San Francisco 49ers - St. Louis Rams

Írta: Fucu — 2016. január 3., 14:53

San Francisco 49ers – St. Louis Rams
2016. január 3. 22:25 (Levi's Stadium, Santa Clara)

San Francisco 49ers

- Mi történt a múlt héten: Sima vereséget szenvedtek a Lions otthonában, miután a második félidőben teljesen megállt a támadójátékuk.

- Hiányzók: Quinton Dial (DT, hát) a biztos hiányzó, míg Marcus Martin (C, agyrázkódás) és Jaquiski Tartt (S, térd) játékára nagyon kicsi az esély. Rajtuk kívül mindenki más bevethető állapotban van.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Blaine Gabbert megfelelően teljesített kezdőként és most egy jó védelem ellen a jövő évi pozícióját is megerősítheti. A játéka nagyban függ az előtte dolgozó támadófaltól, akik a Rams pass rush ellen kell, hogy megvédjék irányítójukat. Anquan Boldin múlt héten a 13-ik játékos lett az NFL történetében, aki 1000 elkapást ért el és minden bizonnyal ez lesz az utolsó mérkőzése 49ers mezben. Az elmúlt három év mindegyikében Ő volt csapata legjobb elkapója. Tegnap aktiválták a visszahívós IR listáról a futó Mike Davist, aki pont az előző Rams meccsen szenvedett kéztörést.

 

St. Louis Rams

- Mi történt a múlt héten: Seattleben tudták megverni a Seahawksot, amire legutóbb a 2004-es rájátszás alkalmával volt példa.

- Hiányzók: Todd Gurley (RB, láb) hivatalosan kétséges státuszban van, de biztosan nem fog játszani. Andrew Donnal (OT, térd) pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni,amikor náluk van a labda: Todd Gurley hiányában Tre Mason kapja majd a labdák nagy többségét, csupán a harmadik kísérleteknél válthatja őt Benny Cunningham. A másodéves futó Gurley érkezésével sokkal kevesebb lehetőséget kapott, így itt a jó alkalom bizonyítani, hogy jól helytáll egyedül is. Igaz a 49ers védelme a legutóbbi két meccsen 2,4 yard/futás átlagon tartotta ellenfelét, amúgy pedig a liga egyik legrosszabb futás elleni védelmével rendelkeznek. Biztos, hogy Mason sok elehetőséget fog kapni, de Chase Keenum hibamentes játékára is szükség lesz.


Érdekességek:
- Ha nyer a Rams, 2006 után először végezhet 8-8-as mérleggel.
- A 49ers utoljára 1978-ban fejezte be a szezont nyeretlenül a csoportjában, ha ma kikapnak ez újra megtörténik.
- Az NFL-ben csupán két csapat van akik támadósora átlagban 300 yardnál kevesebbet szerez mérkőzésenként: a 49ers (293,5) és a Rams (293,3).


Legutóbbi találkozásuk:

2015. november elsején mérkőztek meg legutóbb, amikor a Rams sima 27-6-os győzelmet aratott.


Mi történhet most?

A Rams védelme igyekszik majd terrorizálni Gabbertet (ahogy azt Russell Wilsonnal tették múlt héten), hogy hibára kényszerítsék. A 49ers futójátéka picit megmentheti az irányítót ha Jarryd Hayne vagy Mike Davis jó napot fognak ki. A vendégek támadói biztosan a futásokat fogják erőltetni és ez három kezdőjátékosuk hiányában (Dial, Wilhoite és Tartt) lehet jobban fog menni, mint az elmúlt hetekben a San Francisco ellenfeleinek. Két nagyon rossz támadósor igyekszik minél többet kihozni ebből a meccsből, amelyen a Rams 3,5 pontos favorit.