2016 NFL előzetes - 21-23.

Írták: empty taxi, Höri — 2016. augusztus 24., 22:23

NFC szerdát tartunk, az óriási szent medvékkel.

2016 NFL előzetes - 21-23.

23. New York Giants

Tippelt kezdőcsapat:

QB: Eli Manning

RB: Rashard Jennings

TE: Will Tye

WR: Odell Beckham Jr, Dwayne Harris, Sterling Shepard

OL: Ereck Flowers, Justin Pugh, Weston Richburg, John Jerry, Marshall Newhouse

DL: Jason Pierre-Paul, Jonathan Hankins, Damon Harrison, Olivier Vernon

LB: Keenan Robinson, Kelvin Sheppard, Devon Kennard

DB: Janoris Jenkins, Darian Thompson, Landon Collins, Dominique Rodgers-Cromartie

 

Legfontosabb távozók: Rueben Randle (WR), Geoff Schwartz (G), Robert Ayers (DE), Prince Amukamara (CB)

Mindenki helyére hoztak egy ügyesebbet, leszámítva Schwartzot, de őt meg nem tartjuk számon a korszakos tehetségek között.

Instant Impakt Újonc™: Sterling Shepard (WR)

Nagyon tömör lett az idei draft class, szinte mindenki szóhoz juthat, de Shepard az, akiből playmaker lehet. Az speciel ritka, hogy az első körös DB (Apple) játékideje kevésbé tűnik garantáltnak, mint a harmadik körösé (Thompson), de ez a poszt menedzselésének sajátossága.

Miről szól majd a szezon?

1. Mi mindent lehet rákenni az öreg Coughlinra az előző évek playoff-mentes éveiből? Ben McAdoo nem volt még vezetőedző soha korábban, és bár ismeri a csapatot, biztosan más hozáállással viszi tovább elődje megkezdett munkáját. A játékosállomány megváltozásával nem lesz könnyű felmérni, hogy McAdoo miben rak le többet vagy kevesebbet az asztalra, mint a veterán mester, de a meccs közbeni taktikai reakcióit a pályán látottakra már nagyon várjuk éles helyzetben.

2. Pénzt nem sajnálva igyekeztek a védelmet felturbózni a Super Bowlokat megjáró korábbi keretek szintjére. Vernon és Harrison is a posztja legdrágább igazolásainak egyike és kiegészülve a felépülő (és újraszerződtetett) JPP-Hankins duóval, papíron ez a legtöbbre hivatott védőfal a ligában. Át tudja-e menteni a két új arc az AFC Eastben látott formáját és kihúzza egészségesen a szezont a két bútordarab? Egyáltalán megjelenik-e a valóságban az elvárt dominancia?

3. Hány olyan meccsük lesz, ahol Manningnek menekülnie kell az életéért? A fiatalok biztosan fejlődtek a holtszezonban valamennyit, de a fal jobb oldalán lévők már túl vannak azon a koron, ahol ez alapvetés. A Giants-re is igaz, hogy egyetlen komolyabb sérülésre vannak a katasztrófától, ha az Oline mélységét vizsgáljuk, nem véletlen pletykálták Eugene Monroe szerződtetését miután Baltimore-ba nem kellett.

4. Mi a pontos terv Beckham tehermentesítésére? Fentebb már szóba került, hogy Shepardben látni a potenciált, de rajta kívül nem vitték túlzásba, hogy bővítsék az opciókat. Ha Randle snapjeit megörökölve hatékonyabban tölti a pályán töltött időt a rookie, az már egy jó lépés, de momentán nem tűnik biztostottnak. Cruz játékára ne bazírozzunk.

5. Stabilizálta magát Rashad Jennings a backfielden? A rotáció nem igazán vált be tavaly, csak az év vége felé kezdett el Jennings hatékonyan ügyködni. Mivel egyetlen, 5. körös Paul Perkins-t hoztak csak a csapatba, így a helyi erőknek kellene/lehetne feljavulni és megtalálni, hogy a rookie, Vereen és Darkwa szerepe mi lesz pontosan.

