Senior Bowl - 4. nap

Csütörtökön került sor a gálameccs előtti utolsó edzésre.

Senior Bowl - 4. nap

DÉL

A déliek tegnapi edzése meglehetősen eseménytelenül zajlott. Punt és punt coverage gyakorlatokkal kezdődött a tréning, majd a pozíciós drillek következtek. Ezután főként red zone szituációkat gyakorolhattak az irányítók, elkapók és defensive backek egy az egy elleni, illetve 7 vs. 7 felállásokban. A támadóegység rövid ideig a no huddle-t is próbálgatta, míg a falemberek mindenekelőtt a pozíciós munkára koncentráltak. Nem teljes felszerelésben folyt az edzés, és a megfigyelők többsége már nem tartózkodott a helyszínen, de a játékosok ennek ellenére is mindent beleadtak.

Irányítók
Tyler Wilson nem a legjobb napján van túl. A red zone-ban igencsak szenvedett, gyakran célpontjai mögé dobta a labdát. Egy Mychal Riverának szánt passzát igencsak aluldobta, és a játékszer Nico Johnson kezében kötött ki. Legjobb átadását egy fade route alkalmával mutatta be, ex-csapattársához, Cobi Hamiltonhoz címezve. Landry Jones eddig látott formáját hozta csütörtökön is. No huddle-ben jól szerepelt, de lassú döntéshozatal és rossz passzok jellemezték játékát az edzés egésze alatt. E.J. Manuelre read optiont is hívtak a red zone 7 vs. 7 drill során, de maga az irányító egyszer sem tartotta meg a labdát. Ezt a gyakorlatot a fade route-ot futó Terrance Williams-nek kiosztott, touchdownt érő átadással zárta. Magabiztosnak tűnt, javult a lábmunkája és a döntéshozatala. Egy fade route-on remekül helyezte a Russell Shepard irányába küldött labdát, melyet követően az edzők és a csapattársak is elismerésüket fejezték ki. Kiváló teljesítmény volt.

Futók
Mike Gillislee nagyon hatékonyan dolgozott a vörös zónában, újabb nagyszerű napot tudhat maga mögött. Remekül lát a pályán, kiegyensúlyozott, nehéz megállítani az end zone-ig vezető úton.

Elkapók
Tavarres King ismét jól teljesített. Az edzés korai szakaszában elejtett egy labdát, de az end zone-ban jól futotta a sokat gyakorolt fade route-ot, és a red zone drill során többször is célba vették az irányítók. In route-ot futva egymás után kétszer is touchdownt szerzett Robert Lester őrzésében. Quinton Patton ugyanezen gyakorlat alatt egyáltalán nem tudott elszakadni védőjétől, és egy óriási drop is fűződik a nevéhez. A tegnapi edzésen nem tudta kihozni magából a legjobbat. Cobi Hamilton a vörös zónában egy nagyszerűen megfutott fade route-ot követően B.W. Webbet túlugorva, a cornerback sisakját is segítségül véve kapta el a labdát.

Védőfal
Lavar Edwards a gyakorlatok alatt végig nagyon jól mozgott, különösen a „limbo” drillben remekelt. Kezeit jól használta, teljesítménye láttán a DL edző számos alkalommal nyílt elismerését fejezte ki. A drillek során alighanem a hét legjobb produkciója volt minden védőfal-embert figyelembe véve. Josh Boydot többször is lehívták a pályáról, mert nem figyelt eléggé. Irányváltáskor gyakorta bajba kerül. Ezekiel Ansah csalódást keltő eredményekkel szolgált a drillek alatt. John Jenkins remekül használta a kezeit. Állóképességbeli problémák mutatkoztak nála, egy alkalommal lehívták az edzők, mert nem sprintelt végig egy gyakorlatot. Ezt követően azonban nagyobb lelkesedéssel edzett, és a teljesítménye is feljavult. Cory Grissom szintén kezeinek megfelelő használatával tűnt ki, az irányváltás viszont nem az erőssége. Everett Dawkins jól indult, de kezeit rosszul használta, amiért a DL edzőtől is negatív kritikában részesült. Montori Hughes nagyszerűen tudja motiválni társait. Lábsérülése némileg visszavetette formáját, de ez sem akadályozta abban, hogy összességében elfogadható teljesítményt nyújtson.

Linebackerek
Sean Porter túl magasan játszott, az edzők figyelmeztették is, hogy próbáljon alacsonyabban szerelni. Chase Thomas még most sem mozgott otthonosan a 4-3-as sémában. Dropback során mutatott lábmunkája elég gyenge volt, és nem tudott teljes sebességgel irányt váltani.

Secondary
Marc Anthony jól helyezkedett, leütött néhány passzt, de még mindig gondot okoztak neki a gyorsabb wideoutok. B.W. Webb nagyszerű napot zárt, a red zone-ban nem lehetett mellette érvényesülni. Többször is célba vették az irányítók az általa őrzött WR-t, de egyszer sem végződött elkapással a játék. Több labdát is leütött, fizikális játékát a csapattársak is díjazták. Az egyetlen engedett átadása Cobi Hamilton kiváló fade route-ját követően esett. Látványos fejlődést produkált a hét előrehaladtával. J.J. Wilcox végig fizikálisan játszott a line of scrimmage-nél, és a red zone szűk területein sokkal jobbnak tűnt, mint a többi drill alatt.

