Bazzani

Detroit Lions Michigan Wolverines

Bazzani
Lakhely
Hódmezővásárhely
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 15 éve
Fórum hozzászólások
22 938Utolsó 10 fórum hozzászólás

5 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Ilyen szar vedelmet meg nem lattam.
En elhiszem hogy szar az emberanyag, de erre az sem mentseg, Geno Smith rakott fel 48 pontot.
gabokocka
Pedig a beszéd tuti jó volt.
Meg az edzők is haverok.

11 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
24 pontunk még egy meccsen sem volt, nemhogy egy félidőben 😲
funkyparduc
Ok, de az ellenfélnek egy stand up comedy-s az edzője.
A meccs végi beszédben mi nyerünk.

13 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Én akarok ennek a Saintsnek drukkolni, de mocskosul frusztráló a meccseiket nézni

Óhatatlanul is mindig bíroznom kell, nevetséges ami történik
r.baggio
Bezzeg amikor mi csináljuk. 😀
(Én évek óta ráhagytam ezt.)
Bazzani
Áhh ezt elviselni hosszabb távon nem is tudom hogyan lehet

És akkor még rátesznek, hogy egy korábbi játékvezető elmagyarázza milyen rossz ítélet született, igazán megnyugtató a tudat

De azért izgalmas legalább a meccs
r.baggio
A legjobb amikor szabályt változtatnak utána akkora csalás a dolog.
Volt velünk pár ilyen...

13 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Cousins pick 6 gyerekek figyeljétek
KeyG
Úgyis megnyerik a végén egy épphogy bepattanó FG-al.

13 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Én akarok ennek a Saintsnek drukkolni, de mocskosul frusztráló a meccseiket nézni

Óhatatlanul is mindig bíroznom kell, nevetséges ami történik
r.baggio
Bezzeg amikor mi csináljuk. 😀
(Én évek óta ráhagytam ezt.)

15 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Kecsó-Fradi sárbírkózás szélviharban.

16 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
The NFL fined #Lions RB Jamaal Williams $13,261 for excessive sexiness -- I mean, unsportsmanlike conduct -- on his touchdown dance last week.

That's $3,315.25 per pump.

Nem szabad szekszizni.

21 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Gyerunk Adi!
JéBé
Nem igazán volt semmi eszköze a brazil ellen. 😕
Bazzani
McKee-nek sem ment jobban ellene, Pitbull szervezettol fuggetlenul a vilag egyik legjobb es legokosabb bunyosa. Lehetett volna ez rosszabb meccs is, nem kerult nagyon tavol a cimmeccstol Adi talan.
JéBé
Egyrészt teljesen igazat adok neked.
Másrészt nekem ez most kicsit megúszósnak tűnt Borics részéről.
Amikor már érződött, hogy elment a meccs akkor is inkább arra játszott, hogy be legyen nagyobb baj.

1 napja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Gyerunk Adi!
JéBé
Nem igazán volt semmi eszköze a brazil ellen. 😕

1 napja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
AmonRa nem játszik a Seattle ellen.
Gondolom Swift sem.
Érik a zakó.
Bazzani
Chark sem lesz.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
"Ahogy Bazza látta" avagy szezonértékelő 2016
Vicces, hogy a bevezetőt írtam meg utoljára. Sokkal nehezebb papírra vetni egy ilyen szezonértékelőt mint gondoltam, mert annyi gondolat van ilyenkor a magamfajta egyszerű kocadrukker fejében, hogy lehetetlen mindet szórakoztatóan megfogalmazni. Nem lesz benne szakmaiság, nem lesznek benne számok, nem lesznek benne meglepő dolgok.
Érzések, gondolatok, ellentmondások.20 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen, 10 éve szeretem ugyanazt a nőt, 10 éve van ugyanaz az autóm, 8 éve lakom ugyanabban a lakásban. Szeretem a biztonságot, szeretem a már bevált jól működő dolgokat. Ez sok szempontból rossz tulajdonság és nagyra becsülöm azokat akik mernek váltani, rá mernek lépni az ismeretlen ösvényre még ha az néha kudarccal is végződik. Hogy ennek mi köze a csapathoz?
Bob Quinn hasonló helyzetben volt, egy nehéz döntést kellett meghoznia és ő a kitaposott utat választotta. Én aki szinte mindig ugyanilyen döntéseket hozok az életben nem értem. Azóta sem értem és ha egyedül is maradok itt a fórumon a véleményemmel akkor sem fogom ezt feldolgozni egyhamar.
Tényleg megpróbáltam többször is arról az oldalról megközelíteni amilyen érveket felhoztak itt a Caldwellt pártolók. Valóban nem várt senki ettől a csapattól PO-t. Elhiszem, hogy a játékosok bíznak benne. Elismerem, hogy valóban kellett a csapatnak ez a nyugodtabb mentalitás a Jim Schwartz féle tombolás után. 3 évből kétszer rájátszásba jutottunk. Érvek, jelentős érvek a maradása mellett.
Én mégsem ezt a döntést hoztam volna. Miért? Mert már marhára unom, hogy nekünk elég a középszer mert mi régen nagyon rosszak voltunk és örüljünk ennek is. Én nem 20 csapat drukkereinél szeretnék boldogabb lenni a szezon végén hanem mindnél. Túl nagy álom a Super Bowl? Nyilván. Most kiröhögnek sokan? Biztos. Van garancia arra, hogy ez egy másik edzővel sikerülne? Semmi. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez Bamba Jabbával soha nem fog megtörténni.
Benne ez a maximum, ezt bizonyította egy sokkal jobb kerettel két éve és bizonyította ezt egy általam jóval gyengébbre taksált brigáddal is idén. A gyengébb csapatokat legyőzhetjük, de a komolyabb edzői stábbal bíró alakulatok ellen már a felkészülésnél, motivációnál, taktikánál elbukunk.


De nézzük az idei szezont, miben volt ez jó és miben volt vállalhatatlan.
Olyan volt a csapat, mint amikor eszel valamit de hiányzik belőle a jó fűszerezés. Jól laksz, de valahogy mégis hiányérzettel állsz fel az asztaltól. Emlékezni fogunk egy fantasztikus támadósorra? Én biztos, hogy nem. Lassú, unalmas tuszakolásra annál jobban. Nem működő futójáték, elejtett labdák, vörös zónás bohózat. Majd a meccsek végén Stafford heroball. Pár év múlva elismeréssel fogunk csettinteni ha visszagondolunk erre a védelemre? Emlékezni sem fogunk rá.
Ennek a csapatnak nincs arca. Volt már rettegett támadósorunk (Megatron-nal, Jahvid Best-tel és Titus Young-gal), volt már NFL szinten is elitnek számító védelmünk (Suuuuuuuuuuuuuuuuuuh), most egyik sincs. Van két ligaszinten átlagos csapatrész amiből nem meglepően egy közepes eredmény jött ki.
Persze egy középszerű csapat sem rossz ha egy felfelé ívelő szakaszban van. De én nem látom, hogy jelenleg több lenne a bizakodásra jogot adó dolog, mint a kérdőjel.
A támadófal helyzete a sok beleölt pick ellenére sem stabil, ráadásul két régebbi és sokszor jól teljesítő "bútordarab" (Reiff, Warford) szerződése lejár. A legbiztosabb kezű elkapónk 37 éves. A franchise RB (aki még ezt nem is bizonyította ráadásul) egész éves sérülésből tér majd vissza. A nagyreményű első körös tight end leginkább az elejtett labdáiról jut eszünkbe.
A védőfal jelenleg csak a futást nem tudja megállítani meg nyomást nem tud generálni. A védőfal legjobbja 33 éves, a sztár (vagy inkább csak annak tartott) Ansah a tavalyi sack-jeinek mindössze a hetedét hozta. Mi lesz DeAndre Levy-vel? Képes még NFL szinten teljesíteni? Mert amit a szezon utolsó meccsein (ahol egyáltalán pályára tudott lépni...) láttunk tőle, azt bárki lehozza. Valóban Rafael Bush-ok és Tawon Wilsonok a megoldások a safety poszton? Lesz végre egyszer normális CB állomány a csapatnál?
Lehetne még percekig sorolni a kérdéseket és problémákat amire remélem Bob Quinn a helyes válaszokat hozza majd.

Én valamiért bízom ebben az emberben. Nem igazán tudom megindokolni de valahogy úgy érzem, hogy ha vele sem sikerül a csúcsra jutni akkor senkivel. Bizonyára a Matt Millen éra miatt kicsit alacsonyan van nálam a léc, de jó érzés látni/hallani, hogy ez az ember tudja mit miért tesz. Nem minden lépésével értek egyet, nem minden húzása jött be de a jövőnek építkezik nem csak egynapos tervei vannak. Ezért is volt számomra érthetetlen Caldwell megtartása. A tavalyi év tökéletes alkalom lett volna arra, hogy a saját embereivel kezdje meg az építkezést. De ezen már átrágtam magam egyszer. Ami a legnehezebb dolog lesz, hogy végre kialakuljon egy igazi Lions kultúra. Én nem szeretem a Steelerst vagy a Patriotsot a Green Bayt meg egyenesen rühellem, de el kell ismernem, hogy ezeknek a csapatoknak van egy varázsa. Ehhez kellenek Bill Belichick-ek meg Mike Tomlin-ok, Tom Brady-k meg James Harrison-ok (Packers-öst direkt nem említek), de leginkább sikerek. Ha ezeket a csapatokat látom játszani az utálat mellet elfog az NFL érzés, Elfog a varázs ami körülövezi ezeket a franchise-okat.
Rólunk mi jut eszébe az embereknek? A sikertelenség, a kudarc, a 0-16, pár elcsalt meccs, állandóan méltatlankodó szurkolók, egy lepusztult város, nulla múlt nulla jelen.
Valamit elsősorban ebben a dologban kellene előrelépni (nem pár éves munka az biztos), legyenek meghatározó játékosok akiért érdemes rajongani, ha megvannak akkor ne engedjük el őket. Nem nyerhetsz meg minden meccset, de borzasztó úgy leülni mintahogy most ültem le a Seahawks meccs elé, reménytelenül, "legyen már vége" érzéssel.
És akkor visszaértünk oda ahol az egész gondolatmenet kezdődött. Ti el tudtok egy csapatot képzelni aminek kultusza van és Jim Caldwell a vezetőedzője? Nem hinném. Jim Schwartz sem volt ilyen, de mögé be tudtam állni a sorba, mert láttam benne a tüzet. Igaz majdnem felgyulladt tőle az egész franchise de az már egy másik történet.


