Reggeli gyors - 01/05

2016. január 5., 06:10

Edzők helyett csapatok mozgásban.

Amint arról külön hírben már beszámoltunk, Tom Coughlin távozik a Giants éléről, ám más ehhez hasonló komolyabb hatású dolgok is történtek hétfőn az NFL-ben. Az Indianapolis Colts-nál például mindenki biztosra vette, hogy vagy a főedző Chuck Pagano vagy a general manager Ryan Grigson a menesztés sorsára jut, ehhez képest a tulajdonos Jim Irsay mindkettejük megtartása mellett döntött. Pagano szerződése lejárt, ezért technikailag nála újraigazolásról van szó, eközben Grigson eredetileg 2017-ben érvényét vesztő szerződését három évvel toldotta meg a Colts, tehát a HC és a GM egyaránt 2019-ig kötelezte el magát. A Pagano család nagyszerű napot zárt így, hiszen Chuck testvére, a Chargers védőkoordinátora John Pagano is megmenekült, elsősorban persze annak köszönhetően, hogy a főedző Mike McCoy-t se küldte el a San Diego vezetősége (aki az OC Frank Reich-ot ellenben kirúgta). 

A San Diego-hoz szorosan kapcsolódó fejlemény, hogy mindhárom csapat, melyekről feltételezték a Los Angeles-be való költözést, hivatalosan is beadta erre a kérelmét. A Chargers, az Oakland Raiders és a St. Louis Rams ügyében jövő szerdán szavazhat a liga 32 tulajdonosa, kétharmados többség - és 500 millió dollár relocation fee - szükséges ahhoz, hogy már a 2016-os idényt az új állomáshelyén kezdje vagy akár kezdjék a pozitív elbírálást kapó franchise(ok).

Bár twittercsatornánkon természetesen minden fontosabb információt közlünk, de itt sem árt külön kiemelni, mivel még nem tettük meg korábban, hogy a 49ers és a Browns is csatlakozott a főedzőt kereső gárdák táborába, előbbinél Jim Tomsula, utóbbinál Mike Pettine munkáját köszönték meg végleg egy, illetve két idény után.