Visszavonul Jeff Saturday

Írta: r.baggio — 2013. január 26., 15:08

A Colts korábbi kiválósága, a Packers jelenlegi centere pénteken bejelentette, hogy a vasárnapi Pro Bowl lesz karrierjének utolsó hivatalos mérkőzése

Saturday 1998-ban UDFA-ként érkezett a profi ligába a North Carolina Tar Heels csapatától. Sok időt nem töltött első kenyéradójánál, a Baltimore-nál, akik már a nyári edzőtábor előtt elküldték őt. A falembernek vissza kellett utaznia Észak-Karolinába, ahol pár hónapot egy elektromossági szaküzletben dolgozott, de a Colts-nál 1999 januárjában - korábbi UNC-s szobatársa, Nate Hobgood-Chittick ajánlására - Bill Polian adott neki egy újabb esélyt a bizonyításra. Bal oldali guard poszton már újonc idényében kezdőként bemutatkozhatott, 2000-re pedig az Indianapolis első számú centerévé avanzsált. Az elkövetkező 12 évben szó szerint elmozdíthatatlan alapköve lett az indianapolisi támadófalnak, javarészt neki köszönhetően Peyton Manning - főleg 2004-től 2006-ig - szinte érintetlen maradt. 2007 februárjában a Super Bowl-győztesnek járó Lombardi-kupát is magasba emelhette, kétszer az All-Pro keretbe választották (2005, 2007). 2012-ben két éves szerződést írt alá a Green Bay-jel, ám hatodik Pro Bowljára készülve a napokban úgy döntött, hogy pontot tesz remek pályafutása végére.

Fontos érdemei között megemlíteni, hogy Jeff Saturday az NFLPA döntéshozó testületének tagjaként kiemelt szerepet játszott a 2011-es CBA-tárgyalások során.


Hozzászólások

több mint 11 éve
gondoltam itt is elfér 😉
"A tegnap éjszakai Pro Bowl legszebb jelenete: a visszavonuló, NFC-s Jeff Saturday utolsó snapje korábbi harcostársának, az AFC-s Peyton Manningnek"

THIS IS THE WAY