TNF beharangozó - 7. hét

Írta: empty taxi — 2016. október 20., 20:49

Az NFL történetének legnagyobb múltra tekintő párharcának újabb fejezetét láthatjuk ma este.

TNF beharangozó - 7. hét

Green Bay Packers - Chicago Bears
2016. október 21. 2:25, Lambeau Field, Green Bay (TV: Sport2, ÉLŐ)

 

Green Bay Packers

- Mi történt a múlt héten: A védelemnek nem volt ellenszere a Dallas Cowboys támadójátékára, meglehetősen sima, 30-16-os vereséget szenvedtek hazai pályán.

- Hiányzók: Előre megmondható, hogy ki a hét inaktív. Jared Abbrederis (WR, kvadricepsz), Chris Banjo (S, térdhajlító), Jared Cook (TE, boka), Eddie Lacy (RB, boka), Damarious Randall (CB, ágyék), Quinten Rollins (CB, ágyék) és James Starks (RB, térd) játékát egyaránt kizárta a csapat. Meg kell még említeni az elkapó Davante Adamst, akinél kérdéses, hogy az agyrázkódása után mekkora terhelést mernek ma rábízni.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Lacy és Starks hiányában még inkább a passzjáték fog dominálni a Packersnél, Aaron Rodgers labdáival leginkább Jordy Nelsont és Randall Cobbot fogja keresni, Adams snapjeinek bizonyos részét nem kizárt, hogy ma Ty Montgomery fogja megkapni. Mivel nem volt a rosteren egészséges futó, Ted Thompson lebonyolított egy cserét régi kollégájával, John Dorseyval, melynek keretében Knile Davis költözött Kansas Cityből Green Baybe egy kondicionális draftjogért. Davis alkatához képest kifejezetten gyors futó, pechje, hogy sérülékeny. Mindenesetre a playbookot valószínűleg nem tudta rendesen megtanulni ma estig, így várhatóan egy szűkebb csomaggal fog ma meccselni Mike McCarthy. A Bears passz elleni védekezése ligaszinten átlagosnak mondható, a pass rush talán valamivel átlag feletti, a secondary viszont inkább alulról súrolja az átlagot.

- Legfontosabb párharc: Willie Young vs. David Bakhtiari. Mint említettem korábban, a Chicago inkább az irányító siettetésében bízhat a passzvédekezés terén, a pass rush motorja idén pedig Willie Young náluk. Young (aki egyébként a Carolina Panthers linebackerének, Thomas Davisnek az unokatestvére) így 31 évesen karrierje legjobb idényét hozza eddig, de ugyanez elmondható ellenfeléről, Bakhtiariról is. A sajtfejűek baloldali tackle-je szerződése utolsó évébe lépett, ilyenkor jellemzően jóban teljesít az átlag NFL játékos, meg is kapta érte a maga hosszabbítását.

 

Chicago Bears

- Mi történt a múlt héten: Az utolsó negyedben 17 pontot szerzett ellenük a Jacksonville Jaguars, ami azért volt probléma, mert a Bears négy negyed alatt csak 16-ig jutott.

- Hiányzók: Deiondre Hall (DB, boka) és Eddie Royal (WR, lábujj) biztos, hogy nem öltözik be, ugyanerre jó esély van Jay Cutler (QB, jobb hüvelykujj), Eddie Goldman (DL, boka), Jeremy Langford (RB, boka) és Josh Sitton (OL, boka) esetében is. Kérdéses státuszú játékosból is van bőven: Sam Acho (LB, borda), Bryce Callahan (DB, térdhajlító), Ka'Deem Carey (RB, térdhajlító), Leonard Floyd (LB, vádli), Jerrell Freeman (LB, csukló), Zach Miller (TE, borda) és Tracy Porter (CB, térd). Közös az imént említett 7 játékosban, hogy mindannyian limitáltan edzettek tegnap. 

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Brian Hoyer eddig kifejezetten szép számokat hoz Cutler hiányában, passzaival leginkább Alshon Jefferyt, Cameron Meredith-t és az összekötő Zach Millert keresheti. Érdekes kérdés az is, hogy Royal snapjeit Deonte Thompson vagy Josh Bellamy fogja-e megkapni, de lehet, hogy kevesebb 3 elkapós felállással fog operálni Dowell Loggains támadókoordinátor. Jordan Howard bíztató újoncként futó poszton. Ha nem lenne Ezekiel Elliott, sokkal nagyobb sajtóvisszhangot kapna a teljesítménye. A Packerst passzal könnyebb megverni még úgyis, hogy Nick Perry és Clay Matthews szorgosan gyűjtögeti a sackeket ebben az idényben, a secondary masszívan alulteljesítő egység 2016-ben.

- Legfontosabb párharc: Alshon Jeffery vs. Ladarius Gunter. Gunter a szezon előtt 4. számú cornerback volt a Green Bay depth chartján, de a sorozatos sérülések miatt most rá vár a feladat, hogy megállítsa valahogy a hatalmas termetű Jefferyt. Minden bizonnyal sok segítségre számíthat a csapat free safetyjétől, Ha Ha Clinton-Dixtől.

 

Érdekességek:

- 1921-ben találkozott először egymással a két csapat, a mai lesz a 193. derbijük, az örökmérleg 94-92-6 a macik javára.
- A fogadóirodáknál 7.5 pontos favorit a Green Bay, 46 pont az over/under.
- Brian Hoyer az első irányító a Bears történetében, aki 4 egymást követő meccsen passzolt legalább 300 yardot.
- Közvélekedés, hogy a Packers támadósora alulteljesít 2016-ban, ennek ellenére a 3. kísérleteik 49.3%-át váltják first downra, amivel ligaelsők.
- A Color Rush keretében a Packers tiszta fehér, a Bears pedig tiszta kék mezben lép pályára.

 

Legutóbbi találkozásuk:

Tavaly Hálaadáskor vetett véget a sajffejűek 4-meccses győzelmi sorozatának a Chicago egy 17-13-as diadallal.

Mi történhet most?

Ha a Packersnél zsinórban 2. meccsen fog úgy sírni a labda hazai pályán, ahogy a múlt héten, akkor lehet, hogy át kell értékelni a Green Bay-szurkolóknak a playoff-elvárásokat. Az egyetlen mentségük az lehet, hogy a csütörtöki esti meccsekre mindig sokkal nehezebb felkészülni a rövid hét miatt, a sérültek is nehezebben jönnek rendbe, így végül ilyenkor gyakorta látható alacsony színvonalú mérkőzés. Persze ez a Bears sem egy világverő alakulat, egy ilyen másodvédelmet normál esetben Aaron Rodgersnek röhögve kell szétszednie. Nem valószínű, hogy Brian Hoyer játéka ma esne vissza, elvégre a Packersnél majdnem akkora ínség van jelenleg cornerbackből, mint futóból. Várhatóan mindkét csapat inkább passzal akarja megnyerni a meccset és passz ellen mindkét csapat inkább a pass rushban bízhat, így nagyon sok fog múlni a támadófalakon. A sajtfejűek támadófala az egyik legjobb a ligában, ettől a szinttől elmarad a maciké, pláne ma, mikor várhatóan nem fog tudni pályára lépni az egység legjobb játékosa, Josh Sitton. Emiatt és a hazai pálya előnye miatt feltétlen a Packers nevezhető a mérkőzés esélyesének, de azért csoportmeccseken nem ritka, hogy borul a papírforma. 


Hozzászólások

több mint 7 éve
alatriste Miami Dolphins Florida State Seminoles 9 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Bakh most kapott új szerződést.


Liverpool Fc fan