Szezon MVP:
Matthew Stafford QB

A csapat arca, az egyetlen olyan játékos aki nélkül biztos a csapat veresége, a Comeback Kid.
Sokszor gondolkozok azon, hogy hány remek játékos karrierjét tudja tönkretenni ez a Lions. És most nemcsak Barry Sandersre vagy Megatronra gondolok. Voltak itt ígéretes játékosok akik teljesen eltűntek a süllyesztőben, meg voltak akik más csapatba szerződve hatalmas sikerek részesei lehettek/lehetnek. Mi lett volna mondjuk a SB győztes Cliff Avrilből ha nálunk marad? Vagy mennyire csuklana Van Noy anyukája ha a mi sorainkban vitézkedett volna és nem éppen gőzerővel az AFC döntőre készülne?
Nagyon kíváncsi lennék, hogy mire lenne képes Stafford egy olyan csapatban ahol nem egy botrányos támadófal mögött játszana évről évre, ha olyan helyen irányítana ahol a futójátéknak legalább szikrája létezne vagy neadjisten olyan elkapói lennének akik nem ejtenék el minden második passzát.
Gyanítom, hogy az idei Dallast ő is könnyedén rájátszásba vitte volna, a Pats vele is SB esélyes volna, de a Steelers vagy a Giants sem lenne vele látványosan rosszabb sőt.
Matt elit játékos és nemcsak a nagy comeback-ek miatt. Nemcsak a hatalmas fordítások miatt amivel tulajdonképpen megmentette az ő játékát megnehezítő edzői stáb seggét.
Addig a pillanatig amíg a Bears ellen Zenner el nem rontotta a játékot és ezáltal Stafford szabad prédává vált az OLB Floyd előtt komoly esélye volt az MVP címre. Hátán vitte a csapatot, elhitette a szurkolókkal és a csapattársakkal, hogy minden meccset meg tudunk nyerni. Pedig kiölték a játékából azt ami miatt én (és gondolom a szurkolók többsége) megszerettük, a nagy játékokat. Ez egyrészt a Cooter féle minimalista játék egyik ismérve, másrészt a társak gyengesége. Ezért érzem azt, hogy vérzik a szemem amikor a támadásainkat nézem, mert a pálya kétszer akkorának tűnik mint ami valójában. Kis játék, kis játék, kis játék, kis játék... Pedig ennek a gyereknek olyan a karja mint az ágyú. Meg is mutatta abban a meccsenkénti egy-két hosszú játékban amit engedtek számára illetve az utolsó drive-os csillogásokban.
Aztán jött a már említett sérülés és megmutatkozott, hogy mit ér ez a csapat ha ő nem játszik elit szinten. Mit ér Cooter ha igazán kreatívnak kell lennie. Mit ér Caldwell ha baj van, mi a végeredmény ha nem jön a heroball.
Stafford szerződése 2017ben lejár. Olvasom a kinti véleményeket és fogom a fejem. "Ne adjunk neki nagy szerződést!", "Átlagos irányító.", "Cseréljük el most.". Hogy mi van?
Kapásból van vagy 10 csapat (lehet keveset mondtam de nem számolok utána) aki 1 perc múlva bekínálná neki a nagy dealt.
Oké, hogy Michigan, oké hogy 6.kör de azért Jake Rudock nem lesz Tom Brady ezt biztosra merem mondani mégha a messzi USA-ban páran ezt is gondolják. Remélem Bob Quinn észnél lesz és erre a problémára cirka 6 évig nem kell majd újra visszatérni.

Legjobb támadó:
Anquan Boldin WR

Bob Quinn egyik legnagyobb húzása volt Boldin leigazolása. Persze utólag már marha okos vagyok én is, amikor először olvastam, hogy hozzánk kerül hááááát finoman szólva is szkeptikus voltam. Úgy éreztem, hogy megette már a kenyere javát. Persze teljesen érthető döntés volt az idehozatala hisz az akkor még nagyon tetszetős Tate-Jones kettős mögött eléggé jól láthatóan lyukas volt a roster. Andre Roberts, Jeremy Kerley, TJ Jones voltak a jobban hangzó nevek, de egyikük sem számított igazán biztos célpontnak. Persze a sors fintora, hogy a Boldin igazolás miatt elcserélt Kerley remek szezont zárt Frisco-ban.
És miért választottam őt a legjobb támadónak? Nem ő jegyezte a legtöbb elkapott yardot, sem a legtöbb elkapást. Mégis azt érezte az ember, ha necces a szitu akkor ott van Anquan. Harmadik vagy negyedik down-os szituációkban rendre őt kereste Matthew, mert bízhatott benne, hogy elkapja az "öreg".
Elkapásainak egyharmada ezeknél a 3.és 4. down-os helyzeteknél született.
A legjobb fegyverünk volt a red zone-ban, csapatszinten kiemelkedő 8 TD elkapása figyelemre méltó.
Abban a szakaszában a szezonnak amikor 9 meccsből nyolcat nyertünk kulcsszereplő volt.
És, hogy látjuk e még Lions mezben? Ha most kellene válaszolnom akkor azt mondom, hogy igen. Talán egy ilyen év még lehet benne, de kérdés, hogy más csapat is ugyanígy gondolja e ezt. Egy olyan csapat ahol jobban megnyílik majd a pénztárca.

Legjobb védő:
Darius Slay CB


Élénken él az emlékeimben a 2013-as NFL draft. Nemcsak azért mert a csapat történek egyik legjobban sikerült draftja, hanem azért mert több kedvencem is hozzánk került. Imádtam az Ansah picket, Warford hatalmas kedvencem volt és Justin Hunter (az akkori legnagyobb favoritom a drafton) is kis híján nálunk landolt. Csak a Titans betrade-elt elénk és én majdnem dührohamot kaptam, pedig a FO által bevallottan Hunter lett volna a pickünk. Hunter azóta jóformán kikopott a ligából (5 év alatt volt 1300 elkapott yardja). Így esett a választásunk Darius Slay-re akiből azóta a liga egyik legjobb cornere lett.
A pályán jól teljesít, a pályán kívül normális életet él. Nem dumál hülyeségeket, nem egy nagyképű pöcs.
Big Play Slay ahogy magát nevezi Dre Bly óta a legjobb Lions CB. Rashean Mathis-el párban alighanem a csapat (általam látott) történetének legjobb párosa voltak. Sajnos Nevin Lawson már messze nem az a szint mint Mathis.
Slay a védelem egyik legfontosabb játékosa, olyan akire az ellen drukkerei is elismerően csettintenek. Sérülései ellenére is a defense motorja volt. Két meccsnyerő játéka (A Philly elleni FF és a Vikings elleni INT) a szezon legszebb mozdulatai közé is be fog kerülni ha lesz ilyen válogatás rólunk.

Pozitív meglepetés:
Kerry Hyder JR DE/DT
Hogy kicsoda? Na igen. Feltettük páran ezt a kérdést magunkban amikor parádézott a preseason meccseken. Az utolsón például 3 sack-et szerzett.
Aki kevésbé Lions expert annak itt egy video az idei évéről:

Azon kívül, hogy Nick Fairley igazolványképével bárhová bemehetne nem sokat tudtam róla.

Nekem is utána kellett nézni, hogy ki ez a srác. A New York Jets volt az első csapata ahová UDFA-ként került, tavaly óta játszik nálunk. Ez azért meglepő mert én konkrétan nem emlékszem rá, pedig még meccsen is szerepelt.
Ezek szerint nem Bob Quinn találmánya amit én mindvégig gondoltam, de ennek nincs nagy jelentősége.
Ő a szezon legnagyobb Lions felfedezettje, 8 sack-je magáért beszél. A nemlétező passrush egyetlen igazi fegyvere volt. Az első meccses drukker meg nem mondta volna, hogy nem ő a csapat agyonsztárolt védője hanem Ziggy Ansah.
Igazából én még várnék egy évet a nagy lelkendezéssel, mert játszott nálunk egy bizonyos George Johnson ugyanezen a poszton 2014-ben aki ugyanilyen ünnepelt sztárocska lett. 6 sack-es szezon után, majd eligazolt Tampába nagy reményekkel és kb most az NFL-ben sincs már.
Úgyhogy várunk és remélünk.
Először is azt, hogy nálunk kezdje meg a szezont, mert lejár a szerződése. Szerencsére ERFA, így viszonylag könnyebben megtartható.

Legnagyobb csalódás:
Marvin Jones WR

Csalódásnak lehet e nevezni egy olyan szezont ahol elkapott yardokban karriercsúcsot dönt egy WR?
Kezdjük az elejéről és döntsük el.
Marvin Jones a szabadügynök piac legjobb elkapójaként érkezett hozzánk, a Patriots orra elöl happoltuk el. Az előszezonban és az edzéseken olyan teljesítményt nyújtott amely alapján az újságírók joggal nevezték a Lions Nr.1 wide receiver-ének.
Az első három fordulóban ámultunk bámultunk. Zseniálisan rázta le a védőket, bravúrelkapásokat produkált, fantasztikusan működott közte és Stafford között a kapcsolat. A Green Bay elleni meccs volt a korona, ahol több mint kétszáz yardot kapott el és szerzett két TD-t.
Aztán történt valami (gondolom a csapatok elkezdtek felkészülni belőle) és szinte eltűnt a pályán. Volt még pár jobbacska meccse, de meg sem közelítette korábbi formáját.
Védőt a legritkább esetben rázott le, előkelő helyre küzdötte magát az elejtett labdák listáján, az endzoneba csak labda nélkül jutott.
Pedig hatalmas szükség lenne a következő szezonban egy jó Marvin Jones-ra, mert mélységi passzjáték nélkül megint ezt a döglődést kell majd nézni.
Sokan azt mondják, hogy Jim Bob Cooternek sikerült Megatront pótolni, szerintem meg marhára messze vagyunk attól amit vele tudott ez a csapat.
Nézzük is meg Calvin legjobb 2016-os megmozdulását ahol két védővel a nyakán (akik még a mezt is letépik róla) dolgozik és a végén megint begyűjti a közönség elismerését:
 www.youtube.com/watch?v=zymRg1yfkIU

Legjobb újonc:
Taylor Decker OT

Nem könnyű dolog franchise LT-t találni. Első látásra úgy tűnik, hogy Bob Quinn-ek sikerült. Decker (aki a szezon összes meccsén kezdő volt) az előszezon első meccsétől kezdve fejlődött. Egyre érettebb játékkal cáfolta azokat, akik a draft előtt nem tartották alkalmasnak NFL szinten a bal oldalra.
Az NFC North legjobb újonca lett (Jordan Howard-al karöltve), bekerült az év rookie csapatába. Érdekes, hogy az az Ohio State-ről érkező újoncok milyen remek évet zártak (Zeke, Decker, Michael Thomas, Bosa, Apple).
Jó volt látni, hogy a komolyabb passrushereket is könnyedén tudta levenni a pályáról. Volt olyan, hogy három meccsen keresztül még siettetést sem engedett, nemhogy sack-et.
Nekem amúgy ez az egész rookie class tetszik. Nem egy sexy class, de hasznos játékosok érkeztek. Deckeren kívül inkább hosszabb távú befektetésnek tűnnek nem azonnali segítségnek, de már ebben a szezonban is csillogtattak páran komoly erényeket. A'Shawn Robinson jól dolgozott a fal közepén, az egyik legtöbb leütött passz fűződik a nevéhez a falemberek közül. Killebrew nagyon hasznos volt a third down játékoknál. Glasgow LG és C poszton is kezdett több meccsen, játékára nem sok panasz lehet. Zettel hasznos csere volt a védőfalban ugyanezt hozta Dahl is a támadók oldalán. Elsőre nem volt ez rossz Bob Quinn-től. Kicsit biztonságinak tűnhet, remélem idén jobban rámegy majd a playmakerek megtalálására.


