TNF beharangozó - 8. hét

Írta: Höri — 2014. október 23., 19:19

Nemzeti ünnepünkre nagy rangadóval készül az NFL. Minden adott egy masszív virrasztáshoz

TNF beharangozó - 8. hét

Denver Broncos - San Diego Chargers
2014. október 24. 2:30, Sports Authority Field @ Mile High, Denver (TV: Sport2, ÉLŐ)

Felsőházi AFC West csoportrangadóval nyitjuk az NFL 8. játékhetét, nem kizárt, hogy ez a mérkőzés győztese lesz az AFC 1. kiemeltje a rájátszásban.
A Chargerst a múlt héten a saját fegyverével verte meg a Chiefs: hosszú drive-okkal ölték az órát a főnökök, így a meccs folyamán Philip Rivers ritmuson kívülre került és nem tudtak a pihent KC védelem ellen konstansan pontokat szerezni. A San Diegonak ma is az lehet a célja, hogy a saját játékát tudja játszani, sok futással haladni előre és a fontos 3. kísérleteknél pedig bízni Rivers pontosságában. A Chargersnél Ryan Mathews és Donald Brown továbbra is maródi, így megint csak a draftolatlan újonc Branden Oliver dolga lesz a hazai védelem lefárasztása. Passzjátéknál Rivers összes fegyvere játékra kész, nagy napja lehet a két összekötőnek Antonio Gatesnek és Ladarius Greennek, hiszen a Broncos CB-állománya megfelelő anyag a vendég recieverek levédekezésére, viszont a tight endekkel azért akadt idén már próblémája Jack Del Rio védelmének. A Denver védelme idén egyébként a liga élvonalába tartozik mind futás mind passz ellen. Sok fog múlni a Chargers támadófalán, hogy mit kezdenek Von Millerrel vagy DeMarcus Ware-rel, illetve fontos lenne az is, hogy a futást megfelelően támogassák.
A labda túloldalán a matchup már nem tűnik ennyire kiegyenlítettnek. Peyton Manning kiegészülve a Demaryius Thomas - Emmanuel Sanders - Wes Welker - Julius Thomas négyessel körülbelül bármelyik NFL-védelmen át tud menni és a Chargersnél a sok sérülés miatt visszaesett a védelem. Ma is hiányozni fog Brandon Flowers és Manti Te'o, ezen felül Jeremiah Attaochu játéka sem valószínű, továbbá Jason Verrett és Steve Williams játéka is kérdéses. Mint látható elsősorban a CB-sort érintik a sérülések, ami a Broncos elkapóállományára pillantva nem a legjobb előjel. Kellene, hogy a Corey Liuget és Dwight Freeney vezette front7 a szezon eleji formáját hozzá passz ellen, hiszen ezt a toldozott-foldozott másodvédelmet Manning minden valószínűség szerint ki tudja passzolni. A Denverből továbbra is hiányzik a futó Montee Ball, így megint csak Ronnie Hillmanre maradhat a munka dandárja.
Összességében a meccs esélyese a Broncos, egészségesebb (és talán tehetségesebb is) a keretük, ráadásul otthon játszanak. Mindenesetre meg kell jegyezni, hogy a Chargers tavaly egyszer egy megfelelő gameplannel már legyőzte a Denvert, egy hasonló játékkal ma is nyerhetnek, ehhez persze az kell, hogy ne vegyenek Manningék a meccs elején villámrajtot.

Papp Gábor (Empty Taxi)