Tampa Bay Buccaneers - Chicago Bears

2015. december 27., 16:46

Tampa Bay Buccaneers – Chicago Bears
2015. december 27. 19:00, Raymond James Stadium, Tampa Bay

Tampa Bay Buccaneers

- Mi történt a múlt héten: Csütörtök este léptek pályára St. Louisban és szenvedtek 31-23-as vereséget.

- Hiányzók: Vincent Jackson ismét sérült, ő mindenképpen hiányozni fog, csakúgy, mint a DT Akeem Spence. Chris Conte és Kourtnei Brown játékára is csak minimális esély van, Logan Mankins pedig kérdéses besorolást kapott.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Jameis Winstonra szegezdőik minden figyelem a Tampa Bay csapatánál, és bár voltak rosszabb és jobb meccsei is az újonc irányítónak, összességében bíztató produkcióval rukkolt ki a 2015-ös draft 1/1-ese.

 

Chicago Bears

- Mi történt a múlt héten: A Minnesota otthonában nem sikerült szoros meccset összehozni, 38-17-es, tükörsima vereséget szenvedett John Fox alakulata.

- Hiányzók: Shea McClellin és Alshon Jeffery játékára reális esély nincs, rajtuk kívül öten kaptak kérdéses besorolást, Eddie Royal, Bryce Callahan, Adrian Amos, Pernell McPhee és Tracy Porter.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Előfordulhat, hogy Matt Forte utolsó előtti Bearses meccsét láthatjuk majd, így a Chicago szurkolók számára minden bizonnyal különös jelentőséggel bírhat ez az összecsapás, nem minden napi egyéniség köszönhet el a csapattól a szezon végén.

Érdekességek:
- Winston egyikre azon négy irányítónak, akik újonc szezonjukban legalább 3000 yardot és 20 TD-t passzoltak, emellett pedig legalább 5 TD-t szereztek a földön is.
- Matt Forte általában remekel a Bucs ellen, eddigi három ilyen meccsén 150 scrimmage yardot átlagol és összesen 4 TD-t szerzett.
- John Foxnak nem kell bemutatni a Tampa Bay csapatát, hiszen a Panthers edzőjeként évente kétszer találkozott a Buccaneers-szel, ennek köszönhetően jóval nagyobb múltja van jelenlegi ellenfele ellen, mint Lovie Smithnek. Smith 0-1-es mérleget tud felmutatni a Bears ellen, míg Fox 12-7-es mutatóval bír a Bucs ellen.


Legutóbbi találkozásuk:
Tavaly novemberben futott össze legutóbb a két alakulat, akkor Chicagóban 21-13 arányú győzelmet aratott a Bears.


Mi történhet most?
Nehéz megtippelni mire számíthatunk a Lovie Smith bowlon, hiszen mindkét csapat képes a vártnál jobb játékra, illetve teljesen kilátástalan produkcióra is. A Tampa néhány héttel ezelőtt még potenciális wild card hely várományosnak tűnt, azonban két kellemetlen vereség szertefoszlatta ezeket a reményeket és immáron csak a becsület a tét mindkét alakulat számára. A Bearsnek is voltak reményteli mérkőzései, szép győzelmei, azonban az utóbbi hetekben ők is széteső félben levő alakulat benyomását keltik, a keret gyengeségeit nem lehetett a végtelenségig ellensúlyozni szervezett és lelkes játékkal. Mindkét csapat számára azért lehet fontos az összecsapás, hogy felmérjék a vezetők, kikre lehet számítani a következő években, kik lehetnek fontos építőkockái a következő évek csapatainak. Emellett nyilván komoly elégtétel lehetne Lovie Smithnek egy győzelem korábbi csapata ellen, de John Foxék is mindent meg fognak tenni azért, hogy győzelemmel örvendeztessék meg a szurkolókat az ünnepek alkalmával.