Tocy

New Orleans Saints

Tocy
Lakhely
Kaposvár
Utoljára láttuk
3 napja
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
1 139


Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
De a Peat-pénz után ennek az egésznek mi értelme volt? Az volt az első hülyeség.
2 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Ja hát ez gyökérség, ennyit a mély falról
2 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Na de tényleg, érti ezt valaki? Az OL-picket még meg tudom emészteni, én nem azt húztam volna, de jó lesz az a gyerek, kell is a depth, meg a jövő, meg minden, tényleg nagyon jó így az OL és én amúgy is nagy OL-fan vagyok. De már Baunt se tartom túl jónak, ez a projekt TE meg tényleg WTF úgy, hogy ennyi picket odaadtunk.

Szerkesztette: Tocy
5 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Na mi lesz Breesszel? Még sokáig akar gondolkodni rajta, az meg nekünk nem jó. Ha marad, akkor tudni kellene, hogy mennyiért, hogy lehessen tervezni a csapat többi részét, ha nem, akkor meg azt, hogy Teddyvel tervezzünk-e, vagy QB-t kell keresni és több pénz marad máshova.
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Még egy dolog, nem vélemény, csak statisztika, mindenki értékelje, ahogy szeretné:

Brees az utóbbi három év PO-meccsein (öt meccs): 10 TD, 7 eladott labda (6 INT, meg ez a mostani fumble), kétszer érte el a 300 passzolt yardot és a három kiesésnél 89,0, 88,4, illetve 90,4 lett a passer ratingje.

Ha kicsit továbbmegyünk, a két évvel ezelőtti, Panthers elleni győzelem (69,7%-os pontosság, 376 yard, 2 TD, 1 INT, 115,2-es rating) volt az utolsó, amikor jól játszott a PO-ban, a tavalyi Philly-meccs sem volt éppen rossz, de hát Drew Breesről beszélünk. Előtte a 2013-as PO-ban két meccsen 60%-os pontosság, 2 TD, 2 INT, 75-ös és 86-os rating, jó, ez már régen volt.

Amúgy pedig ugye az SB-évben három PO-meccsen 9 TD, 0 INT, 125-ös, 106-os és 114-es rating.
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Én lehet, hogy most érzem legrosszabbul magam a három év közül, pedig persze alapvetően ez a vereség emészthető a legkönnyebben, mert egyszerűen bénák voltunk. A D még hagyján, sok labdabirtoklásból kapott 20 pontot a rendes játékidőben, meg szerzett egy labdát is, ez egy jó offense-zel elég lett volna, csak az offense most még az átlagostól is messze volt, igazából csak villanásokra futotta. Edzői fronton is megégtünk, a fal is szar volt, Brees is csinált hülyeségeket, semmi sem működött, nem részletezem.

És én pont emiatt érzem szarul magam. Mert két éve mondjuk a többévnyi szívás után úgy voltam vele, hogy jó, beszoptuk, de megvolt a PO, nem is voltunk rosszak, majd jövőre. Tavaly nem játszottunk jól a szezon végén, meg a PO-ban, de egy callra voltunk a Super Bowltól és még mindig ott volt, hogy ebből talán lehet plusz erőt meríteni. De most mi van, miben bízzunk? Ez a csapat kb. kész volt, ennél készebb nem nagyon lehet, persze kellene még egy WR2, egy jó LB, stb., de egyik csapat sem tökéletes, nekünk viszont kb. mindenünk megvolt most. Elit irányító elit fallal, jó futóval és a liga legjobb elkapójával, jó formában lévő, használható tight enddel, a védelemben egy nagy szezont futó DE, egy All-Pro LB, egy Jenkinsszel megerősített secondary, ST-ben pedig kiváló rúgó, kiváló punter és All-Pro returner, tényleg mindenhol megvoltunk nagyjából. És nincs mire, kire mutogatni, a lesajnált Minnesota lefutballozott minket a faszba.