Punter
Ryan Allen remek teljesítményt nyújtott. Számos rúgását a sarokba helyezte, mely a 20 yardos vonalon belül hagyta el a pályát. Egyértelműen NFL-kaliberű punter.

Mivel a legtöbb megfigyelő már hazautazott, a déli csapat elsősorban speciális játékszituációk gyakorlására fókuszált. Már csak egy „walkthrough” van hátra, ami inkább mentális felkészülésként szolgál. Annak ellenére, hogy sok edző és megfigyelő már a meccs előtt távozik Mobile-ból, maga a mérkőzés is sokat számíthat a prospectek szempontjából.

Vass Ádám (vassadi)


ÉSZAK

A csütörtöki edzés elsősorban a special team gyakorlásról kellett volna, hogy szóljon. Kisebb meglepetésre nem ez történt és a hét egyik legélvezetesebb edzése zajlott a Fairhope Municipal stadionban. Nagyon kevesen vettek részt ezen az edzésen, ugyanis a legtöbb csapat edzői, megfigyelői és vezetői már visszatértek a főhadiszállásra. Persze kivételek mindig vannak, mint például a Packers GM, Ted Thompson vagy a Raiders general managere Reggie McKenzie.

Aaron Dobsonnak (WR, Marshall) olyan napja volt, amikor jó és rosszabb dolgokat is csinált. A 11-11 elleni játékban elég gyakran ment felé a labda. A pozitívum a napjában, hogy fel tartó passzoknak a nagy részét elkapta, de negatívumként megemlíthető, hogy voltak könnyű elejtett labdái is. Marquise Goodwin (WR, Texas) tovább folytatta remeklését ezen a napon. 11-11 ellen újabb hosszú passzt kapott el, ami éles helyzetben TD lett volna. A játékát látva felmerül a kérdés, hogy miért nem figyeltek fel rá már korábban az egyetemi pályafutása alatt.

Margus Hunt (DE, SMU) csalódást keltően szerepelt a héten azok után, hogy eléggé felkapott volt a méretei és a benne rejlő potenciál miatt. Úgy tűnik, hogy jelenleg inkább csak egy kiemelkedő felépítéssel rendelkező játékos, mint igazi focista. Ezzel nem azt állítjuk, hogy nem lehet jó játékos az NFL-ben, de még sokat kell fejlődnie. Linebackerként is gyakoroltatták, de nem jól ment neki. Nagyon merev volt és szabad területen elveszettnek tűnt és a kezét sem használta jól. Hunt egy megformálandó agyagdarab. Lehet több poszton is bevethető lesz, de linebackerként nem. Datone Jones (DE, UCLA)4-3-ban és 3-4-ben is lehet defensive end a profik között. Linebakcer gyakorlatokat is végeztettek vele és 280 fontos súlyához képest elég jól mozgott ebben a szerepben. Nem valószínű, hogy ez lesz a posztja a jövőben, de jó látni, hogy itt is megállja a helyét. Ty Powell (Harding), Sio Moore (UConn) és Travis Johnson (San Jose St.) is csak a Senior Bowlon játszott LB-ként és elég jól sikerült nekik az átállás. Mind a hárman jól mozogtak ezen a poszton. Michael Buchanan (DE, Illinois) egyenletesen és lazán mozgott LB-ként. Kiemelkedő az atletikussága és a sebessége. Könnyen előfordulhat, hogy a profik között gyorsan szituációs pass rusher válik belőle, olyan mint korábbi csapattársa a Houston Texans játékosa Whitney Mercilus. Alex Okafor (DE, Texas) nem tűnt jónak a linebacker poszton, de nem is volt a legrosszabb. Nehéz elképzelni, hogy alapvetően szélső linebacker váljon belőle, de korábban Sam Achoról is ezt állították és látható, hogy mégis ezen a poszton kezdő az Arizona Cardinalsban.

Ne lepődjön meg senki, ha az áprilisi drafton az Oakland draftolja Kevin Reddick-et (ILB, North Carolina). Ezen a napon Riddick igazi vezére volt a védelemnek. Pont olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amit Dennis Allen (HC) kedvel, mint például a játék iránti szeretet, keményed edz vagy a csapatot helyezi az előtérbe saját magával szemben.

Desmond Trufant (CB, Washington) a hét egyik legjobbja volt és biztos, hogy a rangsorokban sokkal feljebb fog elhelyezkedni és akár már az első körös prospectek között is megemlíthető. Úgy is mondhatnánk, hogy sok pénzt keresett ezen a héten.

Justin Pugh (OT, Syracuse) nagyon vékonynak tűnik teljes felszerelés nélkül. Igaz, hogy nincs tökéletes felépítése és ereje, de ezt ellensúlyozni tudja atletikusságával, amit egy zone blocking rendszerbe kerülve kamatoztathat is. Ezen kívül a megfigyelők elismerően beszéltek az érettségéről.

Mivel nem teljes felszereléses edzés volt, így a pozíciós gyakorlatok szolgáltatták az érdeklődés középpontját.

Kiss Ferenc (Fucu)

Az északi és déli csapat meccsére, azaz magára a Senior Bowlra magyar idő szerint szombaton 22:00-kor kerül sor, a találkozót az NFL Network élőben közvetíti.