NFL-visszaszámlálás - 5-6.

Két hasonló karakterisztikájú csapatról lesz ma szó, akik évek óta az NFC fő esélyesei közé tartoznak.

NFL-visszaszámlálás - 5-6.

6. Green Bay Packers

3 ok a bizakodásra:
- Aaron Rodgers visszatért, és amíg ő egészséges úgy a rájátszásba jutás szinte garantált. Tavaly a visszatérő Matt Flynn és előtte Scott Tolzien vezetésével még a csoportot tudta nyerni a Packers, azonban teljesen más dimenzió a támadójáték, ha a 2011-es Super Bowl MVP vezeti a csapatot.


- Eddie Lacy berobbant az NFL-be, a Green Bay évekig nem létező futójátéka pedig meghatározó faktor lett. A Lacy-Starks running back duó nagy segítség a passzjátéknak is, hiszen most már nem csak arra kell készülni az ellenfél védőinek.


- Cornerback poszton elég mély a csapat, Sam Shields és Casey Hayward is fiatal, de már rutinos játékosok akik jobb napjukon bárkit le tudnak venni a pályáról. Bár Tramon Williams már nem a régi, a "Shutdown" becenévre hallgató védő nem kevés rutinjával (és fizetésével) erősíti a csapategységet, Davon House pedig a liga egyik leggyorsabb játékosa, aki még nem érte el a benne lévő potenciált. 

3 ok a búslakodásra:
- A védőfalból B.J Raji bicepsz sérüléssel egész szezonra kidőlt már annak elkezdése előtt. Mike Daniels tavaly limitált szerepkörben hiába volt az egyik legjobb 3-4DE ligaszinten, a DL rotáció és minősége erősen kérdéses, mögötte pedig a belső linebacker páros nem annyira jó, hogy ne legyen ementáli a sajtosok front7-je.


- Center poszton is nagy a kérdés, Evan Dietrich-Smith elengedésével maradt a másodéves J.C. Tretter és az újonc Corey Linsley. Tretter azonban 6 hétre ki is dőlt, így a tapasztalatlan rookie nézhet szembe a belülről érkező nyomással.


- Az már-már megszokott kórház a város szélén effektus ismét beütött. Raji, Tretter és a tavaly meglepően jól teljesítő Don Barclay szerepében már most kezdő játékosok estek ki hosszabb időre. Az előző években is kulcsemberek estek ki mind védő mind támadó oldalon, WR-TE-OL poszton pedig már nincs meg az a minőségi mélység ami kihúzhatná őket a bajból.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
6. 7. 5. 6. 6. 6.

 

5. New Orleans Saints

3 ok a bizakodásra:
- Drew Brees és Sean Payton továbbra is a csapatnál van, ez a kettős pedig garancia a sikerre. Ez a támadósor ráadásul Brandin Cooks személyében egy hatalmas playmakerrel lett gazdagabb a holtszezon során, aki eddig kifejezetten jó benyomást is tett mindenkire.

- Tavaly gondok akadtak a secondaryben, de ideérkezett a klasszis Jairus Byrd, draftolták Stanley Jean-Baptiste-t és Patrick Robinson is felépült sérüléséből. Ha a front7 tartja a tavalyi formáját, akkor a hátsó alakzatban is maximum egy komoly sérüléshullám esetén lehet gond.

- A tavalyi szezon alapján Rob Ryan ugyanaz a védelemnek, mint Sean Payton a támadósornak. Több védőfalember (pl. Cameron Jordan, Akiem Hicks) is hatalmasat fejlődött az előző idényben, ha a defensive line hasonlóan hatékony lesz és Ryan is ugyanolyan jól fogja keverni a kártyákat, akkor minden adott egy sikeres szezonhoz.

3 ok a búslakodásra:
- A csapat keretében jelenleg nincsen kicker, Shayne Grahammel és Derek Dimkével sem voltak elégedettek a vezetők, meglátjuk, hogy az utolsó pillanatban mennyire sikeresen tudja megoldani a rúgóproblémát a csapat vezetése.

- Külső linebacker poszton gyakorlatilag nincsen csere. Ha Junior Galette vagy Parys Haralson megsérülne, akkor komoly lyuk keletkezhetne a védelmen.

- Tim Lelito személyében új centere lesz a csapatnak, tavaly draftolatlan szabadügynökként csatlakozott a csapathoz, idén pedig már kezdő lesz. Drew Brees köztudottan a belső nyomásra az érzékenyebb, így kulcsszerep várhat Lelitora. A biztonság kedvéért egy hároméves san franciscoi kitérő után visszatért a csapathoz Jonathan Goodwin is, de vele kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy decemberben már 36 éves lesz és nem véletlen, hogy a Ninersnél nem marasztalták.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
5. 6. 8. 3. 4. 4.

 

Benkő Márió (MarioAna) & Papp Gábor (empty taxi)