 

22. Chicago Bears

Tippelt kezdőcsapat:

QB: Jay Cutler

RB: Jeremy Langford

TE: Zach Miller

WR: Alshon Jeffery, Kevin White, Eddie Royal

OL: Charles Leno Jr, Cody Whitehair, Ted Larsen, Kyle Long, Bobby Massie

DL: Mitch Unrein, Eddie Goldman, Akiem Hicks

LB: Pernell McPhee, Danny Trevathan, Jarrell Freeman, Willie Young

DB: Kyle Fuller, Adrian Amos, Harold Jones-Quartey, Tracy Porter

 

Legfontosabb távozók: Matt Forte (RB), Martellus Bennett (TE)

Két produktív játékos hagyta el a Szeles Várost a tavasz folyamán. Matt Forte 8 évig volt igásló és a megbízhatóság szobra, de a 30 rossz oldalán van már. Martellus Bennett képességeit aligha kell ecsetelni, nála a problémák inkább nyaktól felfelé jelentkeznek, amiből elege lett a chicagoi vezetésnek.

Instant impakt újonc: Kevin White (WR)
Nem minden paramétere felel meg Kevin Whitenak, hogy ebben a titulusban legyen feltűntetve, de a 2015-ös draft 7. választottja az első szezonját sérülés miatt kihagyta, így gyakorlatilag rookie évét kezdi szeptemberben. Alshon Jeffery személyében egy olyan kaliberű elkapó szerepel a másik oldalán a pályának, akinek „árnyékában” Whitera kevesebb figyelem irányulhat az ellenfél részéről. Minden bizonnyal a 2. körös Cody Whitehair lesz a Bears támadófalának bal oldali guardja, akinek Vlad Ducasse teljesítményét kellene feledtetnie. Maradjunk annyiban, hogy ez nem lenne akkora teljesítmény, mint a Holdra szállás.

Miről szól majd a szezon?

1. John Fox eddig minden állomáshelyén nagy javulást mutatott a második szezonjában. A tavalyi 6-10 után, ha a PO még nem is elvárás, de feltétlenül jobb eredményben reménykednek a Bearsnél. Ehhez főleg hazai környezetben kellene javulni, ugyanis tavaly 7(!) vereséget szenvedett a Soldier Fielden a Chicago, a csoportban pedig 1-5-ös mérleggel zárt.

2. Ryan Pace general manager két offseason alatt jelentősen megfiatalította és átalakította a Bears keretét. Idén ez már az ő csapata. Nem tartott igényt olyan egykor meghatározó és megbecsült játékosokra, mint Brandon Marshall, Matt Forte avagy a draft után elküldött Matt Slauson. Pótlásukra Pace draftolt játékosokat. Idén már pontosabb képet kaphatunk arról, hogy ez a manőver miként végződik.

3. Megfelelő-e a keretmélysége? Néhány poszton egészen pofásan néz ki a Bears kerete, de vannak elég fejkavarós területek is. A támadófal nagyjából 10 éve esetleges, a kezdő minőségén most is el lehet polemizálni (a kezdő C Hroniss Grasu egész szezonra kidőlt), a cseresorban pedig a legjobb nevek a Steelerstől kirúgott és hivatalosan is bustként elkönyvelt egykori második körös Mike Adams és a magyar nyugdíjasok kórtörténetével rendelkező Amini SIlatolu. A secondaryben Tracy Porter mellett csupa fiatal rookie és másodéves játékos viaskodik a csapatba kerülésért. Kérdés, hogy feltudnak-e nőni a feladathoz.

4. Képes-e a már említett és papíron gyengécske secondary teljesítményét felhúzni a front seven? Ehhez Vic Fangio számára megfelelő alapanyag áll rendelkezésre. A tavalyi szörnyű ILB teljesítmény után a Trevathan-Freeman párostól jogos elvárás a masszív teljesítmény, Akiem Hicks pedig a védőfalba hozhat javulást. Pech, hogy Pernell McPhee (OLB) térdsérülése miatt jelenleg PUP listán van.

5. Egy újabb támadó koordinátort fogyasztott el Jay Cutler, ám az eddigiekkel szöges ellentétben ezúttal előléptették a delikvenst, Adam Gaset (Dolphins HC). Dowell Loggains vette át a tavasz folyamán a stafétát, akinek eddigi 2 éves támadó koordinátori pályafutása nem éppen könyvtári definíció a siker szó alatt, bár a Titans akkori játékos matériája sem tartozott a liga élvonalához. Cutler karrierje egyik, ha nem a legjobb szezonján van túl, kérdés, hogy ez a kapcsolat miként sül el.

