TNF beharangozó - 11/05

2015. november 5., 12:37

Johnny Football kellemetlen emlékeket őriz erről a párosításról, itt az idő a megváltásra.

TNF beharangozó - 11/05

Cincinnati Bengals – Cleveland Browns
2015. november 6., 2:25 (Paul Browns Stadum, Cincinnati) - TV: Sport 2

Cincinnati Bengals

- Mi történt a múlt héten: Egy igazán kemény mérkőzésen győztek Pittsburgh-ben, melynek köszönhetően tovább növelték előnyüket a csoport élén.

- Hiányzók: A múlt heti kemény meccs meghozta a Bengals idei szezonjának első sérültjeit, bár várhatóan hosszabb távon egyelőre senkit nem veszítettek. A jobb oldali OT André Smith agyrázkódása miatt biztosan nem játszik, a középső LB Rey Maualuga és az erős oldali DE Carlos Dunlap játéka viszont kérdéses, mindketten limitáltan vettek részt a hét utolsó edzésén.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Várhatóan Jeremy Hill munkanapja lesz a csütörtöki, hiszen a Browns-hoz hasonló csapatok ellen elsősorban az erőfutásban bízik a Bengals, amely Hill vezérletével az első nagy meccsét teheti le idén. Ebben természetesen nagy szerepe lesz a támadófalnak, amely idén először áll fel új formációban, a már említett Smith helyét Eric Winston veszi majd át.

 

Cleveland Browns

- Mi történt a múlt héten: Hiába vezetett már 20-7re a Browns az Arinzona Cardinals ellenében, végül sikerült 27 megválaszolatlan pontot kapniuk, és egy csúnya verésbe szaladtak bele az NFC nyugati csoportjának listavezetője ellen, ráadásul Josh McCown és számos neves társa is megsérült.

- Hiányzók: A már említett McCownnal együtt összesen hat játékos van aki már biztos, hogy nem játszhat: Joe Haden (CB), Brian Hartline (WR), Andrew Hawkins (WR) valamint Donte Whitner és Jordan Poyer (DB-k) került kényszerű pihenőre.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Johnny Football újra a pályán, ami mindig különös érdeklődést hoz maga után. A korábbi elsőkörös játékos újra egy sérülés miatt bizonyíthat kezdőként, jóllehet kellemes emlékei nincsenek a Bengals-ról. Jó játékával azonban talán most már hosszabb távon is bekerülhet a kezdőbe, tekintve, hogy a Brownsnak fordulóról fordulóra kevesebb esélye van bármi eredményre az idei szezonban. Ideje lenne kideríteni, mit tud Manziel.


Érdekességek:
- Az örökmérleg 44-39 a Cincinnati javára, hazai pályán kicsit jobb az arány 27-15-re vezet a Bengals.
- Egyik irányítónak sincsenek kellemes emlékei a másik csapatról, Manzielt tavaly kinullázta a Bengals, míg ugyanígy tavaly Andy Dalton egy 2.0-ás irányító mutatóval, pályafutása legszánalmasabb meccsét játszotta a Barnák ellen.
- Johnny Manziel a 14. kezdő irányító, aki Marvin Lewis regnálása óta kifuthat a Cincinnati ellen, míg ugyanezen időszakban a Bengals-t négy különböző QB vezette (Kitna, Palmer, Fitzpatrick és Dalton).


Legutóbbi találkozásuk:

Tavaly decemberben Jeremy Hill 148 yardos teljesítményével simán nyert 30-0ra a Bengals, és okozott nehéz éjszakát Johnny Manzielnek.


Mi történhet most?

Minden jel arra mutat, hogy a Bengals simán behúzza a találkozót és általában ezek a sima győzelmek nem szoktak könnyen összejönni. Nem csak a tabellán elfoglalt hely, de a sérülések is inkább a hazaiak felé döntik a mérleg nyelvét. Haden kiesésével nem lesz megfelelő ember AJ Green őrzésére, vagy ha több embernek kell megoldani, akkor a futójáték levédekezésére juthat kevesebb hangsúly. A Browns egyetlen esélye, ha képes lesz egy potens futójátékot az asztalra tenni, mert az látható volt a korábbi mérkőzéseken, hogy szenved a Bengals a futójáték megállításával, jóllehet Vontaze Burfict visszatérése nagyot lendíthet a játék ezen oldalán. Ha tehát képes ölni a Browns az órát, és futni akkor lehet esélye, ellenkező esetben nem sok esély látszik a veretlen Cincinnati ellen.