Konklúzió:
Ezt a szezont a 2017-es év után lehet majd leginkább megítélni. Új GM érkezett. Ha ez a 9 győzelem csak egy építkezés kezdete, akkor elégedettek lehetünk. Viszont ha az amit én gondolok (egy kiugrott év ami leginkább a szerencsének meg a jó sorsolásnak köszönhető) akkor újabb nehéz évek várhatnak ránk. Mondjuk abban meg igazán edzettek vagyunk. Kupát a kézbe vagy zacskót a fejre, ez itt a kérdés Uraim.


(Következőleg egy keret elemzéssel szeretnék jelentkezni. Free agency és draft tippekkel. Persze ha van rá igény.)

Szerkesztette: Bazzani

2 hónapja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
A lányom kicsit több mint egy éve kitűzött egy célt maga elé. Az idei junior gyorsasági görkorcsolya OB-n dobogóra akart állni.
Ennek érdekében új csapatba igazoltunk (Szegedre), rengeteg időnk ment el utazással, saját külön edzésekkel, kocsiban tanultunk menet közben, végigcsinált egy olyan téli alapozást amihez még hasonlót sem soha, megküzdött egy térdsérüléssel egy majd egy hónapig húzódó felsőlégúti betegséggel és múlt hétvégén csodálatos versenyzéssel odaért a dobogó második fokára.
Apaként szenzációs volt ezt megélni. Az utolsó táv befutójánál (ami előtt még a negyedik helyen állt összetettben) úgy ugráltam örömömben mint egy kisgyerek.
Mindemellé azért hozott egy színötös bizonyítványt is.

Szerkesztette: Bazzani

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Detroit Lions 2017 draft elemzés

Első olvasásra ez nem egy olyan draft class amitől igazán lázba jönne egy oroszlán drukker. Nincsenek igazán szexi pickek amitől alig várnád a szezont, mondjuk amikor tele volt ilyen választásokkal a lista például 2012ben (Fairley, Titus vagy LeShoure) akkor az nem sült el túl jól. Ha viszont kicsit mélyebbre ásunk akkor azt láthatjuk, hogy ez egy nagyon okosan needekre felépített class, mind-mind olyan választás ami egy tavalyi gyengeségünket próbálja javítani.
Talán azt már mindenki tudja, hogy Bob Quinn GM engem már megvett kilóra idén sincs ez másképp, még ha nem is értem minden döntését, de ezt tudjuk be az én hozzá nem értésemnek.

Round 1, No. 21 overall: Jarrad Davis, ILB, Florida

Teljesen egyértelmű volt, hogy ezzel az LB egységgel nem lehet nekimenni a szezonnak. Nincsenek playmakerek, tempóban nem tudták felvenni a versenyt senkivel, coverben használhatatlanok. Ami talán még fontosabb, hogy Tulloch ünneplős sérülése óta ennek az egységnek nem volt igazi vezére és ez Levy kivágásával még jobban hatványozódott.
Szerencsénk volt, mert a korai QB és WR run miatt nem fogytak olyan gyorsan a védők így kb az ölünkbe hullott az a játékos aki a csapat egyik legkomolyabb célpontja volt a drafton.
Vicces, hogy az utolsó mock draftokban 4ből 4 beatwriter Davis-t jósolta befutónak nálunk, Bob Quinn gratulált is nekik az első nap utáni sajtótájékoztatóban.
Davis egy igazi prototípusa a mostani NFL linebackereknek. Sebesség, remek ösztönök, fizikalitás, 3 downon pályán tartható, futás és passz ellen is remekül védekezik. Személyében egy defensive QB-t szerzett a csapat aki a Gators-nél is a szellemi vezére volt a védelemnek (heart & soul ahogy az amcsik mondják).
Sokan mint OLB számolnak vele, de ahogy Quinn szavaiból kivettem MLB lesz és ő fogja hívni a védelmi play-eket. Ezáltal Whitehead visszakerül a szélre ahol talán jobb teljesítményre lehet képes.


Értékelés: B+
Hosszabb távon érdekes lesz majd összehasonlítani, hogy jó döntés volt e a sérülékenyebb Davis-t választani a pályán kívüli ügyei miatt csúszó (az első kör végén Friscoba kerülő) Foster-rel szemben.

Napi érdekes: Davis életében egyszer látott havat. Egy riportban elmondta, hogy nagyon szeretné ha Detroitban minden nap havazna.


Round 2, No. 53: Teez Tabor, CB, Florida

"Press play, Watch the tape!"
Ez állt a pólókon amit a család viselt mikor a Lions kiválasztotta Tabor-t. És ezzel én marhára egyet értek.
Másról sem szólt az elmúlt pár hónap vele kapcsolatban, mint a combine-on és a Pro Day-en elért kritikán aluli futóeredményről. Az, hogy most valóban sérült volt vagy kb leszarta a felkészülést a felmérőkre talán soha nem tudjuk meg.
A Lions draft board már a combine előtt elkészült és jelentős változások nem voltak benne a felmérők után sem.
Quinn elmondta Tabor lassú 40 yardja arra ösztönözte, hogy újra visszamenjen a videószobába és még több felvételt megnézzen róla. Meg akarta érteni, hogy miért látszik Teez sokkal gyorsabbnak a meccsfelvételeken. Soha ennyi filmet nem nézett meg életében egyetlen prospektről sem (az utolsó videózásnál 14 meccsét nézte meg, de a 2014-es bemutatkozásától kezdve szinte minden snapjét látta). Fontosabbnak tartja az ösztönöket és a pályán látott reakcióidőt a CB-k megítélésében mint a felmérőkön mért sebességet.Tabor tökéletesen passzol Slay mellé, kicsit Rashean Mathis játékához tudnám hasonlítani aki szintén nem a sebességéből élt már meg nálunk mégis nagyon szerettük. Teez igazi playmaker amire hatalmas szükségünk volt.

Értékelés: B
Nagyon remélem, hogy már az első évében instant impact lesz.

Napi érdekes:
Teez már alig várja, hogy Slay-től tanulhasson.
I'm going to be connected to him like his phone, because I'm just going to be on his hip everywhere he goes.Teez Tabor üzenete Darius SlaynekRound 3, No. 96: Kenny Golladay, WR, Northern Illinois

Az első fejvakarós pick. A poszt maga érthető, mert jelenleg a csapat rosterén pusztán 3 olyan elkapó található aki nagyobb mennyiségben volt már pályán NFL-ben, Tate és a két Jones (Marvin és TJ). Meglepetésként inkább arra gondolok, hogy Kenny G kicsit radar alatti játékos volt a draft előtt, kevesen emlegették mint második napos pick.
Persze ettől ő még nem rossz játékos. Két ezer yard feletti szezont produkált egy normális irányító nélküli csapatban.
Golladay magas, gyors, igazi mélységi célpontja lehet a Lionsnak. Nem mellesleg a Red Zone-ban is veszélyes.
Nem túl jó route futó, ebben sokat kell fejlődnie.
Kenny nagyon elhivatott a foci iránt. A középsuli után egyedül a
a North Dakotáról kapott hívást. Miután a második szezonja végén kirúgták az edzőjét ő is a távozás mellett döntött. Korábbi középiskolás edzőjét kérte meg, hogy vigye el a saját maga által készített felvételeket (meccsvideók, highlightok) a Northern Illinois főedzőjének a középiskolások toborzásakor.
A NIU kapott az alkalmon és Kenny oda transferelt. Egy év "kötelező pihenő" után két remek szezonnal hálálta meg a bizalmat.
Minden lehetőség adott számára, hogy a csapat harmadik számú elkapója legyen. Boldin visszatérésére nincs nagy esély, bár az ajtó nyitva van számára továbbra is de március óta semmi kapcsolat nincs közte és a csapat között.

Értékelés: C+
Voltak nála sokkal jobb(nak tűnő) elkapók is a boardomon.
Fontos megjegyezni, hogy ez a választás egy trade után született amiben egy extra negyedik körös picket szereztünk a Patriots-tól.

Napi érdekes:
Golladay chicagói származású, gyerekkora óta Bears drukker.
I always wanted the Bears to win. That's different now.Kenny GolladayRound 4, No. 124: Jalen Reeves-Maybin, OLB, Tennessee

Be kell vallanom, hogy a pick bemondása előtt nem tudtam igazán sokat róla. Azóta rengeteg videót és cikket néztem meg róla és ez lett a kedvenc pickem mind közül.
Több helyen olvasom, hogy Jarrad Davis lehet az "új DeAndre Levy", de szerintem ez inkább Reeves-Maybin-re lesz majd igaz.
Kicsit alulméretezett a posztjához képest, de a sebessége, szabad területen mozgása, szerelési hatékonysága, cover képességei feledtetik mindezt.
Első szezonjában alighanem leginkább csak a speciális egységben kap szerepet, de én látom benne, hogy már akár idén kiszoríthatja a Whitehead-Worrilow kettős egyikét.
A 2016-os szezon nagy részét kihagyta egy vállsérülés miatt ezért csúszott 2 kört a boardokon.
Bob Quinn elmondta, hogy kb 10-15 játékos volt akit meg akartak szerezni a draft harmadik napján és Jalen Reeves-Maybin volt az első a listán.

Értékelés: A-
Nagyon tetszik az LB duplázás, két magas intenzitású remekül cover-ező LB érkezett a csapathoz. Remélhetőleg ezzel javul a TE-ek elleni védekezés is.

Napi érdekes:
Jalen Reeves-Maybin a Tigers korábbi játékosának Cameron Maybin-nek az unokatestvére.


Round 4, No. 127: Michael Roberts, TE, Toledo

Korábban már kifejeztem az aggodalmam, hogy Ebron sérülése esetén ott állunk majd letolt gatyával TE poszton. Meg lettem volna lepve ha ebből az igencsak tehetséges class-ból nem hozunk valakit. Sikerült is kiválasztani az egyik kedvencemet.
Robertsnek nem volt könnyű gyerekkora, először meghalt a nagymamája majd a testvérét lőtték halálra az édesapja pedig sok időt töltött börtönben. Későn kezdett el focizni, ezért még sokat kell tanulnia, de a méretei és tehetsége megvan a játékhoz.
Hatalmas tenyere van. Bob Quinn elmondta, hogy először a combine-on fogott vele kezet, a Pro Day-en már inkább csak egy ökölpacsit nyomott vele. Az egyik Lions szakíró le is fotózta a kezét, ami nagyobb mint a labda.


Amellett, hogy remek futásblokkoló nagyon veszélyes RZ célpont is, a 2016-os szezonban 16 TD elkapása volt. A route futásán neki is sokat kell majd javítani.
Ebron nagyon örült a választásnak hiszen Roberts (és Fells) érkezésével végre sokkal kevesebb blokkolási és sokkal több elkapási feladata lesz.
 twitter.com/Ebron85/status/858368457192112130

Értékelés: A-
Hiányposztra egy hatalmas upside-ú játékos. Kell ennél több?

