Seattle Seahawks - St. Louis Rams

2015. december 27., 16:48

Seattle Seahawks – St. Louis Rams
2015. december 27. 22:25 (CenturyLink Field, Seattle)

Seattle Seahawks

- Mi történt a múlt héten: Döcögősen indult, de végül sima 30-13-as győzelmet arattak a Browns ellen.

- Hiányzók: Ugyanaz a három játékos, Marshawn Lynch (RB, has), Jordan Hill (DT, lábujj) és Anthony McCoy (TE, térd, boka) hagyja ki ezt a találkozót, mint múlt héten. A kérdésesek között továbbra is megtalálható Kam Chancellor (S, farokcsont), akihez csatlakozott Doug Baldwin (WR, combhajlító), Michael Bennett (DE, lábujj) és Russell Okung (OT, vádli).

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Úgy tűnik mindegy ki kapja meg a labdát, a megbízható futójáték biztosítva van. A Browns ellen a régi-új Christine Michael futott 80 yard felett. A Rams ellen is megkapja a lehetőséget Bryce Brownnal együtt. Főleg, hogy a figyelem a Russell Wilson – Doug Baldwin párosra összpontosul, akik nagyon érzik egymást és bármikor veszélyt jelentenek az ellenfél secondary-jére.

 

St. Louis Rams

- Mi történt a múlt héten: Az első három negyedben teljesen irányították a meccset és sokkal vezettek, de az utolsó negyedben kiengedtek, így csak 31-23-ra nyertek a Buccaneers ellen.

- Hiányzók: Andrew Donnal (OT, térd) biztosa nem játszik, míg Lamarcus Joyner (CB, hát), Bradley Marquez (WR, térd) és Eric Patterson (CB, boka) kérdésesek.

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Todd Gurley elérte az 1000 futott yardot, igaz csak 48 yardot ért el a Bucs ellen, de megszerezte kilencedik futott TD-ját a szezonban. A Seahawks védelme kemény dió lesz neki, mivel a legutóbbi három meccsen átlagban 51 futott yardot engedtek. Case Keenum is a legjobb meccsén van túl (14/17, 234 yard, 2 TD) és több ideje is volt felkészülni erre a találkozóra és a legfontosabb feladata az lesz, hogy ne adja el a labdát.

Érdekességek:
- Todd Gurley 1993 óta (Jerome Bettis) az első Rams újonc futó, aki elérte az 1000 futott yardot.
- Doug Baldwin az elmúlt négy meccsén tíz TD-t szerzett ezzel Jerry Rice mellett a második elkapó, aki ezt teljesítette.
- Russel Wilson az első irányító az NFL történetében, aki sorozatban öt meccsen legalább három TD-t dobott eladott labda nélkül.


Legutóbbi találkozásuk:
Az idei alapszakasz első meccsén találkoztak utoljára és akkor kisebb meglepetés volt, hogy a gyengébbnek tartott Rams nyerni tudott hosszabbítás után 34-31-re.


Mi történhet most?
A rájátszás hely már biztosan megvan a Seahawksnak és a Vikings-szal szemben is jobbak a Wild Card helyet illetően, így annyira nem kellene fontosnak lennie ennek a meccsnek. Azonban a Rams év elején már megtréfálta őket és hazai pályán mindenképp revánsot akarnak venni. Kérdés, hogy a remekül működő Wilson-Baldwin páros folytatja-e amit az elmúlt hetekben láthattunk tőlük. A vendégek védelméből kiemelendő Trumaine Johnson, aki a legutóbbi három meccs mindegyikén szerzett labdát és az első Seahawks elleni talákozón is elcsípte Wilson egy labdáját. A Ramstől hibátlan mérkőzésre van szükség, hogy meccsben maradjanak és a csoporton belül tudnak meglepetést szerezni. A hazaiaknak elegendő lenne 14 pontot feltenni a táblára, mivel a Rams idén 13,7 pontot szerzett átlagban idegenben, de a legutóbbi tíz Seattle-i meccsükön még kevesebbet (10,4) értek el. Így nem meglepő, hogy 12 pontos favorit a hazai csapat.