legjobb fiatal söprögetője, Blanton pedig a boxban kifejezetten hasznos.
K: Blair Walsh, Jeff Locke – Jó páros lehet ez, ha Walsh megtalálja a góllövő cipőjét.

Az edzői stáb

Főedző: Mike Zimmer. 14 évnyi védőkoordinátori munka után tavaly volt az első főedzőként eltöltött szezonja, a 7-9-es mérleget egy számos sérüléssel tarkított csapattal érte el. Csapatépítés kapcsán megítélésünk szerint jó irányba halad a Vikings, így az edzői stábtól is joggal várható egy kedvezőbb mérleg az idény végén.
Támadókoordinátor: Norv Turner. Az Air Coryell alapú rendszere ha működik igen látványos és pontgazdag egységet tud prezentálni. Adrian Peterson révén képes lehet egy stabil futójátékra a Vikings, amit ki fog használni Turner, hiszen így tudja megalapozni az általa imádott play action passzokat. A támadófalban alkatra megfelelő emberek vannak a Turner által kedvelt sémához, ha valamibe bele lehet kötni az az, hogy az elkapósor kicsit alacsonyabb, mint az optimális lenne.
Védőkoordinátor: George Edwards. Linebacker-edzőként egészen meggyőző rezüméje van, de DC-ként sem Washingtonban sem Buffaloban nem nyújtott kiemelkedőt. Hozzá kell tenni, hogy itt Minnesotában fordul elő először, hogy úgy defensive coordinator, hogy mellette a főedző is védelmi szakember, ez azért meg tudja az ember munkáját könnyíteni.

Legfontosabb érkező: Terence Newman. Dallasban és Cincinnatiben is együtt dolgozott Mike Zimmerrel a szeptemberben már 37 (!) éves cornerback, Trae Waynes személyében a draft class egyik legjobb cornerbackjének a mentorálása lesz a legfőbb feladata.

Legfontosabb távozó: Greg Jennings. A Green Bayben látott teljesítményét Minnesotában nem tudta megismételni, de ez nem csak a saját hibája. Elfért volna ebben az elkapósorban, ahogy a Dolphinsében is lesz helye.

Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Eric Kendricks. Nagyon ígéretes rookie classt hozott össze Rick Spielman general manager, de Kendricks veteránkonkurenciája talán a legkisebb, így rá hárulhat a legnagyobb szerep 2015-ben.

Sötét ló: Mike Wallace. A józan ész azt diktálná, hogy itt jobb lesz, mint Miamiban, de rosszabb, mint Pittsburghben. A rendszer itt jobban kihangsúlyozza az erősségeit, mint a Phinsé, viszont Bridgewater hosszú labdái (egyelőre?) elmaradnak Big Ben rakétáitól.

Menetrend erőssége: 12. legnehezebb. A saját csoportjuk sem egyszerű és emellé mindkét konferenciából megkapták a nyugati csoportot.

Várható mérleg: 9-7. Sokan hümmögnek valószínűleg ennek a jóslatnak kapcsán, de a már tavaly is bíztató védelem +1 év rutinnal még jobb lehet, a támadósor meg Adrian Peterson révén egy hatalmas ütőkártyát kapott.

 


 


21. CLEVELAND BROWNS

Várható kezdőcsapat

QB: Josh McCown – eddig egyedül Chicagoban tűnt NFL QB-nak, ott meg azért sokkal jobb célpontoknak dobálhatott.
RB: Isaiah Crowell – az ő tehetségéről annyit, hogy ha nem rúgják ki a Georgia egyetemről, akkor Todd Gurley csere lett volna mögötte. Újoncszezonjában megcsillantotta talentumát, már „csak” a konzisztencia hiányzik. Terrance West és az újonc Duke Johnson személyében egyébként a mélység is rendben van ezen a poszton.
WR: Andrew Hawkins, Dwayne Bowe, Brian Hartline – nem igazán látni a mélységi célpontot közöttük, mindhárman rövid útvonalakon jeleskednek elsősorban. Persze McCown is inkább a rövidpasszos játék híve.
TE: Gary Barnidge – a magasságát ki lehet használni a red zone-ban, emellett blokkolásban is jó. Ettől persze nem ő fogja a barnák támadójátékát a hátán vinni. A Cardinalstól igazolt Rob Housler jöhet szóba, mint alternatíva.
LT: Joe Thomas – igazi példakép, nyolc éve tartó NFL karrierje során eddig egyetlen támadósnap-et sem (!) hagyott ki, és nyolcszor hívták meg a Pro Bowlra.
LG: Joel Bitonio – már újoncként is elég jól teljesített, hosszú távú megoldás lehet ő is.
C: Alex Mack – körülbelül Thomas-szintű klasszis a maga posztján. 2014-ben az 5. fordulóban eltörte a lábát, utána szét is esett a Cleveland támadófala.
RG: John Greco – a többi falemberhez képest visszaesés, de azért vállalható kezdőjátékos. Csipkednie kell egyébként magát, mert az újonc Cameron Erving személyében kapott konkurenciát.
RT: Mitchell Schwartz – visszaeső tendenciát mutatott a teljesítménye, fel kell kötnie az alsóneműt, hiszen a Seahawks-szal Super Bowl-győztes Michael Bowie szívesen kezdene a helyén.