Napi érdekes:
Roberts képes volt arra amire eddig kevesen a világon, megnevettette Jim Caldwellt.Round 5, No. 165: Jamal Agnew, CB, San Diego

Számítottam egy WTF pickre, hát meg is kaptam hamar.
Azt hiszem nem voltam egyedüli Lions drukker akinek alaposan utána kellett néznie a srácnak, hogy véleményt tudjon formálni.
Amit Tabor-nál nem kaptunk meg (gyorsaság) azt Agnew esetében nem hiányolhatjuk. 4,34-es 40 yardja nem meglepő, mivel korábban 100 méteres futó volt és kosárlabdázott (first-team all-conference point guard) is.
Méretéből adódóan leginkább slot corner lehet az NFL-ben, első évében visszahordóként és ST játékosként kerülhet az 53-as keretbe.
Találtam egy vicces statisztikát róla:
 twitter.com/PFF/status/858397586834829312

Értékelés: C-
Sokan már az új Grimes-t látják benne, de én azt mondom maradjunk a földön ez egy gyenge választás.

Napi érdekes:
Agnew a beteg nagymamájával nézte otthon a draftot. Amikor csörgött a telefonja és meglátta a körzetszámot nem hitte el, hogy ez megtörténik vele.
Beceneve $WAGNEW.


Round 6, No. 205: Jeremiah Ledbetter, DE, Arkansas


Talán a legmeglepőbb dolog, hogy a draft korai részében nem érkezett sem DT sem DE. Bob Quinn a draft utáni sajtótájékoztatóban elmondta, hogy meg van elégedve a csapat irányító siettetőivel (Ansah, Hyder, Washington, Bryant). Végre egy dolog amiben marhára nem értünk egyet.
Ledbetter sem az a játékos akitől ez meg fog változni főleg, hogy a csapat DT-ként számít rá.
Nagy az upside-ja, ez a fejlődő statisztikáin is látszik.

Senior szezonjában 5,5 sacket jegyzett 49 szerelés mellett (7,5 TFL).
Vicces, hogy NFL hasonmásnak azt az Anthony Zettelt jelölték meg akivel lehet, hogy az 53as keretbe kerülésért fog megküzdeni.

Értékelés: B+
Ezen a ponton már remek értéket képvisel Ledbetter.
Olyan posztra érkezett ahol egy remek offseason után akár nagyobb játékidőt is kaphat.

Napi érdekes:
FREAK of the week
 www.espn.com/video/clip?id=17975415


Round 6, No. 215: Brad Kaaya, QB, Miami

Ehh ezt nem akartam. Sem az irányító választást - bár ezt tudtam és le is írtam - sem magát Kaaya-t.
Kaaya egy közepes karerejű, közepes pontossággal passzoló, inkonzisztens irányító. Rudock-al küzdhet meg a csere posztért.
Első évében alighanem a PS-ban fog csücsülni, majd talán jövőre kaphat nagyobb szerepet.
Mondjuk vicces olvasgatni, hogy hány csapat drukkere látta benne a következő franchise irányítót. Én nem látom.

Értékelés: B-
Azért kapott tőlem ilyen jó értékelést a pick, mert a hatodik körben már értéknek számított a kiválasztása. Bob Quinn is elmondta, hogy meglepve tapasztalták a csúszását.

Napi érdekes:
Kaaya anyukája hoolywood-i színésznő.
 twitter.com/angiemeanskaaya/status/858459161205526529


Round 7, No. 250: Pat O'Connor, DE, Eastern Michigan

Hát ahogy megláttam ezt a srácot először azt hittem, hogy a Rettenthetetlen egyik mellékszereplője.

Természetesen szó sincs ilyesmiről.
Pat egy "high character" játékos (három évig volt csapatkapitány), egy helyi egyetemről érkezett, Bob Quinn leginkább a Lions által szervezett lokális workout-on figyelt fel rá. Nagyon atletikus (4,9-es negyven yard ilyen termettel), senior szezonjában 8,5 sack-et és 14,5 mínusz yardos szerelést mutatott be. 2015-ös szezonját ő is kihagyta egy vállsérülés miatt, de remek volt a visszatérő éve.
O'Connor a második Eastern Michigan játékos a csapat rosterén, T.J. Lang a másik.

53-as keretbe kerülésére nem látok túl nagy esélyt.

Értékelés: B-
Ezek a hetedik körös pickek már mind viccesek. Vagy behúzol egy nagy csúszót vagy kiválasztod a saját kiskedvenced akit alig ismer valaki. Legalább nem Long Snapper.

Napi érdekes:
Pat O'Connor és a harmadik körben választott Kenny Golladay középiskolai csapattársak és nagyon jó haverok.


Szerkesztette: Bazzani

több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Korábban ígéretet tettem arra, hogy a hivatalos bejelentés után írok egy szösszenetet arról miért is ideális HC jelölt Matt Rakétamérnök a Lions számára. Kicsit több ez a poszt mint egy egyszerű indoklás. Több mert ezzel a kinevezéssel én is visszatérek ide pár nagyobb írás formájában. Köszönhető ez leginkább Pintér Ádi drukkertársamnak aki pár nappal ezelőtt segített nekem egy fontos dologban és hát mivel is tudnám ezt meghálálni mással mint a rengeteg belém szorult információ kifejtésével. Remélem barátom a nyári találkozásunk alkalmával meg tudjuk beszélni ezt egy üdítő mellet. Idén megnyerjük, érzem.

Miért éppen Alaszka PATRICIA,avagy miért ne lehetne egyszer nekem is igazam?

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.Andy Dufresne, Remény rabjai

Kicsit vissza kell mennem az időben, hogy komolyabb rálátást tudjak adni a miértekre.
Én a 2006-os szezon vége felé kapcsolódtam bele az NFL körforgásába, de akkor még leginkább csak eredmények szintjén. Hatalmas Red Wings és Pistons drukkerként nem volt nehéz dolgom a csapatválasztásnál. A Lionsról akkoriban csak annyit tudtam, hogy kurva szarok nem olyan jók, meg az a Kevin Jones nevű nagyon sok touchdown-t csinál. Az első élőben megtekintett Lionshoz kapcsolódó esemény a 2007-es draft vagyis Calvin Johnson kiválasztása volt. Magával ragadott a srác játéka és onnantól kezdve többé-kevésbé az összes Lions meccset láttam, már amennyire azt a streamek lehetővé tették.
Mivel akkoriban sem a szabályokkal sem a többi csapattal nem voltam tisztában így csak sodródtam az árral, főleg a Sport TV-s meccsekkel. Fogalmam sem volt milyen hatással vannak az edzők a csapat teljesítményére, gondoltam aki gyorsabban szalad meg magasabbra ugrik az úgyis nyer.
Akkoriban a 0-16-os történelmi szezonnal elhíresült Rod Marinelli volt a vezetőedző.

Nem sokat tudtam róla, de mivel MacPhisto nagyon szidta az Index fórumán így gondoltam nem lehet valami nagy ász. Egy remekül induló majd 7-9-es végeredménybe átforduló szezont a drámai nyeretlen idény követte. Addigra már én is jobban beleláttam a dolgokba és a többi Lions drukkerrel együtt követeltem a time és game managementben katasztrófális mester leváltását.
Jim Schwartz érkezett a csapathoz és ez volt az első pillanat amikor azt lehet mondani, hogy valamilyen szinten elkezdtem kötődni egy edzőhöz.

Konkrétan a szarból épített várat, egy mindenki által körberöhögött csapatból egy olyan brigádot csinált aki ellen senki sem szeretett játszani. Látványos támadóegység, félelmetes védelem akiket rühellt a liga. Ebben az időszakban láthattuk először a Sport TV-n szeretett csapatunkat, ami akkoriban nagy szónak számított hisz Faragó Ricsiék úgy kerültek minket mint vámpír a fokhagymát. Nagyon kedveltem Jimbo-t. Eleinte magával ragadó volt a pálya szélén bemutatott lelkes stílusa. Aztán amikor nem jöttek az eredmények a játékosok balhéi meg szaporodtak akkor az én bizalmam is megingott. Sajnos egyre jobban hasonlított egy bespeedezett Keljfeljancsira mint NFL vezetőedzőre. Jöhetett az újabb edzőváltás az újabb reménykedés. Alig vártuk, hogy a Chargers kiessen a rájátszásból és kinevezzék Ken Wisenhuntot a Lions főedzőjének. A Chargers kiesett, Whisenhunt lendületből alá is írt a Titanshez.

Nem is tudom, hogy írjam le azt az érzést amikor Jim Caldwellt kinevezték. Én viszonylagosan szegény gyerekként nőttem fel. Kölyökkoromban nagyon szerettem volna születésnapomra egy számítógépet. Eljött a nagy nap, édesapám és édesanyám pedig behozta a szobámba a várva várt....ja nem, egy asztalt.
Na ilyesmi volt csak felnőtt fejjel. Aztán Whisenhunt hatalmasat bukott a titánokkal, nálunk meg Bamba Jabba elhozta a nyugalmat. Számomra ő egy szerethetetlen karakter (mint NFL vezetőedző), de a Gym Shorts éra után valóban erre volt szükség. Nekem mindig az jutott róla eszembe, hogy "Bácsi álljon már arrébb, mert itt szeretnénk focizni!"
Eredmények terén nem lehet panaszunk rá és lehet, hogy pár év múlva visszasírjuk ezt az időszakot. Nem őt mint karaktert hanem azt mondjuk, hogy a mackókat rendre kipicsáztuk vele, nyertünk a sajtosoknál idegenben és a vikingek sem pofoztak le minket úgy mint az ezt megelőző időszakban.
De valahol mégis megakadt ez a hajó, amit Bob Quinn remekül látott meg. Ennek az együttműködésnek ez volt a plafonja. Sajnos Jim papa nem volt képes kijavítani a hibáit, beleragadt egy konzervatív játékfilozófiába ami tökéletes ismérve egy középszer csapatnak. GM Quinn elmondása szerint Bamba Jabba igazi munkamániás ember volt, soha nem tudott előbb érkezni nála reggel, kivétel a kirúgása napján. Mondjuk szerintem Caldwell csak egyszerűen elfelejtett hazamenni néha.
Kockáztatni kell, mert a drukkerek egyre türelmetlenebbek. Jó csapatot akarnak végre látni, csoportgyőzelmet akarnak végre látni, PO győzelmet akarnak végre látni. Ha a Bamba vezette csapat egy olyan évben nem képes erre amikor Rodgers megsérül, a vikingeknél Bradford majd Keenum irányít (le a kalappal a teljesítménye előtt de azért a hurráhangulattal várnék még egy évet) a mackóknál meg Mike Glennonba fektetik a bizalmat akkor mikor?
Újabb edzőváltás újabb remények. Már tavaly sem titkoltam, hogy Matt Patricia az első számú jelöltem, de akkor még nem jött a váltás. Idén viszont igen.

