Offseason csapatértékelők - 6. New Orleans Saints

Írta: Höri — 2014. március 5., 18:39

Lehet-e erősödni ennyire szűkös anyagi lehetőségek között?

Offseason csapatértékelők - 6. New Orleans Saints

6. NEW ORLEANS SAINTS
Mérleg: 11-5

Ez történt 2013-ban:
Visszatért Sean Payton, nagy hajcihő végén pedig Rob Ryan lett a védelem koordinátora. Ezen két ember munkája nagyban közrejátszott, hogy a 7-9-es idényt követően ismét a rájátszás mezőnyében köszönthettük a szenteket, mégha csak a 6. helyen bejutva is. Alap téma volt az Eagles elleni párosítás előtt és alatt, hogy Breesék idegenben kimondottan gyengén szerepelnek, különösen rájátszás körülmények között. Ebben a szezonban emlékezetes körülmények között kaptak ki New Englandben az utolsó percben, Seattle-ben simán buktak, a Carolina rangadót nyert ellenük, de az igazán meglepő a Jets és a Rams elleni bukdácsolás volt. Ezzel ellentétben a SuperDome közönsége nem ismerte meg a vereség ízét. Az oddsok ellenére lényegében végig kézbentartották a meccset és nyertek Philadelphiában, a későbbi bajnok Seahawks viszont ismét lehúzta a rolót, két meccsen tudtak 22 pontot ráírni Shermanékre, a legemlékezetesebb momentumot viszont így is Marques Colston szolgáltatta azzal, hogy egy illegal forward pass megkísérlésével zárta le a találkozót.
Ugyan a szezon a védelem gatyába rázásáról marad emlékezetes, a szezon után mégis a QB-edző, Joe Lombardi kapott magasabb beosztást, és lett a Detroit támadókoordinátora. A többieket sikerült megtartani.

Edzőváltások:
Joe Lombardi QB-edző helyett Mike Neu (eddigi Tulane QB-coach)

Draftjogok: Az első 6 körben megvan, extra nincs, a 7. körüket a 49ers birtokolja Parys Haralson elcserélése miatt.

Mozgástér (cap space): 1.5 millió $

Lejáró szerződésű játékosok (UFA)*: Luke McCown (QB), Robert Meachem (WR), Zach Strief (T), Charles Brown (T), Brian de la Puente (C), Kenyon Coleman (DE), Parys Haralson (OLB), Will Herring (ILB), Malcolm Jenkins (FS), Jordan Pugh (SS)
 
Korlátozott jogú szabadügynökök (RFA): Jed Collins (FB), Joe Morgan (WR), Tom Johnson (DE), Rafael Bush (S)

*félkövérrel a kezdőjátékosok

Hiányposztok: C, RT, OLB, CB, S

Várható tervek a holtszezonra:
Az év ezen szakaszára már nem csak tervek, hanem tettek formájában is hozzányúltak a kerethez Mickey Loomisék. Jimmy Graham megkapta a franchise taget tight end poszton, ami némileg meglepő lehet, hiszen az elmúlt szezonban kétszer annyit állt fel hivatalosan wide receiver posztra, mint eredeti helyére. Várhatóan hosszú távra igyekeznek majd lekötni őt, így hamar lényegtelenné válhat ez a kérdéskör.

A lejáró szerződésű játékosok mellett néhány komolyabb cut is lezajlott kevéssel a Super Bowl után. A veteránnak számító Roman Harper (S), Jabari Greer (CB) és Will Smith (DE) kivágásával sikerült lélegzetvételnyi helyet szerezni a sapka alatt, de mint látható, további áldozatokra is szükség lesz, hogy bárkit is igazolni tudjon a gárda. A trióból Greer és Smith is súlyos sérülést szenvedett 2013-ban, utóbbit a sémaváltás miatt eleve kevesen gondolták, hogy megéri az 53-as keretet, nos, nem fog kiderülni, hogy a veterán mit tudna linebackerként. Nem is Smith, hanem a két defensive back pótlása lesz fontosabb kérdés. Kenny Vaccaro nagyszerűen bevált, Harperre így nincs szükség a továbbiakban, viszont a safety párja még lehet, hogy nincs az állományban, mivel Malcolm Jenkins újraszerződtetése költséges és teljesítménye alapján ésszerűtlen volna. Greer helyén a felépülő Pat Robinson kaphat szerepet, így Keenan Lewis-zal és Corey White-tal a sorban nem volt létszükséglet a veterán megtartása.