Mitől lennénk jobbak jövőre? Thomasnak lesz még egy ilyen éve? Brees majd 41 évesen jobban játszik a PO-ban? Hozunk egy másik guardot Peat helyére és megoldottuk a helyzetet? Vagy találunk valahol egy másik jó elkapót és kész? Illetve ami már a meccs előtt is foglalkoztatott: hogyan megyünk neki fejben? Nem gondoltam, hogy már most kiesünk, de ha Green Bayben, vagy akár Friscóban estünk volna ki, az sem lett volna pozitív végkifejlet, ebben a keretben benne volt az SB és az előző két év után egy NFC-döntő nem okozott volna különösebben nagy örömet, megelégedést. De most ezek után hogyan tüzeljük fel az egész csapatot? Idén adott plusz motivációt Brees kidőlése, mindenki 110%-ot ment érte, de ha mondjuk ő bejelenti, hogy BIZTOSAN a következő szezon az utolsó, most vagy soha, az sem hiszem, hogy akkora pluszt ad ezek után. Ha most belegondol bármelyik játékos, hogy mit kellett melózni ezért a 13-3-ért és mennyire nem mentünk vele semmire sorozatban harmadszor...
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Itt csak a pénz a lényeg, hogy mennyiért ír alá és hogy Loomis hogyan oldja meg. Az FA-k közül azért rajta kívül még másokat is meg kéne tartani (egy-kettőt). Amúgy meg nyilván, mondhatjuk, hogy vonuljon vissza a cap miatt, de szerintem jó érzéssel senki sem mondja azt, hogy nem akarja már látni játszani. A teljesítménye idén is abszolút elit volt, bár biztos, hogy ehhez kellett a kényszerpihenő.

Az igazság az, hogy jó körülötte a csapat - Payton marad, a falunk rendben van és biztosan marad, Thomas elit célpont, stb., sem ez, sem a saját maga formája nem indokolja, hogy visszavonuljon. Illetve a csapat szempontjából sem az a jó, ha befejezi, mert még a mostani Brees is top5-8 irányító minimum, főleg a leadershipet nézve, ilyet biztosan nem tudunk hozni helyette.

Szóval maradjon, kapjon új szerződést és játsszon addig, ameddig Brady, de azért ő is lássa be, hogy olcsóbbnak kellene lennie. Amúgy az offseasonnel kapcsolatban vannak kételyeim, de erről majd akkor, ha aktuális lesz, remélem, hogy nem holnap kell írnom...
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
A PFF-nél Thomas, Ramczyk, Davis és Harris is All-Pro lett (illetve a második csapatba Marcus Williams is befért) az újoncsapatba pedig Harris mellett McCoy és Gardner-Johnson is bekerült. Tudom, hogy nem minden a PFF, de ezt azért jó látni.
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Egyáltalán nem rossz csapat a Vikes, a védelmüktől érdemes tartani és az offense-üknél is azt lehet leginkább felhozni, hogy Cousins kiemelt meccsen milyen mérleget hoz. Nyilván otthon, az utóbbi hetek formája alapján esélyesebbek vagyunk és nem is feltétlenül 51-49%-ban, de hát ez a rájátszás, nincs könnyű meccs. Hülye hívások, elnézett nagy játékok, elejtett TD-k, ilyesmik nem fognak beleférni ellenük sem, persze ha megközelítjük a magunk 100%-át, akkor elvileg nyernünk kell. Én arra számítok, hogy szoros meccs lesz, de 7-10 ponttal nyerni tudunk végül.

A Packersre egyelőre felesleges ennyit gondolni, majd ha esetleg megvan ez a meccs, akkor érdemes megnézni, hogy velük mi a helyzet - amúgy náluk is jobbak vagyunk szerintem, viszont ott már a pihenőhetük és a hazai pályájuk miatt 50-50-re adnám inkább az esélyeket. De addig ugye még itt van egy meccs, amit elveszthetünk és ha meg is nyerjük, lehetnek újabb sérülések...

