Tennessee Titans - Houston Texans

2015. december 27., 16:49

Tennessee Titans - Houston Texans
2015. december 27., 19:00 (Nissan Stadium, Nashville)

Tennessee Titans

- Mi történt a múlt héten: Nem volt sanszuk a New England ellen, ráadásul Mariota is kiesett az utolsó két hétre, minden adott az 1/1-hez.

- Hiányzók: Mariotán és a többi, egész szezonra kiesett játékoson kívül ezúttal nem lesz hiányzó a Titánok részéről.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Zach Mettenberger ismét lehetőséget kap a szezon végén, és bizonyíthatja, hogy akár kezdőként is lehet számolni vele. Erős karjára mindenképp oda kell figyelni.

 

Houston Texans

- Mi történt a múlt héten: Nagy nehezen legyűrték az Indianapolist, ezzel nagyon közel kerültek a csoportgyőzelemhez és a rájátszáshoz.

- Hiányzók: Rahim Moore (S) és Cecil Shorts (WR) hiánya nem egetrengető, de nem lehet mérget venni két fontosabb játékos, Jared Crick (DE) és Brian Hoyer (QB) játékára sem.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Nate Washington volt csapata ellen jól játszott legutóbb is, és Shorts sérülése miatt most is elsősorban rá számítanak abban, hogy vegye le DeAndre Hopkins válláról a terhet.

Érdekességek:
- Bár az örökmérleg 15-12 a Titans javára, a legutóbbi hét találkozásukból hatszor a Texans hagyta el győztesen a pályát, ráadásul Bill O’Brien veretlen a Tennessee ellen.
- DeAndre Hopkins 85 elkapott yarddal elérheti az 1400-at a szezonban, erre korábban csak egyetlen houstoni elkapó, Andre Johnson volt képes.
- Zach Mettenberger tavaly épp a Houston ellen mutatkozott be az NFL-ben, és nem is volt rossz (299 yard, 2 TD, 1 INT).


Legutóbbi találkozásuk:
Novemberben még mindkét együttes elég gyengének tűnt, de a Texans egy magabiztos, 20-6-os győzelemmel megfordította a szerencséjét és elindult a rájátszás felé.


Mi történhet most?
A papírforma nem kétséges. Jelenleg egyértelmű, hogy a Houston kerete erősebb, jobb formában is vannak, ráadásul van is miért harcolniuk. Ha Brian Hoyer nem épül fel, akkor ők is csereirányítóval kell küzdjenek, ami azért megnehezíti a dolgukat, részben azért, mert Brandon Weeden elég gyenge képességű játékos, másrészt azért mert Weeden csak nemrég csatlakozott a kerethez, nincs tökéletes összhangban a társakkal (bár ez a Colts ellen nem látszott). Nem valószínű, hogy a Titans támadói kifejezetten jól tudnának előrehaladni, de talán Weedenéket is le tudja lassítani a hazai védelem, és akkor szoros meccs lehet. Nagy meglepetés lenne, ha nem a vendégek győznének, de Mettenbergerék biztos bizonyítani akarnak, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy könnyű dolguk lesz a houstoniaknak. Mindenesetre annyi biztos, hogy ha győznek, az Indianapolis pedig kikap, akkor a lefújás után már csoportgyőzelmet ünnepelhetnek JJ Watték.


Hozzászólások

több mint 8 éve
H_Marko Houston Texans 8 — Póker Champ
"Mindenesetre annyi biztos, hogy ha győznek, az Indianapolis pedig kikap, akkor a lefújás után már csoportgyőzelmet ünnepelhetnek JJ Watték."

Ha jól számolom, akkor a Colts veresége semmit sem (minimálisat) számítana. Ha a Texans győz (ma vagy jövőhéten) megnyeri a csoportot. Ha mindkét alkalommal kikap, akkor a Colts csoportgyőzelméhez egy Titans elleni győzelem kell (vagy egy Dolphins elleni győzelem és a Titans ellen legalább döntetlen).