Semmiféle szakmai magyarázatot ne várjatok tőlem. Egyszerűen azt érzem, hogy ez az ember kell nekünk.
Két dolgot lehet vele kapcsolatban mostanában olvasni. Az egyik, hogy milyen szerethető karakter. Imádták a játékosok és a szurkolók. A másik, hogy mennyire könnyen pótolható lesz a Patriotsnál.
Az elsőben biztos vagyok, már az első sajtótájékoztatóján megvette a drukkereket és a médiát. A másodikban már kevésbé. Bill papa zsenialitását ismerve biztos megoldja majd, de szerintem sokkal nagyobb szerepe volt a patriótáknál Patricianak mint amit sokan gondolnak. Quinn elmondása alapján például jelentős szerepe volt a játékosok (szabadügynökök és az egyetemről érkezők) kiválasztásában , hogy egy példát is mondjak. Itt ismerték meg egymást leginkább Bob Quinnel, hisz rengeteget dolgoztak és utaztak együtt.
Persze tudom, aki Belichick szárnyai alól érkezve lesz vezetőedző az nem lehet jó, meg amúgy is a Lionsnál senki nem lehet jó.
De mit hozhat nekünk MattPat? Megkérdezték tőle, hogy miért a Lionst választotta a Giants helyett. Elmondott sok mindent, de a válasz egyértelmű: Bob Quinn. A GM bízik az edzőben, az edző bízik a GM-ben. Tudnak együtt dolgozni, sőt nagyon szeretnek együtt dolgozni, ezt bebizonyították a Patsnél. Ez egy marha fontos dolog, láthatunk diszfunkcionális franchise-okat ahol ez nem teljesen így van... Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog.
Nekem nagyon tetszett amit a Pats védelemmel csinált, leginkább ahogy a máshol gyengélkedő játékosokat beillesztette a csapatba úgy, hogy hasznuk legyen. Nyakába varrták az idei döntő elbukását, de amit én láttam a szezonjukból, hogy nagyon alul kezdtek aztán nagyon szépen íveltek felfelé. Process, ahogy a szakértő mondaná. Na ez az ami Jim Caldwellben nem volt meg. Ami szar volt az elején, az szar volt a végén is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt a problémamegoldást vezetőedzőként is tudja e hozni Patricia mester.
Mert probléma itt lesz bőven. Nincs futójáték, nincs passrush, arcpirítóan erős vagy erősödő csoportellenfelek.
Olyan ember kell ide aki tud motiválni (aki a meccsek szüneteiben nem Egervári Sándor féle demotivációs beszédeket tart),akiben egyszerre hisz játékos és szurkoló, akinek tökei vannak és 30 pontos hátrányban nem Field Goal-okat rúgat, akinek tekintélye van a játékvezetőkkel szemben. Hogy ilyen e Matt Patricia? Ki fog derülni, de az biztos, hogy Jim Bamba Caldwell nem ilyen.
Ami biztos, hogy az eltökéltségével, a munkaéhségével, az eddig megszerzett tapasztalat mennyiségével nem lesz baj.
A legjobbtól tanult 12 évig, már csak az a kérdés, hogy milyen szinten tudja majd felhasználni az ott látottakat.
Elsőre nem igazán tetszett Jim Bob Cooter marasztalása, de most már megbarátkoztam a dologgal. A támadóknak most nagyon fontos a kontinuitás. A liga egyik legszarabb OL edzőjét lecseréltük egy remélhetőleg jobbra, egy jó futóval a csillagos ég lehet a határ.
A védelmet kell megvarázsolni ami Patricia-ra és korábbi mentorára Paul Pasqualonira vár. Bo Davisről (új DL edző) pedig ódákat zengenek mindenhol.


Tényleg semmi kézzelfogható indokom nincs arra, hogy miért leszünk jók de érzem azok leszünk. Visszaolvasva alighanem ti sem lettetek okosabbak attól amit írtam. Felkészültem a legrosszabbra, hisz amikor utoljára nem Jim keresztnevű edzőnk volt 0-16os szezon lett a vége. Felkészültem a károgókra, az én megmondtamokra, a nehéz időszakokra.
Go Lions!

Szerkesztette: Bazzani

több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Közben Ebronnak megszületett a kisfia😊
oleewear
Reméljük nem ejti el.

több mint 8 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Érdekes, minket senki sem basztatott amikor rámentünk a rekordra (0-16). 😊

több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
It's time to refocus on something positive. I'm looking forward to next season...we're definitely moving in right direction.Golden Tate


It was a good year, not a great year. Good year is you make it into the playoffs, great year you win it all.Jim Caldwell

Ez valóban egy jó év volt. Számított volna bárki Caldwell kinevezésekor, hogy biztos PO szereplők leszünk és miénk lesz a liga egyik legrettegettebb védelme? Én biztosan nem.
Sajnos leginkább mégsem erre fogok emlékezni, hanem az utóbbi hetek gyűlöletkampányára ami itt az oldalon ránk zúdult a Suh ügy és a jogos vagy jogtalan bírózás miatt. Sajnálom, hogy sokan csak akkor írnak a csapattal kapcsolatban amikor belénk lehet egyet rúgni, vagy jól meg lehet mondani nekünk az igazságot. Felmerült bennem, hogy már ezt az összefoglalót sem írom meg, de úgy gondoltam ha már elkezdtem ezt a keresztes hadjáratot a csapat megismerése érdekében akkor illik méltóképpen lezárni. Annak idején amikor jóformán komplett szezonokat beszélgettem végig magammal itt a topikban akkor sokszor vágytam rá, hogy legyen jóval nagyobb élet. Higgyétek el nem erre gondoltam. Remélem hamarosan újra az értelmes beszélgetéseké és nem a személyeskedő hozzászólásoké lesz a fórumunk.
Ennek érdekében készülök pár komolyabb projekttel, az egyik egy kicsit (tényleg csak egy kicsit) nagyobb durranás lesz az eddigieknél ha minden összejön.
Jól elkalandoztam a meccstől, pedig leginkább erről kellene beszélnem. A vereség mindig nehéz ügy, főleg ha nagy előnyről bukik az ember csapata. Idén általában mi voltunk azok akik a végén örültek, sajnos a legfontosabb meccsen nem így történ. Ez volt a csapat történetének legnagyobb előnyről elbukott rájátszás meccse. A 0-16 mellett persze, hogy ezt is meg kellett élnünk.
Mivel szeretnék egy komolyabb szezonértékelőt is írni így igazán mély elemzésekbe nem megyek most bele, érkezzen az idei utolsó "Ahogy Bazza látta":

A nap hőse:
Everybody complaining about Suh. But 32 teams will be in line to sign him next year.

Kicsit talán szándékos,hogy Ndamukong Suh kerül most kiemelésre. Elég sokat olvashattunk fórumozó társaink „tollából” mostanában a taposó eset óta. A nyilvánvaló hibái ellenére én nem tudom utálni őt és elég nehéz szívvel gondolok bele abba, hogy jövőre talán már egy másik csapat mezében láthatjuk. Bár Caldwell is az offseason legnagyobb prioritásának nevezte a megtartását én mégsem adnék rá egy lyukas garast sem, hogy Detroit játékos lesz a következő szezonban.
Suh egy rossz ember a pályán de egy remek ember a pályán kívül. Aki sportolt az alighanem saját maga is találkozott olyan csapattárssal/ellenféllel aki a zöld gyepen egy vadállat volt, de a vonalakon kívül egy csendes, szerény és segítőkész barát. Én is tudnék számtalan példát hozni, pedig az amatőr bulifoci bajnokság szintjénél soha nem jutottam magasabbra.
Többször olvastam, hogy a csapattársak is kedvelik. Legutóbb valamelyik rookie nyilatkozta, hogy milyen sokat segített neki a beilleszkedésben és a fejlődésben.
Nagyon nem mellesleg:
According to NBC Sports, Ndamukong Suh is the most charitable athlete in America.
Csak ezeknek sokkal kisebb a hírértéke és erről nem lehet habzó szájjal fröcsögni.

A Cowboys elleni meccsen sokak szerint játszania sem kellett volna, sőt örökre el kellene tiltani. Persze azért az nem lenne baj, ha a saját csapatuk leigazolná a nyáron. Ha már játszott akkor egy tőle megszokott de mások számára ritkán leutánozható produkcióval búcsúztatta a szezont és talán az oroszlános karrierjét.
Gyilkolta a futójátékot emellett 2 sack, két mínusz yardos szerelés, és két QB hit állt a neve mellett a meccs végén.
Ezek azok a pillanatok amikor nem jó NFL irányítónak lenni:

Visszavárunk SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH!

A nap hülyéje:

Ha egy mondatban kellene elmondanom, hogy miért buktuk el a meccset akkor bizonyára benne lenne Lombardi titkos szerelmi viszonya Bush-al, de helyet hagynék bizonyára Cassius Vaughn NFL szintet meg sem közelítő játékának és könnyen belekerülhetne Jeremy Ross idegnyugtatónak semmiképp sem nevezhető butasága is. De igazából egy mondatban ez leírhatatlan, szerencsére nekem erre sokkal több helyem van itt.
Ezért kiválasztottam három dolgot (nem nincs benne bírózás mielőtt bárki ok nélkül felháborodna) ami döntően befolyásolta a meccs menetét.
Egy olyan dologgal kezdeném ami talán sokaknak fel sem tűnt, ez nem más mint Rashean Mathis kiválása. Az addig tökéletesen működő leosztás (Slay TWill-t míg Mathis Bryant-et figyelte) egy pillanat alatt romokba dőlt. Egy közepesen hozzáértő OC (bár ilyen lenne a mi Lombardi barátunk is…) egyből tudja, hogy a Lions védelem leginkább sebezhető pontja Cassius Vaughn. Semmi más dolga nincs a támadósornak mint megnézni, hogy kit őriz és őrá hívni egy játékot. Nem emlékszem olyan meccsre amikor ne kaptunk volna róla TD-t. Most éppen hason csúszva próbálta meg Williams-et szerelni, ez pedig az álmoskönyvek szerint sem jó dolog.
Másodsorban Joe Lombardit érzem leginkább felelősnek a vereségért. Sajnos továbbra sem képes megfelelően változtatni a rossz dolgokon és sokadik alkalom amikor az ellenfél védelmi koordinátorai könnyedén outcoaching-olják. Az eredménykövetőt olvasva sokakban az a tévhit él, hogy Reggie Bush jó játékos. Nem sajnos már nem az. Nagyon néha még elsül a kapanyél, de azokból a játékokból amikből Bell 5-10 yardokat hoz azokból Reggie barátunk örülhet ha eljut a LoS-ig. Persze vágjátok rá, hogy megint szerzett egy TD-t. ilyen gyakori ez?
Reggie Bush scoring a touchdown, gas is under $2 a gallon and Madonna has an album coming out. 2000s back yo.
Felfoghatatlan, hogy kulcspillanatokban (főleg 3. kísérleteknél) miért állandóan őt keressük passzokkal mikor egy Tate vagy egy Megatron vár a labdára.
Throw to Bush on 3rd down fails for the 20th consecutive time.Alex Reno SideLionReport

Azt már alig merem megemlíteni, hogy Riddick 4 elkapásból 39 míg Bush 3 elkapásból 10 yardot csinált. Azonos szerepkörből.
Lombardi marad ez nem vitás szerintem. Remélem, hogy az alábbi sorokban ott van az igazság:
Let’s not forget that Lombardi is a first-year coordinator and first-year play caller.
For those of you with more than one kid out there. How much better of a parent were you with the second child than you were the first? How about the third? Experience makes anyone better. He’s figuring it out as he goes and mistakes will be made along the way.Tim Twentyman Detroit Lions senior writer and insider

És végül rátérnék arra ami azóta sem fér a fejembe. Sokan (főleg olyan csapatok szurkolói ahol jól működő támadósor van és ritkán kényszerülnek puntra) hajlamosak jelentéktelenként kezelni a punterek szerepét. Mi az évek során megtanultuk, hogy az ő szerepük jelentős egy Lions kaliberű csapatok életében. Megörültem hisz azt gondoltam, hogy Sam Martin személyében megtaláltuk az ideális megoldást. Jót mosolyogtam amikor Butler vagy háromszor tökönrúgta a labdát a Cards Wild Card meccsén.
Akkor már nem röhögtem amikor jött a :
Worst. Punt. Ever.
10 yardos punt a mérkőzés legfontosabb pillanatában. Ahelyett, hogy a Dallas jó alaposan beszorulva a saját 10 yardosáról indíthatta volna a végső rohamot Martin TÍZ yardos rúgásának buzulásának köszönhetően a félpályáról jöhettek.
Két életbevágó meccs, két súlyos hiba. (a GB ellen egy kirúgást sikerült az ellen oldalvonalán kívülre rúgni)
Azt pedig, hogy a holder pozícióba milyen okból került a mai napig nem tudom. Nem hiszem, hogy volt idén olyan FG amikor sikerült neki normálisan, minden hiba nélkül letenni a labdát.