Egyébként attól azért tartok, hogy kicsit a csapat és a stáb is átnéz a Minnesota-meccsen, nagyon remélem, hogy a fejekben nem a Green Bay lesz, hanem a két évvel ez előtti PO-kiesés.
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Ja, én is úgy vagyok vele, hogy most sokkal erősebbnek érzem magunkat a PO előtt, mint korábban a legtöbb alkalommal. Igen, kell plusz meccset játszani, ami plusz esély sérülésre, bármire, igen, ha az megvan, akkor Green Bayben kell nyerni, de ez a csapat képes lehet rá. Hát ha meg nem lesz az, akkor nem lesz, csalódott leszek, de egyébként ebben a szezonban jó volt Saints-drukkernek lenni, nagyon jó csapatunk volt, Brees sérülése és az az alatt mutatott játék abszolút pluszt tett hozzá nekem.

Az meg, hogy a PO-ban mi lesz... egy elrontott szerelés, vagy egy kicentizett akármi eldöntheti bármelyik irányban. A lényeg az, hogy most jól néz ki mindegyik csapatrészünk, nyilván az nem ártana azért, ha a secondary felépülne, de ahogy írtam is korábban, nem kell tartanunk senkitől, semmitől, sehol, ha a saját magunk 100%-át hozzuk, vagy erősen megközelítjük, akkor bárkit bárhol meg tudunk verni.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
Ma nyerünk is egy pontháborúban, Breest nem lehet ma megfogni, Ingram 100+ yard és a D-line is hozza a jó teljesítményt. Én aszondom. Nem alapozom semmire.
6 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
A PFF-nél Thomas, Ramczyk, Davis és Harris is All-Pro lett (illetve a második csapatba Marcus Williams is befért) az újoncsapatba pedig Harris mellett McCoy és Gardner-Johnson is bekerült. Tudom, hogy nem minden a PFF, de ezt azért jó látni.
7 hónapja
Tocy New Orleans Saints 1 139
Szerintem meg a rengeteg büntetés a fő probléma. Az offense a hiányos támadófallal, valószínűleg nem 100%-os Kamarával is hozza a pontokat, bár tény, hogy nem haladunk olyan stabilan és hosszan, mint korábban, ami valóban inkább a futásra vezethető vissza, meg arra, hogy nem ülnek igazán a játékok. De a pontok akkor is megvannak (a Falcons-meccs nyilván anomálisa) és a D sem rossz alapvetően, igen, ezeket a kurvanagy passzokat még mindig képesek vagyunk többször is elnézni, ez van, a fal viszont jót megy, Davis elképesztő és Lattimore-ral talán a secondary is a helyén lesz.

Viszont a rengeteg zászló nem volt ránk ennyire jellemző korábban, most rengeteg drive-ot szabunk el ezzel, illetve adunk oda az ellenfélnek - ez akkor is nagyon fájó lenne, ha meccsenként csak 30 yardot vesztenénk ilyennel, de az 3 drive-ot jelentene, viszont nem is 30-ról, hanem 100-150-ről beszélünk, ami értelmezhetetlen. Igen, a zebrák is hülyék, de ezt nem lehet rájuk fogni, Jordan baromsága, a hülye holdingok, stb., ezeken igenis javítani kell, mert így nem fog menni. Ezt a Pantherst is 10 pont körül lehetett volna tartani kb., ha ezek nincsenek és bár nyilván a PI-ítéletekről külön topicot lehet teleírni, de a többi igenis elkerülhető.

Nagyon azért nem kell amúgy szerintem tartani itt a riválisoktól, meg hogy most nem nézünk ki olyan jól. A Green Bay most kapott egy brutális pofont, meg nemrég megvolt a maga "Atlantája", ott is egyértelműen látszanak a hibák, illetve a hiányosságok, ahogy a Seahawksnál se tökéletes minden, a Ninersnél is lehet min gondolkodni, a Vikesnál is vannak kérdőjelek, stb. Nekünk is megvan a magunk baja, de azt nem az ellenfelekhez kell mérni szerintem most, hanem a saját maximumunkhoz, mert ha ez a csapat egy PO-meccsen kihozza magából a közel 100%-át, akkor bárkit meg tudunk verni bárhol, még a tundrán is, ha viszont nem, akkor mondjuk egy Cowboys elleni hazait is el fogunk bukni. Csak a magunk gondjait kell kezelni, amelyek egyébként szerintem nem olyan nagyok, csak ezeket a fegyelmezetlenségeket kellene összerakni, illetve nyilván a PO-ra azért jöjjön vissza a falunk bal fele, meg legyen mindenki többé-kevésbé egészséges.