 

21. New Orleans Saints

Tippelt kezdőcsapat:

QB: Drew Brees

RB: Mark Ingram

TE: Coby Fleener

WR: Brandin Cooks, Willie Snead, Michael Thomas

OL: Terron Armstead, Senio Kelemete, Max Unger, Andrus Peat, Zach Strief

DL: Cameron Jordan, Nick Fairley, Tyeler Davison, Kasim Edebali

LB: Stephone Anthony, James Laurinaitis, Dannell Ellerbe

DB: Delvin Breaux, Kenny Vaccaro, Jairus Byrd, P.J. Williams

 

Legfontosabb távozók: Benjamin Watson (TE), Jahri Evans (OG)

Watson sokadik virágzását élte Drew Brees mellett, ennek eredménye lett, hogy 35 évesen is 2 éves kontraktust kapott a Baltimore Ravenstől. Evans a liga egyik legjobb guardja volt egykoron, még mindig kezdő szintű játékos, csak a Saints fizetési sapkájába nem fért bele.

Instant Impakt Újonc™: Michael Thomas (WR)

Sheldon Rankins a hírek szerint leghamarabb a 6. játékhéten térhet vissza, így aránylag egyértelmű, hogy Thomastól várhatják a legtöbbet az újoncok közül Sean Paytonék. Thomas feladata nem kevesebb lenne mint Marques Colston örökségének átvétele, kevés magas elkapója van a Saintsnek, így eléggé valószínű, hogy már korán mélyvízbe dobják az Ohio State egykori kiválóságát. Rajta kívül még Vonn Bellre hárulhat nagyobb szerep több DB-s felállásoknál, illetve Jairus Byrd is sokat volt sérült az elmúlt idényekben.

Miről szól majd a szezon?

1. Dennis Allen többre viszi, mint Rob Ryan? Évről évre gond New Orleansban, hogy a védelmet még közepes szintig sem sikerül felturbózni, így elfogyott a türelem Rob Ryannel szemben. Dennis Allen anno Denverben nem tűnt tehetségtelen koordinátornak, de itt nincs olyan jó front7, mint amivel 1 mérföld magasan dolgozott. Ráadásul az imént említett front7 fiataljai közül a két legnagyobb tehetség, Sheldon Rankins és Hau'oli Kikaha is súlyos sérülést szedett össze a nyár folyamán.

2. Hogy alakul a Saints támadójátéka 2016-ban? Az elmúlt idényben a megszokottnál futásorientáltabb támadógépezetet láthattunk New Orleansban, ennek persze oka lehetett, hogy előtte jóval több jó célpontja volt Breesnek, mint tavaly. Coby Fleener és Michael Thomas sikeres beépítésével újra erőre kaphat a korábban rekordokat döntögető Saints passzjáték. A probléma ott lehet, hogy a támadófal belseje gyengének tűnik és mint azt tudjuk Drew Brees elsősorban a belső pass rushra érzékeny.

3. Jól sáfárkodott-e a Saints a szabadügynök piacon? Számos játékos érkezett a free agency keretében a jazz fővárosába, de szinte mindenki gyenge idényt futott 2015-ben, kérdés, hogy kinek mennyi maradt még a tankjában.

4. Kijön-e a potenciál a secondaryből? A depth chart elején lévő játékosok mindegyikében van fantázia, így akár lehetne ez a a Saints védelmének fejlődési záloga, azonban a front7-től várhatóan nem fognak sok segítséget kapni és azért nem ártana ha mindenki egészséges maradna, mert a cseresor annyira nem tűnik potensnek.

5. Visszatalál-e a helyes útra Sean Payton? A Saints 2013 óta nem járt a rájátszásban és számos megkérdőjelezhető döntése volt azóta az átlag NFL vezetőedzőnél jóval kiterjedtebb hatalommal és döntési jogkörrel rendelkező Paytonnak. A tavalyi szezonban már többször is hallatták hangjukat az elégedetlen szurkolók és a franchise-t első Super Bowl győzelmére vezető főedzővel szemben sem végtelen a türelem.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Rankins nem az egész idényre dőlt ki.