A nap meglepetésembere:

Warford már a mérkőzés előtt, míg Swanson az egyik play közben sérült meg. Végső megoldásként Garrett Reynolds foglalta el az RG posztot. Ez az esetek 99%-ában botrányos véget szokott érni, ellenben most Reynolds meglepően jó teljesítményt nyújtott.
If Lions pulled out a win, Garrett Reynolds would have been the MVP. Highest PFF grade (+4.0) and a forced fumble yesterday.
Mindezek ellenére soha többet nem akarom Lions mezben látni.

Kedvenc play:

Barry Church a Cowboys játékosa a meccs előtt beígérte Golden Tate-nek, hogy levadássza. Tate méltóképpen válaszolt:
 www.detroitlions.com/media-center/videos/Highlight_Stafford_to_Tate_for_51yard_TD/c75b6632-f129-45be-a92e-b3a3b00f6132
Ez az 51 yardos elkapás volt Tate karrierjében a leghosszabb ami PO meccsen történt.

Amin jót nevettünk:
Suh a Rose Bowl-on is botrányosan viselkedett:


OFFSIDE! Egy dallasi nem megengedett helyen tartózkodik:A nap képe:
A Spirit of Detroit emlékmű is kapott némi ruházatot a meccs örömére:Újoncfigyelő:
Ebron mind a három felé tartó labdát elkapta, összesen 21 yardot szerzett ezzel a csapatnak. Van Noy (Whitehead kiszáradása miatt) 3 snapet töltött a pályán, a statisztikai lapokra most sem került fel. Swanson jól kezdte a meccset, de egy térdsérülés miatt hamar le kellett cserélni. Lucas nehéz meccset zárt, 3 siettetés és egy sack érkezett az oldaláról.


És egy mondattal búcsúznék ami Raiola pólóján volt olvasható a meccs után:
God Forgives, Detroit Doesn't.

több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
Csak hogy legyen egy (számomra) jó hír is mára.
Mamám jobban van, nem lázas.
Három társát tesztelték, mind negatív.
Még 10 napot elkülönítve lesz de van TV (sportmániás a mama 😊 ).
Mindenki más is jól van ott.

több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley
We pretty much knew what they were gonna do, and they did it.Bradley Roby CB, Denver Broncos


Azt gondolom, hogy ez az előbbi idézet mindent elmond a meccsről és akkor sem hibáznék túl nagyot ha az összefoglaló itt érne véget. Persze nyilván sokkal több dolog történt annál minthogy edzői szinten teljesen leiskoláztak minket és Ti azért "tartotok" engem, hogy görbe tükröt mutassak a fájdalmas eseményekről így vágjunk is bele a közepébe, kezdődjön az eheti "Ahogy Bazza látta".
De mielőtt a dolgok mélyére ásnék be kell vallanom valamit. Újra Lions drukkernek érezhetjük magunkat. Visszakaptuk azt a csapatot akibe valamilyen furcsa indokból annak idején beleszerettünk. Visszakaptuk őket akik megóvnak minket attól, hogy a sikerektől felbuzdulva esetleg túlzottan nagyképűek legyünk. Megóvnak minket attól az idegeskedéstől ami több drukkert is ér Karácsony és Szilveszter környékén, miszerint bejut e a csapata a rájátszásba avagy nem. Hát ki szeret az év ezen időszakában idegeskedni? Ki akar a Reszkessetek betörők helyett valami idegfeszítő vérre menő focimeccset nézni? Ugyanmár.
Kicsit olyanok vagyunk mint a Washington Generals. Nem mond semmit a név? Ők voltak a Harlem Globetrotters ellenfelei és szenvedtek cirka tízezerszer vereséget a sztárcsapattól.

Mi is ilyenek vagyunk. Küzdünk, akarunk, néha vezetünk is de a végén mindig a nagycsapat győzedelmeskedik. A közönség örül, mindenki hazamegy.
Az a pár drukker meg senkit nem érdekel aki ezért pénzt, időt pocsékolt.

Javaslok is egy új logót a csapatnak, ez szerintem sokkal jobban megmutatja a valóságot:


Kicsit amúgy könnyebb helyzetben vagyok a vereségek után, hiszen ilyenkor valósággal elárasztják az internetet a jobbnál-jobb képek/videók. Talán az nehéz csak, hogy mindet bele tudjam sűríteni a mondandóba. Na de térjünk is a lényegre.

A nap hülyéje:

Ahogy ez a kép is mutatja megint rendesen pofánvágtuk saját magunkat. 2010 óta ez volt az első hazai nyitómeccs amit elbuktunk én mégis egy másik dátumot vizsgálnék meg közelebbről, ez pedig 2013. Ez az az év amikor Jim Schwartz és kompániája elhagyta szeretett csapatunkat.
Mi is volt velük a probléma?
Nézzünk párat:
- Matt Stafford az állítólagos remek képességei ellenére nem tudott a csapat vezére lenni, labdaeladásai gátat szabtak a támadóegység fejlődésének.
- A támadófal bizonyos időszakokat eltekintve nem volt képes jó játékra, bár a Linehan féle séma ezt el tudta néha maszkírozni elfogadható szintre.
- Jahvid Best sérülése után a futójáték megdöglött.
- A jónak tűnő névsor ellenére az offense nem tudott pontokat termelni.
- Állandó szabálytalanságok a pályán, balhék a pályán kívül.
- A speciális egység a liga legrosszabbjai közé tartozott.
- A secondary nem volt képes NFL szintű produkciót nyújtani.
- Nevetséges edzői döntések, a szabályok nemismerete.

Hirtelen felindulásból ezek jutottak eszembe. Hát keveset tudnék ezek közül mondani amiben most jobban állunk.
Talán annyi, hogy nem rántanak gépfegyvert a játékosaink a Tesco parkolóban illetve nem száguldoznak autóval teljesen befüvezve 180-al a város utcáin zenét bömböltetve.

Stafford jelenleg (a PFF szerint) a liga legrosszabb QB-ja.
Matthew Stafford's @PFF grade through first three games is -13.7, by far the worst among all QBs.
Döntéshozatalban nem fejlődött, eladott labdáinál talán csak az észre nem vett üres elkapók száma nagyobb. Persze ebben nagy segítségére van a 0-16-os időket idéző támadófal és a soha nem látott gyengeségű futójáték. 2007 óta nem fordult elő, hogy két egymást követő meccsen 40 yardnál kevesebbet futottunk volna. Ezzel természetesen a liga 32., utolsó helyén állunk.
18,7 pont/game-es mutatóra sem lehetünk túl büszkék, azt hiszem bizton állíthatom, hogy ez a játékosállomány ennél sokkal többre hivatott.


Persze a speciális egység is kitesz magáért. Egy XP kísérletnél a fal nem képes megvédeni Pratert, egy másiknál (amit a Broncos rúg) Darius Slay rossz helyre áll fel mert elmondása szerint nem ismerte a szabályt miszerint az egyik oldalt nem lehet túltölteni.

De persze edzői fronton sem vagyunk előrébb. Caldwell időt kért amikor a Denver 60 yardos FG-jánál már éppen lepörgött volna az óra és a kicker éppen mellévágta azt. Miért ne segítsük őket? Persze másodszorra 5 yard-dal közelebbről már beverték. Állítólag "miscommunication" volt. Szerintem az egész szezonunk az.
Sajnos kezd beigazolódni Jim bácsiról ami félelem volt előzetesen vele kapcsolatban. Amikor megy a szekér akkor jó edző, de ha elakad a kocsi kereke akkor képtelen kirángatni azt a sárból. Sajnos a mi kerekünk nagyon elakadt a múlt szezon vége óta.

De végigmehetnénk az összes ponton, a már említett pályán kívüli balhékat leszámítva sehol sem állunk jobban mint Jim Schwartz idejében.
A Lombardi-Linehan párhuzamban pedig le sem merem írni, hogy visszasírom a százszor elátkozott korábbi koordinátorunkat.


Szeretnék külön kiemelni 4 játékost aki különösen rossz teljesítményt nyújtott a meccsen.
Itt van először is a már sokszor megénekelt barátunk Cornelius Lucas aki annyira rossz volt, hogy még ez a tragikusan gyenge edzői stáb is kiszúrta és két drive után leszedte a pályáról.

Persze azért a speciális egységben még visszakerült a pályára és sikerült is tönkrevágnia egy XP kísérletet.
Most abba inkább bele sem megyek, hogy a helyettese Waddle milyen szintű mélységeket ért el a PFF-nél.

A támadófal számomra legnagyobb csalódása mégis Riley Reiff. Amilyen ígéretesen indult a karrierje nálunk olyan gyenge évet produkál idén. Jeff Backus utódjának szánták, idén tökéletesen leutánozza Backus leggyengébb éveit az biztos. Persze Caldwell papa vele is teljesen meg van elégedve.
He's been solid. Nobody's been perfect.Caldwell on LT Riley Reiff

Majd együtt tudnak menni Staffordot látogatni a kórházba.