Holnap hajnalban nyerjük meg a csoportot, aztán egy hosszú héten készüljünk fel jól a Niners játékaira, itthon verjük meg őket és akkor utána meglátjuk, hogy hogyan állunk a kiemelésekkel, meg a realitással.
több mint 5 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
Srácok nem tudom, szerintem ez OPI volt, nem nagy, de fújható és tavaly is botrány lett a Brooks-Brees callból, gondolom nem akarták egy ilyen kétes esettel megszabni a Ninerst. Ne bírózzunk, kivédekeztük már a meccset és 4&10-re kaptunk 51 yardot, erre tényleg a nagybetűs MEGÉRDEMELTÜK lehet csak a reakció.

Nem játszottunk egyébként rosszul, illetve az első félidőben igen, aztán a felspannolt védelem meccsben tartott minket és az Offense is hozta magát - nüanszokon múlt tényleg. De azért ezt nézzük már végig:

-Falcons: megnyert meccsbe engedtük vissza őket, majd 50+-os FG-lal egyenlítenek. a ráadásban Colston elejti, de így is 50-ről kell rúgnia az Atlantának, megoldják. jó, hát elbasztuk,

-Cleveland-meccs, itt is vezetünk, egy drive-ot kellene kivédekezni, amatőr hibákat követ el a D, kikapunk.

-Detroit, végre kurva jók vagyunk, Vaccaro megcsinálja a meccsmentő INT-et, majd elbasszuk, aztán benyelünk egy 50 yardos TD-t, majd amikor csak futni és puntolni kéne, Brees eladja a labdát...és persze utolsó mp-ben ott is kikapunk.

- Most 49ers, egyetlen játékot kellene kivédekeznünk és elbasszuk a nyert meccset, 50 yardos elkapást engedünk, hosszabbítás, ahol ismét eladjuk a labdát, kikapunk.

Tavaly ez volt a Panthers és a Patriots ellen is idegenben. Mi lehet ennek az oka? Évek óta mondogatom Dallasos cimbinek a hasonló meccseket, tudom, valahol visszajár ez már...
több mint 6 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
volt egy interjú amiből Undi szokás szerint kiragadott pár sort hogy szítsa a feszültséget..
de hát tőle ez nem is volt meglepő... ennyi.Josszi
Fogadd el, hogy az irányítótok akkora ökörségeket mondott, hogy Sherman azóta is röhög, azért nem reagál. Nem Undi szítja a feszültséget, hanem Kaepernick.
több mint 6 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
 kepfeltoltes.hu/140103/157666548madagascar_o_594347_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
több mint 6 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
Ma ünnepli a franchise a 47. születésnapját, Isten éltesse a Who Dat Nationt!
több mint 6 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
Bocs, hogy belepofázok, de a D-system fontosságát elég jól mutatja a mi védelmünk. Tavaly tökutolsó, idén top10 nagyjából, .....Vaccaro, Lewis es Jenkins érkezett, ebből kettő ùjonc. Szerintem nem ők löktek ekkorát...
több mint 6 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
Grat srácok, a végén azért elkerültétek a kiesést, szorossá tettétek. Nagy dolog szerintem, hogy idáig jutottatok, sok más csapatnál picsognak a sérültekért egész évben, de ezt a hullámot meg sem közelítik, ami itt folyt ebben az évben. Talib nagy kérdés, Gronkowskiból kérdés, lesz-e még 100%-os játékos hosszú távon, illetve ezt a Decker fiút ( vagy Nickst ) be lehetne húzni offseasonben.
több mint 6 éve
Tocy New Orleans Saints 1 139
Hajrá skacok, nektek kell nyerni ma ( is )! 😊