Oregon vs Ohio State az egyetemi nagydöntőben

Egy sima, egy fordított az első osztály történetének első rájátszásában.

Oregon vs Ohio State az egyetemi nagydöntőben

A Pac-12-es Oregon Ducks és a Big Ten-es Ohio State találkozik egymással január 12-én (magyar idő szerint 13-án 02:30-tól) Arlingtonban, miután a friss Heisman-győztes Marcus Mariota által vezetett oregoniak a Rose Bowlban 59:20-ra verték a címvédő Florida State-t, a harmadik számú irányítójukkal felálló ohióiak pedig nagy meglepetésre 42:35-re a Sugar Bowlban az utóbbi évek legsikeresebb programját, az Alabamát.

A Rose Bowl egy félidő erejéig volt szoros, majd a harmadik negyedben Jameis Winstonék öt drive során négyszer adták el a labdát, tálcán felkínálva a győzelmet az amúgy is 1000 fokon pörgő Kacsáknak. A Sugar Bowl a várakozásoknak megfelelően indult, 21:6-os Bama vezetésnél sokan talán le is feküdtek aludni, ám sorozatban 4 TD-vel (közte egy pick six-szel) a Buckeyes fordított, és a negyedik negyedben Ezekiel Elliott 85 yardos futott TD-jével eldöntötte a mérkőzést, a Tide csak szépíteni tudott.

A játéknap során rendezték többek között a Cotton Bowlt is, ahol a Michigan State az utolsó 15 percben 20 pontos hátrányból állt fel és verte meg a Baylort 42:41-re, igazi futballünnep volt tehát az újév első napja. Az eddigi bowlokat a most említett találkozókkal együtt teljes egészében ITT lehet majd visszanézni.


Hozzászólások

több mint 9 éve
biepet San Francisco 49ers Michigan State Spartans 1
Gratula mindkét csapatnak, megérdemelten vannak a döntőben, pedig FSU és Alabama sikerért szorítottam. Jó látni, hogy SEC csapat nélkül is lehet döntőt rendezni, máshol is tudnak játszani nem csak délkeleten.