BigPlay Slay. Így mutatkozott be a meccs előtti felvezetőben Darius Demetrius Slay barátunk. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy a big play-eket rajta csinálják majd a meccsen. A 163 éves, karerőben elméletileg gyengült Manning úgy verte meg két mély passzal ahogy azt az iskolában tanítják. Kisebb pofa nagyobb játék, ez az amire szükség volna.
Fel is robbant Slay twitter oldala a meccs után és nem a dícsérő szavaktól:
 twitter.com/_bigplayslay9/status/648359050208518144

 prod.images.lions.clubs.nflcdn.com/image-web/NFL/CDA/data/deployed/prod/LIONS/assets/images/imported/DET/photos/clubimages/2015/09-September/tempAP_70671706153--nfl_mezz_1280_1024.jpg
A meccs leggyengébb játékosának olyasvalakit választottam aki az egyik személyes kedvencem. Joique Bell-t tavaly sokszor neveztem a szegény ember Marshawn Lynch-ének. Idén ebből csak a szegény ember igaz maximum, az is csak ránk amikor nézzük a játékát.
3 meccsen 17 kísérletből 21 yardot sikerült összeszorgoskodni, melyek közül egy 7 yardos vágta volt a leghosszabb.
Persze ebben a fal játéka sem segíti de ő eddig pont abban volt erős, hogy az ilyen szituációkban is kiküzdje magát.

Bell (Denver elleni) 10 futásának elemzése:
 www.detroitlions.com/news/lions-insider/article-1/FILM-REVIEW-Blocking-up-front-limits-Bell/68c1f048-5e46-42e0-aa35-cd7136d4d608
Talán eljött az idő, hogy kicsit pihentessük és a labdát a sokkal robbanékonyabb Abdullah vagy a hasonlóan erős Zenner kezébe adjuk.

A nap hőse:
 prod.images.lions.clubs.nflcdn.com/image-web/NFL/CDA/data/deployed/prod/LIONS/assets/images/imported/DET/photos/clubimages/2015/09-September/temp09272015GavinSmith11450--nfl_mezz_1280_1024.jpg
Amilyen rossz volt a támadósor annyira reménykeltő volt a védelem. Az elsőszámú feladat -miszerint teljesen limitáljuk a Broncos futójátékát- remekül sikerült hisz összesen 41 futott yardon tartottuk őket. Sajnos Levy hiánya továbbra is erőteljesen rányomja a bélyegét a passzvédekezésre.
Ennek ellenére a 24 kapott pont elfogadható, egy hatékonyabb offense-el ez egy nyerhetőnek tűnő meccs volt.
Kiemelném Rashean Mathis-t aki az elmúlt hetek szenvedései után újra a régi fényében tündökölt (6 TKL, 2 PD, 2 TFL), Stephen Tulloch is végre kezd visszatérni korábbi játékához bár neki sokat segít, hogy egyértelmű passzjátékoknál nincs a pályán.
A meccs és az idei Lions védelem legjobbja Josh Bynes, aki Levy helyén játszva nagyszerűen teljesít. A PFF OLB ranglistáján a 6.helyen áll. A Broncos ellen két kulcsfontosságú szerelése volt 3. kísérletnél, összesen 6 szerelés és egy levédekezett passz áll a neve mellett a statisztikai lapon. Alighanem Levy visszatérése után is a csapatban marad majd, kérdés, hogy Tulloch vagy Whitehead kárára.

A nap meglepetésembere:
Nehéz egy ilyen meccs után meglepően jó teljesítményt találni. TJ Jones az előszezon meccsek után egy éles meccsen is megmutatta, hogy veszélyes punt returner lehet belőle. Nem igazán értem, hogy a gyorsaságát és jó irányváltásait miért nem próbáljuk meg a támadók között is kamatoztatni?

Kedvenc play:

Annyi remek játékunk volt a meccsen, hogy a bőség zavarával küzdök. Választhatnám azt amikor Stafford saját magának passzolt -6 yardért vagy a majdnem visszahordott elhibázott extra pontunk is könnyedén az évkönyvekbe kerülhetett volna.

De sikerült ezt is felülmúlni. A múlt héten egy kétpontos kísérletnél Joique Bell középső futását választotta a nagytudású Lombardi, ami nulla yardért nem volt annyira sikeresnek mondható.
Kétszer nem lép ugyanabba a folyóba az ember mondhatnánk ezért a kétpontos kísérletnél most Joique Bell fél yardos középső futását választotta. Még 2-3 meccs és sikerülni fog!
TWO-POINT CONVERSION ATTEMPT. J.Bell rushes up the middle. ATTEMPT FAILS.

Amin jót nevettünk:
Tim Wright megmutatja, hogy miképpen blokkol egy igazi profi.
 uproxx.files.wordpress.com/2015/09/tim-wright-block.gif?w=650

A SNF busza megérkezett a stadionhoz, játékosaink pedig meglepetésszerűen megjelentek rajta:


A nap képe:
DeAndre Levy indul a meccsre.


És egy bónusz, a South Park szereplője Butters aki Lions fan (szegény):

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 22 938 — Axel Foley


Már másodszor járok úgy idén, hogy egy pikk-pakk értékelőből többórás komoly munka kerekedik. Persze ezt senki ne vegye panaszkodásnak hisz örömmel csinálom. Pláne ha olyan sikerrel jár mint a múlt hétvégén posztolt szezonértékelő, ami a bowl.hu karrierem legtöbb lájkot gyűjtő hozzászólása lett. Köszi mindenkinek aki elolvasta.
Már az előző évértékelőben is leírtam, hogy ez a roster sokkal több sebből vérzik mint amit az eredmény mutat. Nincs könnyű helyzetben Bob Quinn ha felfelé akar elmozdulni a jelenlegi helyzetből, de ezt a szintet sem lesz könnyű megtartani. Rengeteg csapat rendelkezik nagy hellyel a sapka alatt és ehhez viszonyítva a piacra kerülő játékosok minősége háááát, hogy is mondjam nem minden poszton túl jó.
Mondjuk azt eddig is tudhattuk, hogy az új GM-ünk csapatépítési filozófiájának alapja a dratfról való építkezés.
Én azért megpróbálok a hiányposztokra találni egy szabadügynök és egy draft opciót is. Pesrze ez csak játék a nevekkel senki ne vegye túl komolyan.
Próbáltam sorrendbe rakni a need-eket, lesznek benne meglepetések.

1.Strong Safety
Kezdjük rögtön egy meglepő húzással, hisz kevesen mondanák ezt a posztot elsőként. Nem tudom ki emlékszik arra, hogy ki volt Quinn második számú célpontja a tavalyi offseason-ben Marvin Jones után? Segítek, George Iloka aki végül a két hasonló ajánlat közül a Bengals-ét fogadta el.
Kicsit elfogult vagyok az ügyben hisz a SS az egyik kedvenc posztom a védelemben, nem mellesleg az egyik kedvenc nemLions játékosom szabaddá válhat a nyáron.
Tavaly csak egy éves szerződésű játékosok érkeztek a posztra (Tawon Wilson és Rafael Bush), akik bár a vártnál jobban teljesítettek de hosszútávú megoldást nem jelentenek majd. A drafton elhozott Miles Killebrew ugyan üde színfoltja volt pár mérkőzésnek, de egy hasznos cserejátékosnál egyelőre nem látok benne többet.

FA opció: Tony Jefferson Arizona Cardinals

Sokan csak one year wonder-nek tartják szerintem viszont remek játékos. Ha nézem a játékát olyan érzésem van, hogy ez a gyerek mindig ott van ahol a labda.
He is currently allowing only a 44 percent completion rate into his coverage, as well as an NFL passer rating of 51.9—the lowest among safeties with more than seven targets into their coverage. Jefferson is also dominating in the run game, as he has yet to miss a tackle, and is the top safety in the league in run-stop percentage (9.2).profootballfocus
Jó lenne végre hosszabb időre stabilizálni a posztot mert az utóbbi 10 évben csak tiszavirág életű próbálkozások voltak: CC Brown, Amari Spievey, Eric Coleman, James Ihedigbo, Tawon Wilson. (játszott a poszton Glover Quin és Louis Delmas is egy rövidebb ideig, de ők FS poszton lettek folyamatos kezdők végül.)

Draft opció: Justin Evans S Texas A&M

Imádom az ilyen igazi hard hitter safety-ket, a mellékelt képen is fantasztikusan üt ki egy Green Bay játékost. Tavaly Keanu Neal volt a kedvencem a class-ból, ő is remekül játszott már első NFL-es évében.
#Lions showed interest in SS Justin Evans of Texas A&M after today's Senior Bowl practice. 6'0, 193lbs & 4 INTs last yr
Kicsit alulméretezett ezért akár a 2.kör Lions pick-jéig is csúszhat de több helyen akár a top20ba is jósolják. (ott nem hiszem, hogy kiválasztanánk) A futójátékokat remekül olvassa és passz elleni is kiválóan védekezik a kevés interception ellenére.

2. Defensive End
Bizonyára ez a poszt kívánkozna sokak szemében az első helyre annak ellenére, hogy Ziggy Ansah személyében egy igazi sztár játszik a csapatban és Kerry Hyder pedig a liga egyik legnagyobb meglepetésembere volt 2016-ban. Nagy kérdés, hogy Ansah képes e újra elit szinten játszani mert az előző szezon a sérülések és a gyengébb teljesítmény miatt hatalmas kudarc volt számára. Devin Taylor szabadügynök lesz és mivel a liga egyik legrosszabb defensive end-je volt tavaly így nem hiszem, hogy marasztalnánk. Armoty Bryant már érdekesebb kérdés, hisz amikor épp nem volt sérült vagy eltiltott akkor a DL egyik legjobbja volt. Sajnos utóbbiból volt kevesebb. Anthony Zettel személyében egy fiatal tehetség is van még rosteren, de Killebrew-hoz hasonlóan ős is inkább egy lelkes hasznos tartalék.

Nick Perry Green Bay Packers

Amikor néztem a Green Bay védelmét akkor (szerencsére) nem túl sok csillogó pontot találtam benne. De volt benne egy csávó egy hatalmas bunkóval a kezén aki állandóan odaért és megállította a játékot vagy leverte az irányítót. Na ez volt Nick Perry. Szerintem egy komolyabb védelemben sokkal több is lehetne belőle. Az a 11 sack amit elért egész jól jöhetne nálunk is, bár nem tudom, hogy a 4-3DE poszt mennyire feküdne neki.

Draft opció: Charles Harris Missouri

Wow. Csak ennyit tudtam mondani amikor néztem róla a videókat. Fantasztikus a sebessége, állandóan generálja a passrush-t, futás ellen is remekül dolgozik. Igazi első körös talentum. Nála is kérdéses, hogy NFL szinten jó lesz e 4-3as defensive endnek, mert a gyorsasága ugyan megvan de erőben még fejlődnie kell.

3.Linebacker
A nyár egyik legérdekesebb kérdése, hogy a csapat vezetői mit gondolnak erről a posztról. Bíznak e Levy teljes felépülésében? Tahir Whitehead-ben látják e a Lions középső linebacker-ét hosszabb távon? Visszaigazoljuk e Josh Bynes-t? Jon Bostic "kisérülte" e magát a további tervekből? Antwione Williams-re mennyi tanulóidő vár még?
Nagy a zűrzavar.
Én innen Hódmezővásárhelyről azt látom, hogy Whitehead igazi posztja a szélen van, ott sokkal jobb teljesítményre volt képes, míg szerezzünk valahonnan egy középső LB-t aki a védelem vezére lehet mint Tulloch volt az Achilles szakítós ünneplése előtt.