Ahová muszáj lesz erősíteni, az a támadófal. A szűkös center piacon De la Puente mára az egyik legjobb névnek számít, biztos, hogy kapni fog versenyképesebb ajánlatot valahonnan. Ha szerencséjük van, találnak valakit a helyére ugyanúgy a semmiből, ahogy a korábbi vándormadárral tették. Terron Armstead egy Panthers elleni szenvedést leszámítva, a többi meccsen jól debütált LT-ként, jelentős terhet levéve ezzel a GM válláról. Jobb oldalra lényegesebb egyszerűbb megoldást találni, akár a drafton, akár a kis igényű veteránok között keresgélnek.

A külső linebacker azért került fel a hiányposztok közé, mert Haralson csak az utolsó pillanatban érkező vészmegoldás volt, miután az élete nagy lehetőségét megkapó Victor Butler egész szezonra kiesett. Hogy a volt dallasi fel tudja-e venni újra a ritmust, az erősen kérdéses, így a folyamatosan fejlődő Gallette túloldalára nem árt ha van B-terv.

A korlátozott jogú szabadügynökeik közül van esély rá, hogy mindet visszahozzák. Joe Morgan ideális hosszú távú célpontnak, Collins-nál többet fullbackként ebben a rendszerben nehéz lenne összehozni, Bush pedig beugróként már rutinosnak számít, Percy Harvin letarolásával ráadásul valamelyest nevet is szerzett magának a playoffban.

Nehéz megmondani, hogy hol lehetne tovább spórolni a csapaton. Ha a nagy potenciállal bíró John Jenkins megfelelően fejlődik, akkor Brodrick Bunkley feláldozhatóvá válik, vagy akár Mark Ingram 2.4 millió dollárjától is meg lehetne szabadulni, mégiscsak 3-4. számú futó.


Előretekintés:
Nem a Szentekről fog szólni a márciusi piac, az garantálható. Nem feltétlen rossz dolog ez, Graham aláíratásával az offense szinten tartása nagy részben megoldottá válik, a Sean Payton-Drew Brees kettős pedig garancia a sikerességre. A szűkös cap helyzet miatt a védelemben kénytelenek voltak előre gondolkodni, és úgy tűnik, hogy jó lóra tettek, mert nagyon durva hiányt nem lehet felróni, ezzel együtt a secondary megerősítése elkerülhetetlen, ha legközelebb tovább akarnak jutni a playoffban. Annyiban jó helyzetben vannak Louisianában, hogy a visszaesés elkerülhetőnek tűnik, ugyanakkor számos rivális van körülöttük illetve szerte a ligában, akik erősödni fognak, így nehéz lesz megismételni az előző mérleget. A draft megint kiemelt fontosságú lesz, hibázási lehetőség nem nagyon van.


Hozzászólások

több mint 10 éve
Tocy New Orleans Saints 3
A WR-kérdés kimaradt, az most talán a legnagyobb needünk és szépet fejlődhetünk vele. Mondjuk szerintem a CB-poszt is fontosabb, Robinsont nem nagyon szeretném kezdőnek.
több mint 10 éve
8-as sosem lesz felrakva?
több mint 10 éve
Giowa Jacksonville Jaguars Boise State Broncos 10 — Pocsék ST-nk van ma is. ¯\_(ツ)_/¯
8-as sosem lesz felrakva?Carmeloman
Nem épül rá a 7-es, vagy a 6-os 😛

több mint 10 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
8-as sosem lesz felrakva?Carmeloman
Leírtam tegnap előtt, hogy a héten pótoljuk.
Akkor volt kedd, ma van csütörtök => még tart a hét.
Nem kell túlizgulni.

több mint 10 éve
8-as sosem lesz felrakva?Carmeloman
Leírtam tegnap előtt, hogy a héten pótoljuk.
Akkor volt kedd, ma van csütörtök => még tart a hét.
Nem kell túlizgulni.Höri
Most kirakhattad volna nekik a kis majmot: mindenki nyugodjon le a picsába 😀