A Bowl.hu fórum folytatja működését.

Super Bowl-győztes az Eagles

Írta: r.baggio — 2018. február 5., 05:07

Egy újabb örök klasszikussal zárult a 2017-es NFL szezon.

Super Bowl-győztes az Eagles


Kezdő irányító elvesztése ide, Tom Brady yardrekordja oda, a Philadelphia Eagles megállíthatatlan támadójátékának hála a pennsylvaniai franchise lett az NFL új bajnoka, miután 41-33 arányban megverték a címvédő New England Patriots-t. Története során először tehát a profi liga trónján a Philly a modern érában, két korábban elveszített finálét követően, a csere QB, a meccs MVP-jének választott Nick Foles vezérletével.

A mérkőzés egyik fontos momentuma a második negyed végén zajlott, mikor az Eagles főedző, Doug Pederson szenzációs játékokat hívva két perc alatt végigment offense-ével a pályán, majd negyedikre a vörös zónában egy Foles elkapott TD-vel zárta az előrehaladást csapata. A Pats mindent megtett a második félidőben, hogy az újabb 10+ pontos hátrányt ledolgozza és a több ST-hibáját kijavítsa, ám hiába nem puntoltak egyetlen egyszer sem a 60 percnyi játékidő során, Pedersonéknak még 33-32-as New England-i vezetésre is volt válasza; a szezonhoz illő módon egy vitatott és visszanézett, azonban teljesen jogosan TD-nek ítélt elkapással. Brady-nek ezután még két lehetősége adódott a "szokásos" mágikus fordítás bemutatására, hogy előbb a szintén ex-michigani Brandon Graham sackelje egy fumble-ért, az utolsó másodpercekben pedig levédekezett Hail Mary-passzával kezdődhessen el a philadelphiai fieszta.

A két fél által elért 1151 yard (NE: 613, PHI: 538) új csúcs az NFL-ben, az 1950-es LA Rams vs NY Yanks találkozót átadva a múltnak. A Patriots az első csapat valaha, mely 600+ támadóyarddal szenvedett vereséget.