FA opció: Zach Brown Buffalo Bills

Be kell vallanom, hogy nem sok Bills meccset láttam annak ellenére, hogy a hasonlóan hányatott sorsuk és Rex Ryan miatt nagyon szurkoltam nekik. Amikor olvastam a szabadügynökök listáját nagyon meglepődtem, hogy Zach Brown ilyen előkelő helyen állt rajta. Aztán kicsit utánaolvastam a dolgoknak és ezt találtam:
Brown is, and the only, three-down linebacker on Buffalo’s roster. Brown was a force against the run, recording 10 tackles for loss while leading the team in ‘stops’ with 54, per Pro Football Focus. Brown displayed the ability to drop into coverage, allowing only one touchdown on the season, as well.billswire
Ha továbbra is képes ilyen szinten játszani akkor akár komolyabb pénzt is áldoznék rá, mivel a Bills szűkös cap helyzete miatt nem biztos, hogy meg tudja tartani. Nem mellesleg remekül védekezik tight end-ek ellen ami a Lions védelem egyik legnagyobb Achilles sarka volt idén.

Draft opció: Zach Cunningham Vanderbilt

Nem látok arra esélyt, hogy a draft első körében LB-t húzzon a csapat. Annál azért sokkal fontosabb problémáink is vannak.
Ellenben a második körben (ha odáig csúszik) aranyat érhet egy ilyen játékos mint Cunningham. Rengeteget kell fejlődnie tackling terén, de egy olyan LB aki első perctől passz és futás ellen is a pályán tartható nagyon sokat érhet.
Fizikális, gyors, remekül válik le a blokkokról. Ha megtanulja befejezni a játékokat akkor sok évre megoldhatnánk vele a posztot. Persze Kyle Van Noy-nál is ezt mondtuk aztán mi lett belőle. Ja várjál már ő a Super Bowl-ban szerepel jövő vasárnap.

4.Cornerback
Úristen mióta várunk már arra, hogy mindkét CB poszt megoldott legyen hosszabb időre. Rashean Mathis remek volt átmeneti megoldásnak de sajnos nála győzött az idő vasfoga. Nevin Lawson - mint ahogy a szezon elején megjósoltam - nem NFL szintű kezdőjátékos. Bademosi vészmegoldásnak talán jó, a többiek (Asa Jackson, Alex Carter, Adairius Barnes stb) még viccnek is rosszak. Quandre Diggs talán megoldja a nickel posztot, bár erre sem tennék nagyobb összeget de többször volt jó mint rossz amikor éppen nem volt sérült.

FA opció: Logan Ryan New England Patriots

Ha valaki jól ismeri Ryan-t akkor az Bob Quinn. Ha Ryan el akar jönni a Pats-től (miért akarna???) akkor talán megpróbálhatja idecsábítani. A szezon elején nem játszott jól, de a végére nagyon belejött. Sok helyen azt írják, hogy a szélen nem tud konzisztensen jó teljesítményt nyújtani, de még így is jobb opció lenne mint a mi Benny Hill Show-t idéző labdakereső bajnokaink.
The Lions are expected to have interest in Logan Ryan. Michael Rothstein, ESPN
Draft opció: Gareon Conley Ohio State

Tavaly annyira beváltak a draftolt Buckeyes játékosok, miért ne lenne ez most is így? Conley egyik legnagyobb erénye a sokoldalúsága, szélen és slotban is bevethető. Jól olvassa a route-okat, zónázásban és emberezésben is jó.
Neki is fejlődnie kell még tackling terén, sokszor túl magasan próbál szerelni.
Második körben lesz elérhető valószínűleg.

5.Offensive Line

Annyi de annyi picket beleöltünk már a támadófalba és mégsem működik igazán. Amire eljutottunk oda, hogy nagyjából van egy bevethető kezdő ötös addigra kettőnek le is jár a szerződése.
Elméletileg Reiff és Warford megtartására is lenne pénz. Kérdés, hogy ők maradni akarnak vagy megpróbálnak valahol egy komolyabb szerződést kicsikarni amire valljuk be van is esélyük. A detroiti média szerint Reiff megtartására van nagyobb esély, mivel RT és Decker sérülése esetén LT poszton is bevethető. Én is azt gondolom , hogy az ő maradására van nagyobb esély. Posztján a biztatóan mozgó Corey Robinson és a Seattle ellen jól játszó de amúgy szörnyű Cornelius Lucas van még.
Warford élete második legjobb szezonját futotta. Alighanem több helyről is zsíros szerződésajánlat várja majd. Nagy esélyjel a Glasgow, Tomlinson, Dahl hármasból kerül majd ki a 2017-es kezdő duó.
FA opciót nem írok, mert nem látok jobb megoldást a saját játékosaink megtartásánál. Persze vicces ez, hisz velük sem működött igazán a dolog....

Taylor Moton OT/OG Western Michigan

A drafton is inkább a középső körös emberekből választottam egyet, bár érdekes, hogy a Senior Bowl edzésein Quinn leginkább a támadófal gyakorlatoknál volt jelen.
Bob Quinn imádja (#nohomo) az ilyen több poszton is bevethető nagydarab fickókat. Moton erős, masszív játékos akinek RT és RG poszton is van tapasztalata. Kicsit lassú ezért NFL szinten inkább guard lehet. Ereje nagy segítség lehetne a futójátékunk beindításában, de passzblokkban is jól alkalmazható.

6.Power Back
Quinn elmondása szerint a futójátékunk gyengélkedése összetett dolog és nem attól lesz jó ha a drafton elhozunk valakit a korai körökben. Ezzel én is egyetértek, de mondjuk egy Elliott féle izomgolyó nálunk is minőségi változást hozna.
Abdullah és Riddick visszatérésétől sokat várok, míg Zenner továbbra is megfelelő lehet az állandóan bevethető 4.számú futó szerepére. Ami igazán hiányzik az egy nagytestű erőfutó, egy olyan Blount féle játékos. Mivel a szabadügynök piac nem hemzseg ilyen típusú player-ekben így a drafton kerestem megfelelő embert a szerepre.

Samaje Perine Oklahoma

Perine set the NCAA single-game rushing record with 427 yards against Kansas that season.
Perine egy igazi erőfutó, aki megpróbál a falon is átmenni.
Leginkább akkor él ha vannak számára megfelelő folyosók, de nem okoz neki gondot hogy lerázza az első szerelni akaró védőt.
Nekem Zenner erősebb és gyorsabb verziójának tűnik a látottak alapján.
Vannak persze jócskán hibái, ezért is lehet elérhető a draft középső köreiben.

7.Defensive Tackle
Az egyre korosodó Ngata és a jól kezdő újonc A'Shawn Robinson mögött nagy az űr a csapat depth chart-ján. Tyrunn Walker nem bizonyította a belé vetett bizalmat, de Khyri Thornton vagy Stefan Charles sem örvendeztette meg túl sokszor a drukkereket jó teljesítménnyel. Hatalmas szükség lenne arra, hogy középről is érkezzen nyomás az ellenfél irányítójára mert tavaly igencsak vidáman fickándozhattak a zsebben.

FA opció: Nick Fairley New Orleans Saints

Szinte semmi esély arra, hogy Big Nick visszatérjen Detroitba. Na nem azért mert nem lenne elég jó játékos. Persze mi (a front office és nem a drukkerek) kételkedtünk a motivációjában meg súlyproblémákról magyaráztunk, de Nick két csapatnál is bizonyította azóta, hogy jó játékos. Hülye a Saints ha elengedi (bár a szerződésének részleteit nem ismerem), de ha megteszik biztosan gyorsan talál magának munkaadót egy ilyen szezon után.
Big Nick gyere haza!!!!

Draft opció: Ryan Glasgow Michigan

Mom thinks I'm a lock for Detroit Lions.Michigan DT Ryan Glasgow
Glasgow-ból sohasem elég. Persze arra, hogy a testvérpár nálunk játsszon legalább annyira kicsi az esély, minthogy Fairley visszatérjen. A fiatalabbik Glasgow fiú az egyetemi bajnokság egyik legjobb védelmében játszott nose tackle-t, ahol 39 szerelés (ebből 8,5 negatív yardon) és 3 sack állt a neve mellett év végén.
Ryan elmondása alapján tavaly a gyakorlások során a snap-ek 60%-ában legyőzte testvérét aki ugye jelenleg a Lions játékosa ahol 11 meccsen kezdő volt guard és center poszton.

8. Wide Receiver
Következik egy olyan poszt ahol sokak szerint nincs szükség instant segítségre. Ha jobban megnézzük akkor van. Jelenleg Tate, Marvin Jones, TJ Jones és PS szintű játékosok állnak szerződés alatt. Lehet reménykedni Boldin visszatérésében és szerintem Roberts is vissza fog jönni visszahordónak. És akkor ugyanott vagyunk mint tavaly. Egy-két sérülés és ismeretlen emberek kerülnek pályára. Én akkor sem lennék szomorú ha valamilyen korai körös picket lőnénk el egy szélvészgyors mélységi célpontra, de erre nem látok nagy esélyt így inkább én is a középkategóriás játékosok között keresgéltem mindkét szinten.

FA opció: Terrance Williams WR Dallas Cowboys

Williams az egyik kedvenc elkapóm volt a 2013-as drafton. Valahogy sohasem sikerült igazán kihozni a benne rejlő potenciált a Cowboys-nál vagy csak a többi remek elkapó árnyékában nem volt esélye ennél többre.
Azt gondolom, hogy nálunk tökéletes lenne mint mélységi célpont. 2. és 3. számú opciónak is jó lenne.

Draft opció: WR Josh Malone Tennessee

Malone kellően magas, hogy segítségünkre legyen a RZ játékoknál és kellően gyors a mélyebb játékokhoz.
A 2016-os évben hívta fel magára a figyelmet amikor is három kategóriában is csapata legjobbja volt (50 elkapás, 972 yard és 11 TD).
Sokan csak "one trick pony"-nak gondolják mivel leginkább csak a hosszú route-okon dolgozott jól.
Elkapásokban 10., elkapott yardokban 3., yard/elkapásban 2., touchdown-okban 2. az SEC-ben.

9.Tight End
Ebron és más senki. Nagyjából így állunk. Játszhatott még Harbor, Mulligan, Wick vagy Wright de egyik sem közelíti meg azt a szintet amit akár egy cserétől el lehet várni az NFL-ben.
Jó lenne egy olyan játékos a poszton akire Ebron sérülése esetén is komolyabban lehet számítani.

FA opció:Ryan Griffin Houston Texans

Griffin egy leginkább elkapásokban jeleskedő TE aki Fiederowicz mögött/mellett is legitim opció volt a Texans támadójátékában.
50 elkapásból szerzett 442 yard-ja figyelemre méltó. Még csak 27 éves, alighanem sok kérője lesz az offseason során.

Draft opció: Michael Roberts Toledo

Roberts egy igazi elkapó tight end aki pont abban használható leginkább amiben mi meg vagyunk égve. 16 elkapott touchdown-jával a legjobb TE volt ebben a kategóriában idén.
Magas, átlagos felsőtest, erős lábakkal.
3.napos pick lehet, ott viszont egy nagyon érdekes prospect lehet olyan csapatok számára mint a vörös zónában gyengélkedő Lions.

Szerkesztette: Bazzani