NT: Phil Taylor – méretei alapján abszolút alkalmas nose tackle-nek Taylor, de eddigi pályafutása során a 3-emberes fal szélén jobb teljesítményre volt képes. Az újonc Danny Shelton személyében egyébként korszakos tehetséget draftoltak erre a posztra.
DE: Desmond Bryant, Randy Starks – rutinos páros, akik futás és passz ellen is hozzá tudnak tenni a játékhoz. A mélységgel itt sincs probléma, nyugodtan lehet rotálni a védőfalban.
OLB: Barkevious Mingo, Paul Kruger – Kruger jó játékos, Mingo viszont nem biztos, hogy felépül térdsérüléséből a szezonnyitóra, esetleges hiányában Scott Solomonra és az újonc Nate Orchardra érdemes figyelni.
ILB: Karlos Dansby, Christian Kirksey– Dansby novemberben lesz 34 éves, de nem úgy tűnik, hogy fog rajta az idő. Mellette Kirksey ígéretes újoncszezont futott, a Starks-szal és Sheltonnal felturbózott védőfal mögött idén ráadásul könnyebb dolga is lehet. Craig Robertson személyében itt is akad rutinos cserejátékos.
CB: Joe Haden, Tramon Williams, Justin Gilbert – Haden kicsit lassan lendült játékba az előző szezon folyamán, de ettől még mindig napjaink legjobb cornerei közé sorolható. Tramon Williamsnek sem a tavalyi volt a legjobb éve Green Bayben, a környezetváltozás jót tehet neki, bár gyanítom a clevelandi vezérkar szándéka az volt vele, hogy amíg a másodéves Justin Gilbert végérvényesen bele nem rázódik az NFL ritmusába (nagy kérdőjel), addig szánnak kiemelt szerepet az ex-Packernek.
S: Donte Whitner, Tashaun Gipson – Jól kiegészítik egymást, stabil pontok mindketten a védelemben.
K, P: Travis Coons, Andy Lee – Lee napjaink egyik legjobb puntere, hogy a mezőnygólokat ki fogja rúgni az már nehezebb kérdés. Travis Coons és Carey Spear a két jelölt, kettőjüknek összesen van 0 darab NFL alapszakaszmeccse. Coonst tavaly a Titans tette ki miután Ryan Succopot leigazolták, Speart pedig Cody Parkey nyomta le az Eagles edzőtáborában.


Az edzői stáb

Főedző: Mike Pettine. Rex Ryan tanítványa Pettine, ennek megfelelően a kőkemény védelemben és a hatékony futójátékban látja a győzelmek kulcsát. Előbbi megvan, hogy utóbbi meglesz-e Kyle Shanahan Atlantába történő távozása után, az már nehezebb kérdés.
Támadókoordinátor: John DeFilippo. Első támadókoordinátori megbízását kapta meg idén, előtte az Oakland Raiders QB-edzője volt. Sokan neki tulajdonítják azt, hogy Derek Carr ilyen jó újoncidényt produkált. Meglátjuk, hogy egy ilyen QB-guru mit hoz ki McCownból és hogy képes lesz-e NFL-irányítót faragni Johnny Manzielből.
Védőkoordinátor: Jim O’Neil. Mind a Jetsnél mind a Billsnél együttdolgozott Pettine-nel, ahogy a főnöke, ő is szép apránként kapaszkodott fel a szamárlétrán.


Legfontosabb érkező: Dwayne Bowe. Josh Gordonnak reszeltek, így elsőszámú elkapó híján maradt a Cleveland. Bowe sosem a sebességéből élt, így talán az ő esetében kevésbé tényező, hogy szeptemberben már 31 éves.

Legfontosabb távozó: Jordan Cameron. Sorozatos agyrázkódásai miatt nem könnyű hibáztatni a Brownst azért, mert nem hosszabbítottak vele szerződést. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy megfelelő utánpótlásról sem gondoskodtak a vezetők.

Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Nate Orchard. Akár Shelton, akár Erving indokolható lenne ebben a rovatban. Az én választásom azért esett Orchardra, mert ha Keke Mingo térdsérülése nem jön rendbe az alapszakasz rajtjáig, akkor egyértelműen Orchard számolhat a legnagyobb játékidővel az újoncok közül.

Sötét ló: Tramon Williams. Legjobb éveiben playmaker cornerként volt számon tartva, az utóbbi években inkább a „hullámzó” vált vele kapcsolatban elfogadott jelzőve. A környezetváltozás és a tehetséges társak akár formajavulást is eredményezhetnek nála.

A menetrend erőssége: 9. legnehezebb. Ugyanaz a helyzet, mint a Vikings-nál: a kemény csoportellenfelek mellett meg kell küzdeni az AFC és az NFC nyugati csoportjával is.

Várható mérleg: 4-12. Elég kilátástalannak tűnik ez a támadójáték ahhoz, hogy bátrabban merjünk jósolni, ráadásul ugye a sorsolásuk is nehéz.


Hozzászólások

több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 15
Loadholt nem került IR-re a héten? Vagy a cikk még azelött készült el, hogy ez kiderült volna?
több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — Scream and scout
Tegnap este került IR-re, mindjárt átírom, köszi, hogy szóltál.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 15
Sajnos nem tudok válaszolni, mert nem találom a funkciót! 😀
Egyébként köszönet az összefoglaló cikkekért neked és a többi adminnak!

Elég jól felvázoljátok a helyezetet. Már kiváncsian várom az 0. heti PR-t is. 😀